Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Dolenjska in Bela krajina sta me povsem razočarali glede turizma

Dolenjska in Bela krajina sta me povsem razočarali glede turizma

Dolenjska ima daleč največ gradov v Sloveniji tako,d a zame je zakon 😉

Oh ja… tukaj je zelo lepo: Vaš link

Vaš link

Vaš link

Avtorica, osnove geografije ti ne gre. Od kdaj sta ribnica in Kočevje na dolenjskem???
Pa v mlakuži? Še nikoli nisi bila v tistih kraji, da take kvasiš.
Aja, saj vemo, provokacija je a ne …

Kje pa sta, če ne na Dolenjskem? Gorenjska?
Primorska? Štajerska? Daj razsvetli me. Res me zanima.

[/quote]

Notranjska in Kočevska.

Milina.
Vedno, ko pridem domov, se znova zaljubim v to milino.
Pa sem rojena Gorenjka z delno koroškimi koreninami.

[/quote]

Notranjska in Kočevska.
[/quote]

Kočevska sploh ni uradna slovenska pokrajina, pod Notranjsko pa se ne uvršča ne Ribnice ne Kočevja. Oboje spada pod Dolenjsko in jugovzhodno statistično regijo. Notranjska je do Blok, vzhodneje pa je že Dolenjska.

Notranjska in Kočevska.
[/quote]

Kočevska sploh ni uradna slovenska pokrajina, pod Notranjsko pa se ne uvršča ne Ribnice ne Kočevja. Oboje spada pod Dolenjsko in jugovzhodno statistično regijo. Notranjska je do Blok, vzhodneje pa je že Dolenjska.
[/quote]

Še to. Zakaj pa se potem reče Ribnica na Dolenjskem?

SI bila v Fari in se peljala ob Kolpi vse do Bele krajine?
Ma, kot bi bil človek na drugem planetu, skakal z enega na drugega.

Ti Dolenjske in Bele krajine nisi videla niti od blizu!
Nekoč sem eno tako, tebi podobno peljal za cel dan “down under”. Zdaj ne zdrži, da ne bi šla vsaj enkrat na dva meseca. Je pa treba kaj vedeti o tistih krajih.

[/quote]

[/quote]
Ker je ena Ribnica tudi na Primorskem, ena na Pohorju in morda še kje kakšna.

[/quote]
[/quote]

Jaz dobro vem to. Meni ni treba pojasnjevati. Ti raje tej “geografinji” dopovej, da sta tako Ribnica kot Kočevje na Dolenjskem.

[/quote]

Jaz dobro vem to. Meni ni treba pojasnjevati. Ti raje tej “geografinji” dopovej, da sta tako Ribnica kot Kočevje na Dolenjskem.
[/quote]

Nič ti ne bo pomagalo, dokler si je ne zdrgneš. Loh tudi s svečo, prižgano.

[/quote]

[/quote]
Zakaj jaz??? Ti ji prilimaj linke ali pa meni nakaži 100€, pa jih bom poiskal namesto tebe!!

dvanajsti?
kaj je bilo pa s petnajstim narobe???

sicer pa, ja, Dolenjska je lepa.
in temelj slovenske kulture.
pa še cviček ima, ki je pijača za bogove!

dvanajsti?

[/quote]

Hvala za popravek, seveda imaš prav . Itak da 15 poldnevnik teče preko Vrhtrebnjega 🙂 v Dolenjcih in obiskovalcih pa cviček 😉

Jaz sem vprašal ali ste mone za piknik pri meni na dolenjskem v moji zidanci, kjer je cviček doma.
Pa nič z vami….
Ne vem kaj pričakujete in hočete delat na dolenjskem, če ne veste kaj dolenjska nudi. Na dolenjskem nimamo morja, če ste to mislne in hočete na plaži ležat.
Dolenjska, pomeni čista in lepa narava, grički, dobri in prijazni ter veseli ljudje, dobra hrana in odličen cviček, harmonika, gobarjenje, kmečki turizem…..
To je dolenjska. Kdor hoče morje, mora na primorsko.

Ti kmetavzar si en fest možak .
Jaz sem takoj za piknik 🙂
Kje te najdem? Da me ne bo Qulandija prehitela 😉

dvanajsti?

[/quote]

Hvala za popravek, seveda imaš prav . Itak da 15 poldnevnik teče preko Vrhtrebnjega 🙂 v Dolenjcih in obiskovalcih pa cviček 😉
[/quote]

eh, dolgčas:-)))

večkrat kakšno mono opozorim na lapsuse, ampak ti si prva, ki si se za to zahvalila.

Hja, mene lahko najdeš doma, al pa v zidanci.
Zbirališče imamo ponavad pa pri Qlandiji, kjer jaz s traktorjem in prikolico ob zvokih frajtonarce pobiram zbrane monklje, da se zberemo in ruknemo en šnopc, pol pol pa zbrane odpeljem na kraj “zločina”
Kulandija je pa res ena gajstna baba, tako, da se moram kar fejst upirat, da me kam ne zvleče u kakšen greh.

V komentar bi lahko natrosil kar nekaj pregovorov, kot npr. “vsake oči imajo svojega malarja”, ali pa “bistvo je očem nevidno.” V kolikor se malo sprehodiš po spletnih straneh kot je npr. Vaš link najdeš marsikaj lepega. Ali pa na njihovem Vaš linkpoiščeš navdih.

Jaz sem prepotoval velik del sveta, pa težk orečem, da je kakšen kraj brez veze, smotan,…

Mislim, da je avtor tega prispevka bolj smotan, kot Dolenjska in Bela krajina.

Tomaž Gorec http://www.tomazgorec.si http://www.zasluzek.org https://www.facebook.com/Potovanja.Podjetnistvo/

Ostani tam, kjer si – ne pluvaj po krajih, ki jih ne poznaš – ne vem, kaj naj ti svetujem – dihaj smog v kraju kjer živiš
Očitno nisi bila na pravem mestu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close