Dobra omaka za špagete.
:)))
Ampak res. Eni imajo zelo “eksotičen ” okus. Malo heca.
Evo moj recept:
olivno olje, seseklajana čebula da porumeni, dodam pol male žlčke sladkorja, česen in sesekljno papriko in seseklane koščke svežih paradižnikov ali pelatov. Solim, popram, malo bazilike in malo rožmarina.
Drugi recept:
Na maslu stopim na koščke narezano gorgonzolo, zalijem s sladko smetamo, solim in povrem.
??????????????
Verjamem na besedo. Poskusila ne bom :))))
Testenine skuhaj al dente.
jajce razžvrkljaj, da naraste.
Ko so testenine kuhane jih odcedi. V posodi segrej žličko olivnega olja, nanj stresi testenine, prelij z jajcem in premešaj, da jajce zakrkne.Po testeninah prelij še omako – lahko šele na krožnikih.
Moralo bi biti dobro!
Ne uporabljaj moke in smetane.
S tuno: Prepražiš česen in peteršilj. Dodaš sol, poper in mediteranske začimbe. Ko porumeni, dodaš tunino. Ob koncu dodaš še malo svežega česna in peteršilja.
Z grahoM: prepražiš čebulo, dodaš grah, sol, poper. Dušiš 15 min cca, preliješ s kislo smetano.
S panceto: Prepražiš na koščke zrezano panceto, dodaš lističe čebule. Ko čebula porumeni, dodaš na koščke zrezan paradižnik. Soliš, popraš, dodaš baziliko, peteršilj.Še malo zaliješ z vodo, č je treba in dušiš cca 10 minut ali manj.
Z gobami: prepražiš čebulo (na mešanici olja in masla. Ko malo porumeni, dodaš na rezine (bolj tanke) očiščene gobe, česen, sol in poper. Pražiš cca 10 minut, vmes mešaš. Dodaš koščke paradižnika in dušiš še cca 20 minut. Na koncu dodaš še origano ali majaron.
S karfjolo: koščke karfjole skuhaš v osoljeni vodi (5 min). V isto vodo vsuješ tudi špagete. V drugi posodi prepražiš slanino, da postekleni. Precediš špagete s karfjolo in dodaš slanino. Dobro premešaš.
S papriko: papriko opereš in narežeš na koščke. Dušiš 15 minu. Soliš, popraš, dodaš na kocke narezan mehek sir in mleko. Mešaš, da se sir stopi. Poliješ po špagetih.
S paradižnikom: prepražiš česen in feferon. Dodaš nasekljan paradižnik inga posoliš. Kuhaš 15 min. Na koncu potreseš s peteršiljem. Feferon odstraniš (ni pa nujno).
Z mocarelo: prepražiš česen, dodaš narezan paradižnik. Čez čas dodaš vino. Počakaš, da večinoma izlapi, nato dodaš peteršilj, sol, poper. Omaka se mora zgostiti. Na kuhane in odcejene špagete, daš koščke mocarele ter preliješ z vrelo paradižnikovo omako.
Lej, to vsi vemo in vsi znamo (no do bubalu posta sem tudi tako vsaj mislila) vsaj kolikor toliko kuhati, da to tudi poznamo.
Bejba je spraševala kako naj naredi packarijo za špagete iz nemogočih sestavin. In ji je bubalu napisala recept da te kap. Sploh ne morem dojeti, kaj šele verjeti, da nekateri resnično kaj takšnega tudi pojedo.
S temi recepti ji, tako kot tudi jaz, nisi nič pomagala…
Jaz bi tule ven vrgla vodo in moko, pa bi bilo 🙂 Dala pa bi zraven še kak korenček, malo paprike…
Jaz običajno improviziram, en sprehod po vrtu, malo po omarah in hladilniku in zmečem v lonec.
Na srečo pa moj obožuje testenine v vseh oblikah in načinih in še če bi mu dala zraven samo pelate in kislo smetano, bi se mu smejalo 🙂
v ponvi lepo popečem bučke, da so zlato rumene, nato posebej na olivnem olju prepražim mlado čebulo, česen, paradižnik in rdečo papriko, nato dodam popečene bučke in obvezno le BARILA makarone, naj bodo to polžki ali špageti…mmmm, kako je dobro, to omako pri nas imamo najraje! Aja potresem še sveže začimbe kot so origano, materina dušica, petersilj, ampak malo tega in na koncu naribamo še original parmezan..lačna sem, jutri bo to pri nas za kosilo in skleda velike domače berivke jupiiiiiiiiii;))!
Je pa verjetno komu drugemu.[/quote]
Marko če boš dragi kaj podobnega skuhal boš kmalu samski :))))[/quote]
Po pravici povedano, meni tisti recepti niso dišali, malo česna prepražit in en paradajz in je že kao omaka. Mogoče pa komu so.
Forum je zaprt za komentiranje.