Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dobre gostilne na slovenski obali

Dobre gostilne na slovenski obali

Prosim za kakšen namig za dobre gostilne predvsem v Kopru, Izoli in Piranu, lahko pa tudi v notranjosti slovenske Istre.

Spomnim se gostilne Pod trto v Strunjanu – ali še dela in ali je še tako dobra kot včasih?

Sonja v Izoli, Ribja kantina v portorožu, Ivo v Piranu, Kubet v Kubetu, …

Pod trto v Strunjanu sem bila lani septembra in jedla odlične kalamare 🙂

Pod trto še dela. Bila pred par meseci, žal razočarana. Naročila sem škampe v buzari, pa niso bili dobri. Eni so jedli kalamare, so povedali, da so pač v redu, povprečni. Eni so jedli ribe (list) pa so pohvalili.

Drugače pa na Obali je ponudba že dolgo pretežno slaba in (pre)draga.

Še vedno so “in” Rodica (za gradom, Semedela), Sonja (Izola), Marina (Izola), zelo hvalijo tudi Ribjo osmico v Luciji (poleg teniških igrišč), pa naj še kdo dopiše in osveži tale seznam.

Ne poznam nobene gostilne na primorskem, ki bi bila vredna priporocila.
Ravno to nedeljo sem jedel ribo v eni gostilni v Izoli. Poden od podna, zunaj prepecena, pri kosti pa surova.
Blitva z vegeto, ki je ne prebavljam, absolutno vse preslano, milo receno obup.
Ampak zaracunat pa znajo, to jim pa gre.
Gostilna pa kao fensi.

Najbolj mi sede hrana pri ribicu pri solinah, ampak pretiravajo z cenami, glede na kvaliteto.

Pri Mari na začetku Pirana.

Sicer pa poglej tudi tukaj: http://www.siol.net/trendi/kulinarika/novice/2011/07/top_gostilne_obala_istra.aspx

Čeprav nekatere nimajo ravno najboljših ocen, če se še malo potrudiš poguglati.

Najbrž se pa kje v kakšni vasici najde kaj boljšega.

Mi smo zadnjič v Kopru, v gostilni pri tržnici(La Storia?), zelo solidno jedli. Malvazijo imajo odlično.
Gordia nad Ankaranom tudi ne razočara.

Mi pa par dni nazaj, obup! Pizza nikakva, špageti so bolonjsko omako videli le od daleč, Malvazija je pa od Vinakoper in jo lahko za 5x manj kupiš v vsakem večjem marketu.

Tule so preverjene oštarije[/url], nekaj tud zelo dobro ocenjenih.

Atrij v Kopru, meni je odlično

Skipper, Atrij, Gostilna v Pobegih, Oljka v Vanganelu (se tre Italijanov), Nimis v Žusterni..

Se hecaš? Reci, da se hecaš! Atrij???? Vegeta na slabi osnovi? Najslabše možne osnovne sestavine, posute z vegeto? Zategnjene natakarice, ki si med naročilom s kemičnim svinčnikom pucajo črno izpod nohtov?

Bože mili…

Norma, Dekani

Mi po priporočilu domačinov hodimo v naslednje: Korte (poleg gasilskega doma v Kortah) z božansko hrano in Santa Lucia v Luciji, kjer imajo dobre pice.

Preverjeno dobre gostilne: www.e-gurman.si/gostilne-restavracije

Pri Ribiču v Seči, pri Sečoveljskih solinah se odlično je!

Pizzerija špageterija ŠTORIA v Kopru – pice obupne in tudi osebje nič prijazno. Sosednja restavracija Park pa ima hrano odlicno. Predvsem kalamare. Lp 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close