Najdi forum

Ali mogoče kdo ve, s čim lahko wordove dokumente konvertiram v PDF?
Na internetu našla CutePDF, vendar ta zna samo printati .doc kot .pdf. Jaz pa bi rada PDF shranila in odpirala z Adobe Readerjem..
Tnx vsem za kakšen namig..

Saj si na pravi poti. CutePDF se namesti kot printer. V Wordu (ali katerikoli drugi windows aplikaciji) si potem izbereš kot da bi printala, za printer izbereš CutePDF writer nato te bo vprašal v katero datoteko želiš shraniti in dobila boš PDF datoteko.

Še prej pa moraš namestiti PS2PDF converter, tale je zastonj

Ja, saj to je to!! Ko imaš dokument v Wordu, tiskaj tako, da izbereš kot tiskalnik CutePDF Writer in OBVEZNO izberi možnost “Natisni v datoteko”. In bo.

Se opravičujem! Ni potrebno izbirati opcije “Natisni v datoteko”, ker ti že sam CutePDF ponudi tiskanje v datoteko.
Je točno tako, kot je napisal hmmm.

Hvala vsem, ampak to sem že včeraj izumljala in rezultat (pa brez kompliciranj, vse enostavno) je bila datoteka .prn. Adobe jo ne odpre, odprla sem jo z beležko.. Nisem je šla printat, mogoče bi bilo celo ok, ker ne rabim tiska, ampak file.. 🙁

Ja, shranilo ti jo je kot .prn, zato ker imaš izbrano “Natisni v datoteko”. Zbriši kljukico tam, kjer imaš to možnost in potem ti bo CutePDF Writer ponudil nekoliko drugačno okno za shranjevanje v datoteko in tam bo že avtomatsko izbrano kot vrsta datoteke .pdf.
Poskusi, če je to krivo!

🙂 ja, to je bilo narobe, in zdaj imam PDFjev kolikor all over !!!

Najlepša hvala obema za pomoč!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close