Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine dobili neprofitno stanovanje na jakopičevi

dobili neprofitno stanovanje na jakopičevi

Ja. zadnjič je ena kupila ceneše stanovanje od sklada .Pa ni varčevala .In je samskA študentka. jA, TAKOLE SE PRIDE POCENO DO FLETA.

O čem ti to bluziš.

Č E S T I T KE ! taka sporočila še meni polepšajo dan .)) maximalno uživajte in srečno.

No sosede moje javite se…… se dobimo na kavi….Isti naslov:)

Bo pa res potrebno tole listo še enkrat pogledat. Rok za pritožbe je mimo, nepravilnosti pa še vedno obstajajo in jih bomo malo pogledali. Ker so čudna pota gospodova. Vsekakor si si naredila medvedjo uslugo, čeprav mi ne skačeš v zelje, te skušam razumeti, ampak bomo šli malo pogledat. Imamo vso pravico, ne. Biti sumnjičavi.

TAVAMANGA-daj napiši mi mail, da ti pišem da se dobimo.
pa peggy isto

petrakuki@yahoo.com

Za tiste, ki ste se zgražali nad kvadraturo – za 3-člansko družino je normativ na listi B (s plačilom lastne udeležbe in varščine) nad 45 do 70 m, torej je dodeljeno stanovanje nekje tam.
Sicer smo tudi mi na čakalni listi B in bi bili takega stanovanja zelo veseli. Imamo enega otroka, želimo si še kakšnega, selitev imamo pa zaenkrat dovolj, zato mislim, da je skladova politika, ko podeljujejo kvadrature, ki so bližje zgornji meji, s tega zornega kota racionalna.
Če namreč površina stanovanja kasneje ne zadošča normativom, ima najemnik pravico do večjega, s čimer ima sklad delo (ureditev starega in novega stanovanja), najemnik pa (nepotrebne) stroške s selitvijo.
Pa še to. stanovanjskega problema v Ljubljani ne bomo rešili z desetimi kvadrati najemnih neprofitnih stanovanj, ampak z drugimi ukrepi. Najprej bi bilo treba poskrbeti, da ne bi imeli praznih stanovanj (za zasebnike davki na nepremičnine, ki jih ne upa uvesti nobena vlada, veliko praznih stanovanj pa je tudi v lasti občine in ministrstev), nato pa bi treba več graditi – pa ne trgovskih centrov!
PS. Preden me napadete, kot ste najemnico, ki je začela temo.
Veseli bomo vsakega stanovanja, ki ga dobimo, saj si po 3 letih profitnega najemništva z vedno višjo ceno najemnine (pogodba za določen čas, kar lastniku ob novem podpisu pušča proste roke za zviševanje), po 3 stanovanjih (lastniki so nam stanovanje enkrat prodali, enkrat pa so se nas naveličali), nenapovedanih obiskih in večnega strahu, kaj bo, če se vse, napisano zgoraj, ponovi, želimo predvsem miru (kvadratura nepomembna).

Pred kratkim sem oddala vlogo za neprofitno stanovanje – tretjič zapored, žal mi poreklo prav nič ni pomagalo, tudi slabe razmere v katerih se trenutno nahajam z svojo družino ne. In na zadnje niti pritožba, ki temelji na resnici ni vzdržala pokvarjenosti nekaterih prosilcev, ki so na pdlagi laži in potvarjanj prišli do več točk in tako tudi do stanovanja, ki si ga – roko na srce – s takšnim goljufivim načinom ne zaslužijo.
Pa da ne bo pomote, sem zaposlena, moj mož tudi, otročiček je v vrtcu in nikdar nisem zaprosila niti za dinar, tolar ali cent pomoči od socialne, čeprav sem tudi do tega upravičena. Žal sem prva generacija ( beri revež ), rojena v Sloveniji in mi starši ne morejo nikakor pomagati….torej pomoč sorodnikov ali kakšno dedovanje ne pride v poštev….itd,itd
Broblem naše države je v tem, da vse temelji na birokraciji. Papir prenese vse – tako laž postane resnica in resnica laž.Seveda vse skupaj hodi z roko v roki malo s srečo on malo z vezicami in poznanstvi. Pa da ne pozabim – informiranost je zelo pomembna
Ljudje, ki so malo bolj sebični, malo manj pošteni in niti malo empatični zmagujejo ne samo na različnih razpisih ampak nasplošno povsod v današnjem času. Kajti današnji čas ni namenjem poštenim ljudem.

Tu poreklo in priimek, ne igrata nikakršne vloge.

No pa sem razčistila to grdo zadevco okoli ićev in upam, da je zadeva en majčkeno bolj jasna.

Sem pa mnenja, da čisto vsakemu izmed nas na tem našem planetu pripada košček sveta, ki mu lahko reče – vsaj dokler je živ: “moj dom”.
To je naša pravica, ki jo pridobimo tisti tremutek ko se rodimo. Žal pa človeštvo ne premore dovolj razuma, da bi postalo človeško.
Dokaz zato je tudi nekaj zgoraj napisanih komentarjev.
Res žalostno!

Malo poglej sezname za mnogo let nazaj, preden se usajaš! Sami čistokrvni Slovenci!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close