Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Dobra fižolova juha?

Dobra fižolova juha?

Kako skuhati dobro fižolovo juho? V spominu jo imam še iz osnovne šole, ko smo jo večkrat imeli za malico, v njej pa so bili zakuhani polžki-makaroni… Žal meni ne uspe tako okusna.Vnaprej hvala za napotke.

Jaz jo pogosto skuham kar iz fižola v pločevinki. Na olju prepražiš ćebulo, dodaš odcejen fižol, zaliješ z malo vode, majaron, timijan, parad.mezgo, nakaj časa naj se kuha v malo vode, nato zaliješ, sol, poper, včasih dam malo jušne kocke, zmiksam s paličnim mešalnikom,na koncu še peteršilj in strt česen,zakuhaš pa lahko riž, polžke, ribano kašo.
Upam da sem kaj pomagala.

Dobro fižolovo juho sama skuham iz fižola, ki ga kupim v zrnju, suhega. Najboljši je fižol vrste češnjevec ali sivček. Namočiš ga čez noč. Vodo od namakanja jaz odlijem in pristavim kuhat s sveže dolito vodo ki jo posolim. Hitro se fižol skuha v ekonom loncu. Ko je kuhan, nekaj fižola pretlačim, nekaj pustim celega (mi imamo tako radi, lahko pa vse pretlačilte). Od začimb se odločite po lastnem okusu, sama dodam poper, česen, sesekljan peteršiljček, lovorjev list. Ne uporabim nič podmeta iz moke, ker pretlačen fižol dovolj zgosti juho. Notri zakuham široke rezance, polžke…. po želji…. Dobra jiha je odvisna od dobrega fižola, (prave vrste fižola).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close