Dobra gostilna/restavracija/ pizzerija v Ljubljani
V prvi vrsti sem ljubitelj japonske hrane in dobrih burgerjev ( pa ne ala albanci)
Maru, na Vodnikovi – vedno preseneti. Od vseh sushi ponudnikov A la Carte najboljša ( poseka celo mariborsko Miyabi). Ostale v prestolnici so precenjene in preveč “industrijske” ali preveč “turistični menu” sistem ( kot je
Kitajcev z running sushijem v Supernovi jasno ne štejem pod “japonsko” restavracijo.
ne maram pa stila running sushi – vsaj pri nas ne, ker je premalo frekvence gostov in predolgo kroži in se vrti tista ribja fešta na krožničkih, da se že preveč ogreje sushi na sobno temperaturo. Riba mora bit ravno prav hladna in ne pretopla, da se čuti njen surovi masleni pookus.
Gostilna: Gujžina, Špajza, obe Stari trg
Ostalih gostiln s čevapi in friteza futrom ne obiskujem – sorry.
Dobra pizza zame v prestolnici:, kadar nimajo gužve Trta, Dvor,
pa tudi Piazza na Parmovi – Piazza ta je dobra tudi za vso ostalo hrano z njihovega menija – sploh črno rižoto znajo bolje naredit, ko marsikje na primorskem pri nas 🙂
presenetljivo, obožujem pa novodobne “burgerkarnice”, ala Pops’s place ( Cankarjevo nabrežje), Hoodburger na Nazorjevi je sedaj tudi top, pa Lars&Swen, cona Rudnik….( no ja, to ni več “center” prestolnice, je pa vredno obiska in pojedine).
Pri nas obiskujemo naslednje:
Strelec – ko greš nekam res fensi
Origano (na Vrhovcih) – na pico, malico ali kosilo
Lars & Sven (Rudnik) – burger
Tokyo Piknik – ramen juhe, burgerji – hrana je super, samo zna bit pa postrežba in čakalni čas katastrofa oz. loterija, včasih je tip-top, smo pa tudi že po 45 minutah čakanja vstali in šli.
Ja, cene so kar visoke. Z vinom računaj cca 100 € na osebo, tako čez prst.
Ni pa to klasična ala cart restavracija (čeprav mislim, da nekaj se da tudi dobiti). Imajo tako imenovane različne degustacijske menije (vsakič malce drugačne, odvisno od letnega časa in ponudbe).
Mislim, da je 7 hodni meni okoli 60 €, vsaj nazadnje je bil.
Menu: http://www.kaval-group.si/STRELEC,,ponudba,jedilni_list.htm
Ja, cene so kar visoke. Z vinom računaj cca 100 € na osebo, tako čez prst.
Ni pa to klasična ala cart restavracija (čeprav mislim, da nekaj se da tudi dobiti). Imajo tako imenovane različne degustacijske menije (vsakič malce drugačne, odvisno od letnega časa in ponudbe).
Mislim, da je 7 hodni meni okoli 60 €, vsaj nazadnje je bil.[/quote]
Hvala ti za info. Žal je za to za ‘najin’ žep predrago …
Jaz sem bila nekajkrat s poslovnimi partnerji, meni je bil vsakič drugačen in nam ga je sproti predstavil natakar, tako da mislim, da sploh nimajo stalne ponudbe. Hrana na visokem nivoju, ambient znotraj in na terasi zame eden lepših v Lj, vinska karta primerna nivoju restavracije. Cene pa nekoliko višje kot v klasičnih restavracijah, seveda. Za orientacijo, poslovno kosilo s 5 hodi nas je prišlo mislim da cca. 90 eur na osebo (tj. vključno z vinom in drugo pijačo). Sem pa bila nazadnje pred dobrim letom, tako da so morda cene zdaj drugačne. Hrana je sicer primerljiva npr. z JB-jem.
Jaz sem bila nekajkrat s poslovnimi partnerji, meni je bil vsakič drugačen in nam ga je sproti predstavil natakar, tako da mislim, da sploh nimajo stalne ponudbe. Hrana na visokem nivoju, ambient znotraj in na terasi zame eden lepših v Lj, vinska karta primerna nivoju restavracije. Cene pa nekoliko višje kot v klasičnih restavracijah, seveda. Za orientacijo, poslovno kosilo s 5 hodi nas je prišlo mislim da cca. 90 eur na osebo (tj. vključno z vinom in drugo pijačo). Sem pa bila nazadnje pred dobrim letom, tako da so morda cene zdaj drugačne. Hrana je sicer primerljiva npr. z JB-jem.
Od indijskih je najboljša v Sloveniji Maharaja, sicer je ambient za nekatere bolj tako-tako ( ni tako ušmekan, kot bpri konkurenci), ampak hrana je pa top.
Cubo je en tak bolj šminker pinker place.
Na LJ Viču priporočam Harfo ali pa Ošterija Pr’Noni ( sploh ker imajo tako prijetno toploto ob pravem notranjem napol odprtem kurišču, kaminu med mizami).
Forum je zaprt za komentiranje.