Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dobre gostilne

dobre gostilne

No,pa načnimo novo temo o dobrih gostilnah,kjer ste jedli.

Jaz lahko vendo pohvalim gostilno Meglič(Trebnje). Se nikoli nismo odšli lačni ali razočarani. Vse pohvale!

Pa povejte izkušnje vseh vrst gostiln,restavracij.

Za kitajsko pa lahko pohvalim Beijing na Brezovici.

Samo dobre ali tudi tiste, s katerimi nismo bili zadovoljni? 🙂

Grad Prestranek… ugodne cene in dobra hrana, Pri Kuklju (Velike Lašče), mehiška restavracija v Supernovi na Rudniku, Slavnik

AS, JB (Ljubljana). Te dve sta mi najboljši v Sloveniji. Sicer moja “top gostilna” za letos je definitivno La Ruta del Veleta (Granada), ki sem jo obiskala na potovanju po Andaluziji. Priporočam, če se boste znašli na tem koncu http://rutadelveleta.com/en/

Pri Lozejtu Zemono pri Vipavi, Primula Solkan – obe za nekoliko zahtevnejse goste. Tudi ne najcenejsi, vendar odlicni.

Raje se kuhat navadite…..ne pa oštarijah vlačit….

Danica v Bohinjski Bistrici je top.

Ti se pa nauci zase brigat. Ti kuhaj, ostali bomo pa drugac uzival.

Drugac pa gostilna Pod Slavnikom…prevlada nad vsemi.

Gostišče Majolka, Videm pri Ptuju.

Kje jeste dnevno kosilo tisti, ki ste res v centru Ljubljane? V naslednjem tednu bom tam po službenih opravkih, avto bom pustila izven mesta, z dobrimi restavracijami, kjer ni treba čakati pa v resnici nimam izkušenj. Rada bi pojedla kaj konkretnega, pa da si ne izsušim denarnice, ker bom od jutra do večera med papirji, vmes imam pa 1 uro odmora. Poznam samo Maximarket, z ostalim pa nisem na tekočem.

V centru Lj je marsikaj, odvisno od tega, koliko časa boš imela in kaj te mika. Cene pa niso najnižje. Npr AS, Marley&Me, potem Druga violina, Romeo, od mehiških Joe Penas in Cantina Mexicana. Platana na Kongresnem, a je Papinoteka ob Ljubljanici. Kavalino na Trubarjevi.

Pa še marsikaj se najde, a zdaj se res ne spomnim vseh:)

Sicer pa dobre gostilne. Ja, Primula, Pod Slavnikom. Kašča Mrlačnik v Brezovici, Shambala, Julija, Na gradu v Lj. Ehja, ni da ni:)

Blizu Maxija imaš gostilno Pod lipo, grem občasno tja in imajo kar dobra in ne predraga kosila. Čez cesto od Lipe je še gostilnica XXL, kjer sem enkrat tudi dobro jedla. Če si za pico, priporočam picerijo Foculus na Gregorčičevi.
Tole mi pride na misel “na prvo žogo” – pa da ni prav drago.
Sicer imaš pa v Stari Ljubljani, od Magistrata proti Staremu trgu in naprej proti Gornjemu trgu en kup lokalov, nisem pa še v nobenem od njih jedla.

As in JB sta pa precej “hohštaplerski” oštariji, kot slišim predvsem za poslovno klientelo, ki ne plačuje iz svojih žepov. Sem imela priliko sprobat, saj je dobro za jest, ampak tako sofisticirane jedi, da komaj veš, kaj ješ…

Sem zelo zadovoljna z dnevnimi kosili v ASu (Knajfljev prehod). Kosilo (juha, glavna jed, sladica) pride 11,80 eur. Imaš na voljo par menijev.

Oštarija.

Priporočam degustacijski 5 ali 8 hodni meni. Noro dobro, noro poceni.

Domačija Novak Sadinja vas, Krištof Predoslje, Dvor Jezeršek Kranj v jesenskem času, ko je kostanj in poleti, ko imaš srečo, da ni poročnih slavij, Šiker Pernica, kadar ni avtobusnega upokojenskega turizma, no pa zadnjič preseneči nad gostilno Lakner, kjer kuhalnico suče Andrej Murko-kot v času prababic – oprema, ambient, koncept, okusna hrana, kot tudi tipičnio lokalni inventar za šankom, tako kot v starih časih:)

Se pa raje izgobam gostil v stilu Marinčič Naklo in drugih avtobus turizem krmilnic.

Pardon, Marinšek, Naklo…

Nikoli ne jemo po gostilnah, razen ko smo na dopustu, to pa nikoli ni v Sloveniji:)

Funkcionalno nepismena?

Saj jaz tudi kuham vsak dan, ker otroka želita domačo hrano jest ( ravno danes domača juha z domačimi fritati, goveji stejk in domač pražen krompir s čebulo, za sladico pa sadni smuti in jabolčna krostata-skuhano vse v uri in 10 minut), samo jemo pa tudi po gostilnah, izbranih, z veseljem in brez slabe vesti, če plačamo za gurmanski obed – tako doma kot v tujini.

majerija v slapu pri vipavi

Vprašanje je bilo, katere so dobre gostilne.
Pol pa odgovori, kako “mi pa ne jemo po gostilnah” pa spotoma se je še treba pohvalit, kaj se doma kuha in navest še čas kuhanja…

Kar naj ti bo, ker ker ne znaš pravilno prebrat in natipkavaš tja v tri dni. Bi še enkrat? A ti si morda napisala, katere so, da se lahko usajaš nad zapisi drugih ? Kaj te je zmotilo, a današnji jedilnik? Mah, MONa.

In odgovorjeno pod drugim psevdonimom tudi že v tej temi.. Zadovolj(e)na?

Lih sem včeraj pasiral to območje in je hrana vrhunska, ter postrežba na nivoju. Najbolj izstopa natakar Piere Luiggio.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close