Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Dokler ne pride prava

Dokler ne pride prava

https://www.youtube.com/watch?v=i31TEnmu0Js

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Frasier je fajn. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Pa kdo to še gleda.

Ekzekli. Tko kot kak Tretji kamen od sonca 😀 sam tist je bilo dejansko smesno.

Si hotel kaj posebnega povedat, wd40? Da medtem ko cakas na pravo, dejtas z drugimi in kuhas zelenjavne zupce? 🙂

Neposrečena primerjava.

Dobro se je zmazal, da si je izboril še drugi zmenek. Marsikateri bi tu zamočil. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Pa res, v dobi iskanja gospodarjev kmetije in iskanja šefle kuhinje:-)))
Samo tisti, ki smo out in zastareli.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Si hotel kaj posebnega povedat, wd40? Da medtem ko cakas na pravo, dejtas z drugimi in kuhas zelenjavne zupce? :)[/quote]
Stvar okusa in smisla za humor. Tudi humor je treba razumet.
Kaj sem hotel povedat…. vse tisto modrovanje o kompromisih, ker pač ne najdeš ideala… Kje postaviti mejo, lahko zelo nizko in se znajdeš ob nekom, ki ti sploh ni všeč, še več, ki ga sploh ne maraš.

Zadnjič sem gledal Cheers, dedc je igral Frasiera okrog dvajset let, je zanimivo, kako je razvijal karakter.

Ljudje smo preračunljivi in izbira je odvisna od tega, kaj nam je pomembnejše. Ali biti še naprej samski ali pa biti z nekom v vezi, pa čeprav ni takšen, kot smo si ga želeli.
Ne glede na odločitev, je zato v ozadju vedno neka korist. Korist je tudi takrat, če se znajdeš s tistim, ki ti ni všeč.
In če človek pri sebi ne razčisti zadev ali pa še naprej sanja o nekem idealu, čeprav si ga ne zasluži, pa potem v samem odnosu res deluje tako, kot da tiste osebe ne mara. Saj se obnaša kot otrok, ki nad partnerjem zganja svoje frustracije ter ga krivi, ker ni takšen, kot si ga je želel in je prisiljen se zadovoljiti z manj. Tega pa ne more.

Ljudje smo preračunljivi in izbira je odvisna od tega, kaj nam je pomembnejše. Ali biti še naprej samski ali pa biti z nekom v vezi, pa čeprav ni takšen, kot smo si ga želeli.
Ne glede na odločitev, je zato v ozadju vedno neka korist. Korist je tudi takrat, če se znajdeš s tistim, ki ti ni všeč.
In če človek pri sebi ne razčisti zadev ali pa še naprej sanja o nekem idealu, čeprav si ga ne zasluži, pa potem v samem odnosu res deluje tako, kot da tiste osebe ne mara. Saj se obnaša kot otrok, ki nad partnerjem zganja svoje frustracije ter ga krivi, ker ni takšen, kot si ga je želel in je prisiljen se zadovoljiti z manj. Tega pa ne more.[/quote]

Tle imaš pa prav. Nobenega izgovora ni, da vztrajaš z nekom, ki ni zate (bohnedej, da je vmes še kakšno
varanje, pijača, nasilje) – in zato jaz ne prenesem jamračev (in jamračic) …al spremeni kaj pa pojdi stran,
ali pa tiho bodi…
Samo, da se potem izkaže “da ne more biti sam(a)”, pa pol so otroci izgovor, pa blabla….
Če si tako težko sam, da sprejemaš slabe kompromise, potem se tega zavedaj, in to zavestno sprejmi.

Si hotel kaj posebnega povedat, wd40? Da medtem ko cakas na pravo, dejtas z drugimi in kuhas zelenjavne zupce? :)[/quote]
Kaj sem hotel povedat…. vse tisto modrovanje o kompromisih, ker pač ne najdeš ideala… Kje postaviti mejo, lahko zelo nizko in se znajdeš ob nekom, ki ti sploh ni všeč, še več, ki ga sploh ne maraš.[/quote]

Zakaj pa iščeš idealno žensko? Takšna sploh ne obstaja. En čisto preprost primer: Ali je idealen moški, ki je čeden, dobro situiran, pameten, primernega značaja, ki pa je razvezan in ima enega ali dva otroka? Neki ženski je tak moški idealen, drugi, ki jo moti dejstvo, da je bil že poročen ali vezan in ima otroka iz prejšnje veze, pa ne.

Spet drugemu moškemu ne bo primerna ženska, ki ne more imeti otrok, pa je lahko čisto o.k. ženska.

wd40, vprašati se moraš, kaj je zate blizu idealu oziroma katere so tiste “napake”, ki jih še lahko spregledaš.

Nihče od nas ni idealen, le vprašanje je, preko katerih stvari lahko greš.

Kaj sem hotel povedat…. vse tisto modrovanje o kompromisih, ker pač ne najdeš ideala… Kje postaviti mejo, lahko zelo nizko in se znajdeš ob nekom, ki ti sploh ni všeč, še več, ki ga sploh ne maraš.[/quote]

Zakaj pa iščeš idealno žensko? Takšna sploh ne obstaja. En čisto preprost primer: Ali je idealen moški, ki je čeden, dobro situiran, pameten, primernega značaja, ki pa je razvezan in ima enega ali dva otroka? Neki ženski je tak moški idealen, drugi, ki jo moti dejstvo, da je bil že poročen ali vezan in ima otroka iz prejšnje veze, pa ne.

Spet drugemu moškemu ne bo primerna ženska, ki ne more imeti otrok, pa je lahko čisto o.k. ženska.

wd40, vprašati se moraš, kaj je zate blizu idealu oziroma katere so tiste “napake”, ki jih še lahko spregledaš.

Nihče od nas ni idealen, le vprašanje je, preko katerih stvari lahko greš.[/quote]

Nekatere “napake” so lahko celo zelo slastne :-)))
(za nekoga – za drugega pa grozne)

Nihče od nas ni idealen, le vprašanje je, preko katerih stvari lahko greš.[/quote]

(za nekoga – za drugega pa grozne)[/quote]

Jaz pravim, da se družijo lahko samo tisti ljudje, ki so si v nečem podobni. Enako velja tudi za partnerja/zakonca. Navzven morda delujeta različno, vendar pa ju mora nekaj povezovati, da vztrajata v vezi, pa čeprav je to huda laž oziroma pretvarjanje. Če se oba odlično pretvarjata, da je v vezi vse v redu, sta skupaj, ker sta enkratna lažnivca. Torej sta si podobna. :)) Veza, v kateri je ena oseba iskrena, druga pa lažniva, pa ne more obstati, ne da bi iskreni trpel.

Jaz pravim, da se družijo lahko samo tisti ljudje, ki so si v nečem podobni. Enako velja tudi za partnerja/zakonca. Navzven morda delujeta različno, vendar pa ju mora nekaj povezovati, da vztrajata v vezi, pa čeprav je to huda laž oziroma pretvarjanje. Če se oba odlično pretvarjata, da je v vezi vse v redu, sta skupaj, ker sta enkratna lažnivca. Torej sta si podobna. :)) Veza, v kateri je ena oseba iskrena, druga pa lažniva, pa ne more obstati, ne da bi iskreni trpel.[/quote]

Je res.

Saj jo ne. Meni je vlak šel, malo mi je ušel, malo sem ga pa sam spodil:-))
Sicer pa nisem nikoli iskal idealne, ampak le sprejemljivo. Realen pogled na svet ali žalostno dejanje…ne vem.
Se mi je pa zdelo zanimivo ravno to pregovarjanje o kompromisih, ki jih je poln forum.

Jaz pravim, da se družijo lahko samo tisti ljudje, ki so si v nečem podobni. Enako velja tudi za partnerja/zakonca. Navzven morda delujeta različno, vendar pa ju mora nekaj povezovati, da vztrajata v vezi, pa čeprav je to huda laž oziroma pretvarjanje. Če se oba odlično pretvarjata, da je v vezi vse v redu, sta skupaj, ker sta enkratna lažnivca. Torej sta si podobna. :)) Veza, v kateri je ena oseba iskrena, druga pa lažniva, pa ne more obstati, ne da bi iskreni trpel.[/quote]
Možno. Pravzaprav, zelo verjetno.

Slastnih napak ni. To so prednosti.

Meni se zdi, da bi se lahko ujela wd40 in antilopa. Malo razmislita v tej smeri.

Sicer pa nisem nikoli iskal idealne, ampak le sprejemljivo. Realen pogled na svet ali žalostno dejanje…ne vem.
Se mi je pa zdelo zanimivo ravno to pregovarjanje o kompromisih, ki jih je poln forum.[/quote]

Morda ti pa ni vlak ušel, morda ti ni bilo namenjeno, da se z njim pelješ do zadnje postaje. :)) Včasih je bolje, da se z vlakom ne pelješ do konca poti, sploh če izveš, da je vlak kasneje iztiril. :)) Si pa vsaj doživel vožnjo z vlakom. Zdaj veš, kako se je peljati z vlakom. :))) Kakšne prispodobe, da dol padeš, hehe.

Mislim, da ni dobro preveč pričakovati že na začetku, ampak se moraš zadeve lotiti postopoma, da oba pridobita zaupanje.

Možno. Pravzaprav, zelo verjetno.[/quote]

Reciva temu, da sem že imela priliko v reali videti, da se med seboj družijo osebe, ki zelo grdo drug o drugem govorijo, kadar niso skupaj. Torej, povezuje jih hinavščina. In hinavščina je močnejše lepilo od UHU-ja, Neostika ipd. :)) Sicer je bilo to žalostno spoznanje, ampak zdaj nekaj več vem o življenju.

A da se pa eden odlično pretvarja, pa ni možno? 🙂

A da se pa eden odlično pretvarja, pa ni možno? :)[/quote]

Možno je, da se eden odlično pretvarja in laže, drugi pa je blazno naiven. Politiki se odlično pretvarjajo, nasedajo pa jim naivni volivci. :)) To je tudi “odlična” kombinacija. 😉

Se mi je pa zdelo zanimivo ravno to pregovarjanje o kompromisih, ki jih je poln forum.[/quote]

Morda ti pa ni vlak ušel, morda ti ni bilo namenjeno, da se z njim pelješ do zadnje postaje. :)) Včasih je bolje, da se z vlakom ne pelješ do konca poti, sploh če izveš, da je vlak kasneje iztiril. :)) Si pa vsaj doživel vožnjo z vlakom. Zdaj veš, kako se je peljati z vlakom. :))) Kakšne prispodobe, da dol padeš, hehe.

Mislim, da ni dobro preveč pričakovati že na začetku, ampak se moraš zadeve lotiti postopoma, da oba pridobita zaupanje.[/quote]Naj še jaz malo nadaljujem s prispodobami. 🙂
Izpeljava besede voziti se izhaja iz besede voz. Iz besede vlak bi po tej analogiji prišlo “vlačiti se”.
Torej se je WD40 vez ta čas vozil z vlakom, torej se je vlačil x let z nekom 😉 :))))
Sedaj stoji na peronu in čaka naslednjo priložnost, da bi se spet vlačil, no mogoče se bo tokrat vozil, če se bo prisedel na voz, kdo ve? 🙂

Atilopa ti si se tudi že peljala z vlakom ali potuješ z vozom? 🙂

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Sem že jaz namigovala na to, pa sta se oba delala kao da ne opazita [sup]ali sta pa oba tako čorava[/sup] :)))

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close