Dobre brisače
Ko bo v Hoferju spet akcija bambusovih brisac, kupi na zalogo. Pred kratkim so imeli tudi v Mercatorju bambusove, ne vem pa, ce so enako dobre kot tiste iz Hoferja.
Svilanitove bombazne tudi uporabljamo ze leta, pa so se vedno v redu.
Drugace pa so meni fajn hotelske, tiste debele, bele. Ne vem pa, koliko zdrzijo oz kako pogosto nabavljajo nove.
Hvala za odgovore. Ravno vidim, da imajo v Sparu akcijo in pred leti so jih na tem forumu hvalili. Grem pogledat.
Sicer Svilanit in najbrz Vossen, te smo imeli kar dolgo časa in so bile kvalitetne. Jysk še pogledam, iz Hoferja pa imam sicer bombažno, pa je ok, a nič napovprečnega. Naslednjič vzamem bambusove.
Kupila že kar nekaj sicer na videz sprejemljivih brisač pri nizkocenovcih, pa sem vedno znova dojela da po nekaj mesecih niso niti “b” od brisač, zato sem se vrnila in ostala na Svilanitu in Vossnu.
Brisača mora prenesti visoke temperature pri pranju, obdržati obliko in gostoto tudi po nekaj mesecih…. Dam raje nekaj eur več in imam brisače take, kot morajo biti.
Za kako jih perete. Če imaš kar umazane brisače in jih daš na 90, to pomeni da se kuhajo v umatani vodi in počasi zgubijo belino. Jaz sem imela včasih tako težavo s kimono za karate. Potem sem pričela bele cunje prati na 40. Še prej jih namakam v lugu. Nato pa jih operem še na 60 ali 90. Od kar jih perem dvakrat so popolnoma bele. Sin v hecu pravi, da ko stojijo v vrsti, da je več odtenkov sive in njegova bela kimona. 😊
Pa še to, belih cunj nikoli ne smeš sušiti direktno na soncu. Uporabljam pa vedno Ariel ali Dasch v prahu.
Perem jih na 60 samo brisače – brez mehčalca, ker ne maram, da se dolgo sušijo in da so ob brisanju vse “mastne”. S temperature ne pretiravam, noben nima glivic ali kakšnih drugih kožnih bolezni, povezanih z glivicami, praški so dandanes ultra močni in na takšni temperaturi se zadeva opere super. Če so kakšni fleki, jih namažem z Vanishem.
Nikoli nisem imela problemov z barvo.
Sušim jih v stroju, poleti zunaj, tudi na soncu….
Po 20 letih samostojnega gospodinjstva sem ugotovila, da je perilo belo in še nekrat belo, če ga perem z najcenejšim praškom v prahu na 60 stopinj – recimo iz Lidla, pa tudi iz Hoferja je OK. Pa nič samo brisače skupaj in podobno. Res nimamo zelo umazanih cunj, ampak ne rabim več nobenih zelo dragih praškov, ločevanja brisač itd.
Forum je zaprt za komentiranje.