Najdi forum

Dodekani

Ko bom na Karpathosu, bi šel kak dan po Dodekanskih otokih, pa Rodos si nahitr pogledat.
Kje lahko preverjam kake trajektne linije? A kdo kaj ve o tem, kako vozijo po otokih; so te linije frekventne al po ene 2krat na dan.

Ker bi si za naslednjič izbral Rodos, bi med dopustovanjem na Karpathosu šel mal tja pogledat.
Je Rodos full u redu, al bi mi kdo kej druzga priporočil? Mi loh kdo mal pove, kako je kej na Rodosu?

lp,
B

Za Rodos bodo že letos čarterski poleti z Brnika.

Sicer pa ti priporočam Kassos blizu Karpatosa.

O tem sem pisal nekaj dni nazaj po to temo.

LP!

Samo

na rodosu sem bil ene 5 let nazaj. priporočam ti ogled glavnega mesta s trdnjavo in plažo tsambika med mestoma lindos in faliraki. drugače pa je en dan premalo za tako velik otok.

Glede na to, da boš na Karpatosu dopustoval le en teden, se mi ne zdi smiselno da vmes obiskuješ še Rodos. Krpatos ima toliko zanimivosti, da ti lahko na koncu zmanka časa. Raje pojdi samo na Kasssos drugo leto pa na Rodos za kakšne 14 dni. Boš mel tako največ od otoka. No to je samo moje mnenje. Še bolj pa bi blo če greš na Karpatos za 14 dni potem pa si lah umisliš tud kak dan iti na Rodos.

Lp

Rodos je velik in zanimiv otok. za moj okus je preveč skomercializiran. veliko prijetnejši je Kos.

Samo,
Kassos je itak že v prvem planu za ogled, sam kako bi gor pršu, si še nism čist dodelal.
So mi sicer našli letalsko povezavo do tja, pa se mi zdi mal čudn, da b šel na par kilometrov oddaljen otok z letalom, pa še ne sanja se mi ne, kolk “bakšiš” bi to pršl? Kaj pa
ladijski-trajektni prevozi Karpathos – Kassos, a to ne laufa?

lp in hvala vsem,
Borut

Kako do tja, skopirano iz ene strani, da se Timbr ne bo kaj pritoževal:))))

Getting There

There are flights from Rhodes and Karpathos, and a few ferry boats from Rhodes, Karpathos, Milos, Crete and Pireus. Be careful with your departure, though, since the boat can be canceled due to bad weather.

lp

Na Kassos sem prišel s trajektom, ki je vozil dvakrat tedensko

na liniji Kreta – Kassos – Karpatos. Res pa je na otoku tudi

malo letališče, vendar glede na vreme in majhnost letala

ti bolj priporočam ladjo.

LP!

Samo

To mi deli.

Timbr itak nč ne napiše.
Tud skopirano pomaga, če kaj pametnga gor piše. No, tole j blo kr u redu.

lp,
B

Hvala ArciC, da ceniš vsako mnenje, pa naj bo iz lastnih izkušenj ali ne:)

lp

lani na karpatosu je bila zadeva s trajekti nekako taka: dopoldne je trajekt prispel iz rodosa in nadaljeval vožnjo (mislim da do krete) popoldne pa se je vračal nazaj, tako da s tem trajektom ne boš mogel kaj dosti pomagati. najbolje je, da si ogledaš karpatos in naslednje leto odideš na rodos.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close