Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dodatek za nego

dodatek za nego

Ta teden smo dobili odločbo, da smo upravičeni za dodatek za nego otroka. Nekje pa sem zasledeila, da vzporedno s to odločbo staršem pripada tudi izrednih 5 dni dopusta. Zanima me če dopust lahko koristita oba starša ali le eden.

Hvala za odgovore.

Glede dopusta ti z glave ne znam povedati, če ti katera druga ne bo postregla z informacijami, bom malo pobrskala.

Jaz bi te vprašala, kako diagnozo si imela oz. tvoj otrok, da so ti ta dodatek odobrili? Meni so ga zavrnili in napisali, da moj otrok ni astmatik, ko pa sem vprašala svojega zdravnika, pa je rekel, da je.:((((

Tudi jaz sem dobila zavrnjeno odločbo za mojega otroka, pa me zanima, kakšni so kriteriji za odobritev tega zahtevka? V odločbi so napisali da ne gre za zmerno gibalno motnjo, čeprav v izvidu piše “zmerno povišani mišični tonus”, tako, da me zanima kje kaj več o tem piše? Hvala in lp

Nam so dodatek za nego odobrili na podlagi izvidov ortopedinje. Punčka je bila rojena z medenično vstavo. Imela je ramice skoraj do ramen. Stara je 14 mesecev in se ne plazi ne postavlja se na nogice. Ona sedi in se premika po riti. Zdravniki in fizioeterapevti pa pravijo da bo v treh mesecih sigurno tudi hodila. Drugih težav jaz pri njej , hvala bogu, ne vidim.

Tukaj si lahko preberete uradni list v zvezi z dodatkom, na koncu pa še seznam bolezni.

http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?urlid=2002105&dhid=56280

Vama pa dam še kratek nasvet: Na vajinem mestu bi se pritožila. Poznam kar nekaj primerov, ko so staršem odgovorili na prošnjo negativno po pritužbi pa so jim ugodili.

Oba starša sta upravičena do dodatnih dni dopusta, če negujeta otroka s posebnimi potrebami.

Hvala pikica. Mogoče še katere papirje je potrebno nesti delodajalcu?

Prinesti moraš zdravniško potrdilo, ki ti ga napiše pediater. Enega zate in enega za partnerja oz. očka.
Gre pa nekako takole:
Starši negujejo otroka s posebnimi potrebami, po tem in tem zakonu oz. členu (najbolš so ti zakoni napisani na stani Sekcije za downov sindrom), zato so upravičeni do namanj 3 dodatnih delovnih dni dopusta!
Pol je pa velik tud od delodajalca odvisn. A ti odobri al pa zakomplicira!
Pri nas imava oba dodatnih 5 dni dopusta!

Tudi jaz imam 5 dni dopusta(na 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} invalidnost,ki je priznana možu)Zatorej ti povem,da ti pripada!

******************************************************************************************************** Je juho polil pa jih je slišal : a zdej si pa sit, k boš lačen ...

Tudi pri nas imamo 3 dni dodatnega dopusta.

tudi moji hčerki pripada dodatek za nego – ima alergijo na živila in pa atopični dermatitis, vendar me zanima, če slučajno kdo ve ali mi prav tako pripadajo dodatni dnevi dopusta …. bi mi prav prišli, saj vsakič, ko greva na pregled vzamem dopust!

hvala in lep dan, T.

ja definitivno ti pripada tudi dopust. Če katera še ne ve pa še to:
starši na podlagi dodatka za nego otroka avtomatsko pripada tudi 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} olajšava pri napovedi dohodnine.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close