Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo dohodnina-delodajalec

dohodnina-delodajalec

plača 9788,67—-prispevki 2163—–akontacija 253,81—-regres 750 akontacija regresa 120 plačam 298e je to normalno katastrofa

Ja, dej si v info izračun, pa boš vidla, če drži. Pač, si med letom dobivala višje nakazilo in zdaj vračaš državi. V čem je problem?

Ja žal, pol regresa ti požre toliko višja dohodnina – če ne bi bilo regresa, bi dobil vrnjeno 26,61 evra dohodnine … k temu prištej 298 evrov doplačila, pa je pol regresa pa pa.

Problem je finta s progresivno splošno olajšavo – do deset jurjev evrov in nekaj drobiža bruto je precej višja in posledično je nižja davčna obveznost. Delodajalec akontacija odvaja glede na ta podatek, potem pa pride regres in poruši vso računico. Potem je pa doplačilo.

Med letom si glede na skupni zaslužek plačevala (oz.ti je delodajalec odtegoval) premalo in moraš zdaj doplačati.
Delodajalec je delal prav, ker je upošteval višjo olajšavo, ki pa ti jo je regres porušil.
Za letos pojdi v računovodstvo in naj ti dajo podpisat izjavo, da ti ne upoštevajo višje olajšave, le osnovno splošno.

Sicer je na letni ravni čisto vseeno, kdaj se plača, verjamem pa, da je lažje vsak mesec dobiti malo nižjo neto plačo in potem konec leta nekaj nazaj, kot pa vsak mesec malo višjo in konec leta doplačati.

Ma kaj že prihajajo informativni izračuni od DURS-a, da nekateri že veste, koliko boste plačali? Ali to veste iz testnega izračuna?

Ctrdioi, otrok nimaš?

Jaz dobim vrnjeno preko 700 eur, zaradi olajšave za otroka, ki sem jo naknadno uveljavljala z vlogo.

jaaaa, s tvojim podatkom, da dobiš 700 vrnjeno, si pa lahko ženska ogromno pomaga….

jaaaa, s tvojim podatkom, da dobiš 700 vrnjeno, si pa lahko ženska ogromno pomaga….[/quote]

S podatki ostalih si lahko pomaga še manj.
Moj jo vsaj spomni, da če ima otroke, lahko uveljavlja vsaj pol leta olajšavo, pa bo doplačala veliko manj ali celo nič. Drugega nima kaj narediti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close