Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika dodajte recept

dodajte recept

Po daljšem času sem spet na ogledih na tem forumu in ugotavljam, da sploh ne uporabljate zelo lepo oblikovane zbirke receptov. Zakaj ne?

Ker je v vaših receptih in nasvetih vedno kaj uporabnega in zanimivega, mi je prav žal, da pišete recepte samo v temah na forumu. Če ne morem foruma spremljati dnevno, se večina dobrih receptov zgubi znotraj tem. Saj vem, da se da dobiti posamezne z iskalnikom, vendar je nove ideje lažje dobiti v zbirki receptov. Ali bi se dalo kaj storiti, da bi forumovci bolj pogosto pisali v “dodaj recept”.

LP Izida

Hej,Izida! Seveda imas prav.
Verjetno je to zato,ker tu pisemo recepte bolj v obliki nasvetov in ne tako formalno kot je v Bazi receptov.In se kaj recemo zraven,kot bi se srecale. Lp Babi

Jaz imam podoben problem; včasih dalj časa ne morem za računalnik in potem sigurno veliko zamudim… Če bi se komu dalo…bi bilo res super imeti vse te recepte v bazi.
Meni so vaši recepti že velikokrat pomagali, sama jih sicer še nisem prispevala, ker nisem ravno med izkušenimi 🙂

Baza receptov je res fina stvar, ampak tako “sterilna”, medtem ko je forum ziv, ali kot pravi babi, tu poteka druzenje in klepet, razkrivajo se drobne finte, ki jih v formalni recept nihce ne vpise, ker se mu zdijo same po sebi umevne (ali pa se noce blamirat). Samo moje mnenje.

Ja, tudi jaz tako mislim. Na forumu se o vsakem receptu še kar veliko pomenimo. Samo poglej temo Krofi! Enega od receptov je napisala Tajna, potem je pa na ta recept še oliko vprašanj, odgovorov, mnenj…

Bi pa tudi meni včasih pasalo, da je vse zbrano na enem mestu.

Helena

Helena

ja,zbirka receptov je res bolj prazna. kaj vem….tudi meni se zdi bolj prijetno kramljanje .!? verjetno bi bilo res dobro,ce bi vec receptpv “spravljali” v zbirko. lp petra

Očitno nam je bolj všeč klepetanje. Treba bo poiskati nov izziv – dodajanje receptov, vzetih iz klepetalnice, sortiranih po jedeh …., morda ima kdo idejo, kako bi se to izvedlo. Jaz sem za sodelovanje, na tem forumu ga je več kot dovolj, zato sem mnenja, da bi to lahko spravili skozi. Primož, kaj pa ti misliš o tem? Svetuj, prosim. Če s časom ne uspeš, razdeli naloge med nas, predvidevam, da bi nam s skupnimi močmi uspelo. Lep pozdrav Mica

Debeljak M.

Strinjam se, tudi jaz bi pomagala, LP Silvia

Super, pomagam. Vem pa, da je težko tole klepetanje “prevesti” v recepte in da čisto tako ne bo šlo. To sem že delala… Ampak lahko je precej manj sterilno kot tale Zbirka. Oglasite se mi na mail, stare reči, ki jih imam že pripravljane, sem pripravljena deliti in pomagati pri novih. LP Mimi

Ja se strinjam, da je bolj uporabno, če imamo zraven še komentarje… Konec koncev pa tudi v kuharskih knjigah ni mogoče prebrati “kramljanja”… Seveda bi se lahko sicer z veliko truda, nekakšna kuharska knjiga ustvarila tudi tukaj, na tejle strani, na internetu…
Lahko potem administrator stvar oblikuje tako, da se pod vsakim receptom lahko razvije klepet…

Se strinjam, tale forum je res zelo živ in zanimiv, vendar sem se jaz kljub temu odločila, si vzela čas in vpisala kar nekaj receptov v bazo. Pa, še imam namen. Mislim, da ni tako težko vpisat recepta tudi v bazo, saj lahko besedilo enostavno prekopiraš, še malo urediš in to je to. LP

Jaz se tudi strinjam, če bi se dalo seveda, da bi se recept dal v bazo kar z opombami in komentarji. Ko si jaz kopiram recepte, dodam tudi nasvete, namige…pa tudi različne variante si napišem. To bi bilo super! Tudi jaz imam včasih zelo malo časa, žal pa mi je, če kaj zamudim!

Hej!

Opazam,da je veliko vec odzivov na konkretno postavljeno vprasanje ali prosnjo za recept,kot na tiste poste,ki jih samoiniciativno napisemo(ker se nam zdi recept zanimiv – nekumu drugemu pa ne).
Zato predlagam (samo moje osebno mnenje),da bi sestavili nek seznam,kaj bi v bazo receptov napisale,da se ne bi ponavljale.
Jaz imam rada italijansko kuhinjo z vsemi mogocimi variantami uporabe sveze zelenjave(omake,testenine,priloge,prigrizke…).Staro domaco kuhinjo tudi obvladam.
Mladi so mojsrti v pripravi raznih sladic z uporabo novejsih sestavin,ki se dobijo na trziscu.Jaz sem tu bolj klasika. Vsaka je pac na svojem podrocju doma. In tako naprej.

Na podlagi nekega seznama,bi lahko vpisale v bazo vec receptov.Lp B

morda bi bilo dobro, če bi se držali nekega redu, npr. če govorimo o RIŽOTAH, da vedno napišemo RIŽOTA IZ (ali z) , ne pa npr. zelenjavna rižota, telečja rižota, ker potem se v kazalu ne znajdeš več.

Babi in Jožeodlična ideja. Treba bo le pljuniti v roke in sodelovati. Morda bi Primož razdelil naloge. Sem za. Lep pozdrav Mica

Debeljak M.

Prav vesela ugotavljam, da sem vas malo animirala tudi po tej plati. Nikakor pa ni bil moj namen zmanjšati vrednosti klepeta, ki se na tem forumu odvija. Prav poseben čar veje iz “pogovorčkov” ob dobrih receptih in nasvetih. Zato naj forum ostane tak kot je in naj se še bogati z novimi sodelujočimi.
S svojim prispevkom pa sem le želela, da bi čudovite recepte in izjemne nasvete nekako zabeležili tudi urejeno v bazi, ki to omogoča. Ker je posameznikom težko prekopirati tekst, ki je že napisan v forumu, potem predlagam, da dovolite drugim, da to naredijo. Če ima kdo voljo in čas, potem naj v “dodaj recept” prepiše recept, ki ga je kdorkoli objavil, pri čemer naj nekam v naslov napiše nik avtorja. Npr. ali je kdo pripravljen vpisati recept za babičine pitulice? Babi prav gotovo ne bo jezna.

Še naprej prijetno kramljanje vam želim
Izida

Hej,seveda ne bom jezna,prej vesela.Ali bi se dalo osnovni recept kar
prenesti( copy past ). Je toliko pisanja :)) Lp Babi

Halo, Primož.
Jaz imam recepte, variacije, namige, možne težave ipd. že zbrane okoli enega in istega recepta, v elektronski obliki, tako da je zbiranje in kopiranje bolj ali manj že opravljeno (npr. vse o pitulicah, kar je bilo kadarkoli rečenega na tem forumu). Za kakršno koli obliko na spletu pa lahko pomagaš samo ti, ali ne?
No, pri tem opozarjam, da mora to ostati stranska stvar, drugače bomo uničili duh foruma. Preprosto ne gre, da bi klepetali kje drugje, saj to ne bo več spontan klepet. Tega foruma ne odpiramo samo z vprašanjem: kako naj skuham golaž? in potem dolge razprave o ene in istem golažu. Še bolj ga odpiramo z vprašanjem: kaj je danes novega na Prehrani? To pa ne more biti nikakršna usmerjena oblika. Vsaj tako se meni zdi.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close