Dohodnina – ugovori – kako so bili rešeni?
Dala sem ugovor na dohodnino (niso se ujemali podatki z mojimi plačilnimi listami). Sicer mi ni jasno, kaj je s. p. delal. Prikazal mi je namreč za tiste 3 plače, ki sem jih v lanskem letu dobila pri njem bistveno prevelik bruto. Dala sem ugovor, kopirala moje plačilne liste. Že pri oddaji je delavka na dursu rekla, da se ujemajo podatki, ki jih je njim dal delodajalec z odločbo. To je res. Ne vem pa, kako je možno, da se ne ujemajo mesečno oddani podatki s končnimi (če jih je redno in pravilno oddajal se ne morejo – ker če seštejem bruto z teh treh plačilnih list je bistveno nižji od prikazanega).
In sedaj je prišla odločba – povsem enaka kot prva.
Kaj naj storim? Se ponovno pritožim? Kako hudiča, naj jim dopovem, da nisem videla niti približno toliko denarja, kot ga oni prikazujejo. A so sploh kaj preverjali? Sumim namreč, da so naredili le to, kar je že takoj delavka naredila – pogledali podatke delodjalca in odločbo.
Prosim za nasvet! Če sem kaj “čudno” napisala, pa kar vprašajte.
Hvala!
Kakšni so pa zneski prispevkov in davkov na odločbi? Taki kot na plačilni listi?
Če je delodajalec napisal višji bruto, potem je tudi znesek prispevkov in davkov višji. iz tega sledi (vsaj takole na daleč rečeno), da to ni vzrok višjega doplačila.
Če te je pa nate**,in je napisal samo višjo bruto plačo, znesek akontacije dohodnine in plačanih prispevkov pa ne, pol pa kr pot pod noge.
Katere plačilne liste (za katere mesece) gledaš?
Upoštevaj, da se v dohodnino vštevajo plače od decembra 2008 do decembra 2009, saj se ne gledajo meseci plače, ampak meseci izplačila.
Tako da če si delala npr. do konca marca, v dohodnini niso samo plače januar + februar + marec, ampak je zraven še plača december 2008.
Forum je zaprt za komentiranje.