Dobri tunini zrezki – recept?
Živjo,
nisem preveč izkušena kuharica, zato vas prosim za nasvet 🙂
Kupila sem 4 tunine zrezke in bi jih rada karseda okusno pripravila.
Na internetu sem našla kup receptov, bi pa vseeno rada slišala vaše izkušnje – kakšni tunini zrezki so vam najljubši? Najboljši recept oz. kako jih pripravite?
Tisočkrat hvala! 🙂
Lp
Tuna je čist OK, štos je samo v tem, da je ne smeš preveč zapeči, sploh ne skoz in skoz, na sredini mora biti še napol surova. Če jo pa prepečeš, je pa žagovina, to je čist res.
Drugače ni kakšne posebne znanosti. Na oljčno olje, minutka na vsaki strani in to je to. Lahko mal pokapljaš z limono ali še bolje z limeto in malce posoliš s solnim cvetom.
Tuna je res najboljša če ni preveč pečena, oz. če je popečena zelo na hitro, na vsaki strani minutko dve, na dobrem oljčnem olju, potem jo pa nareži na tanke rezine in jo postrezi s kakšno dobro solato ali pa jo daj v solato skupaj z rukolo, na tanke lističe narezano rdečo čebulo, balzamični kis in dobro olje, malo solit in volia.
Čisto ok je pa tudi s krompirjem, samo spet jo ne preveč pečt.
Pri nas večkrat jemo tole :
Polento naredim instant varianto, ker se mi je ne da toliko časa pacat – naredim zelo gosto, se hitro strdi, in jo potem popečem v ponvi/ na žaru.
Naredi tako, kot so ti svetovale punce – tuno posoli, pokapljaj z olivnim oljem in na hitro popeci na vročem olju. Ko so zrezki pečeni, jih zloži na krožnik in prelij z olivnim oljem.
Če ti kakšen kos ostane ga lahko porabiš naslednji dan in sicer takole: popraži čebulo, česen, dodaš lahko tudi kakšno bučko, papriko…. nato dodaj nekaj pelatov (poleti seveda svež paradižnik) in koščke tune. Skuhaj še špagete, dodaš tunino omako in imaš krasno kosilo
Odličen recept je tule:
http://www.coolinarika.com/recept/odrezak-od-tune-u-balsamico-umaku/
Res vrhunsko, vredno vsakega centa in vsake minute!
Forum je zaprt za komentiranje.