Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dobila od CSD- mi lahko kdo tole razloži???

Dobila od CSD- mi lahko kdo tole razloži???

Sredi februarja sem na CSD oddala vlogo za DSP (sicer ne prošnjo za denar, pač pa, če mi krijejo zavarovanje, je ista vloga).
Naj najprej omenim, da imam stalni naslov na štajerskem, začasnega v Ljubljani. Vlogo sem takrat februarja oddala OSEBNO na CSD, ki je najbližji mojemu začasnemu prebivališču. Moški, ki jo je prevzel, mi je rekel, da naj nanjo napišem naslov začasnega prebivališča, da bom tja dobila pošto. To sem storila.

In kaj se zgodi?!

Ta teden dobim domov (na stalni naslov in ne na začasnega, ki sem ga zapisala!!!!) iz omenjenega CSD-ja sporočilo z naslovom: “odstop dokumentarnega gradiva” in nadalje najprej navajajo neke člene iz zakonov, nato pa piše, da odstopajo dokumentarno gradivo v zadevi denarne socilane pomoči zame. In spodaj še piše:

“Priloga:
– vloga s prilogami

Vročiti:
– moj stalni naslov
CSD IZOLA (????!!!!!!!)

Vložiti:
– dokumentarno gradivo-tu”

Ali mi lahko prosim kdo tole objasni??? Napisano je namreč samo tole in če sem prav razumela, tale CSD v Ljubljani ni pristojen za reševanje moje vloge, pač pa center v Izoli. Ampak zakaj v Izoli, saj tam nikoli nisem živela? Bolj logično bi bilo, če bi napisali, da je pristojen CSD na štajerskem, kjer imam stalni naslov, ampak Izola????
Kot drugo, če imam začasen naslov v Ljubljani, a ni logično, da te zadeve obravnava CSD, ki je tukaj?
Nenazadnje, fantu, ki je dal vlogo na isti CSD v Ljubljani, pa živi 10 km izven Ljubljane, so vlogo normalno rešili na tem CSDju in ne pošiljali na drug konec države.
Kako naj postopam naprej?

pojdi raje tja in vprašaj… mogoče je kdo res zašuštral pri njih. ne bi bilo nič novega

Ne sekiraj se delali so po copypaste in je notri ostal csd izola… ti samo pokliči in jih opozori na napako

Ti si samo dobila uradno obvestilo, da za tvojo vlogo ni pristojen CSD v Lj ampak očitno tam kjer imaš stalni naslov. So pa se očitno malo zmotili. Pokliči referenta, ki je podpisan na obvestilu.

Jaz imam stalni in začasni naslov v različnih občinah. Vse rešuje csd v občini kjer imam stalni naslov. Kar sem prvič oddala na csd kjer imam začasni so predali v obdelavo csd-ju kjer imam stalni naslov in me o tem pisno obvestili. Ta je potem stvari rešil. Tako, da očitno so za vse pristojni tam kjer imaš prijavljen stalni naslov kljub temu, da vlogo pa lahko oddaš kjerkoli.

Mi pa vsakič pošljejo vse dokumente na stalni naslov kjub temu, da imam na ue urejeno kam se pošilja uradna pošta, da jih na vlogi prosim, da mi pošljejo na začasni naslov….ne, vsakič gre vse na stalnega tam se pošta vrne k njim in šele potem pošljejo na začasnega. Zakaj pa ne vem.

Jaz sem imela tudi začasni naslov v LJ, stalnega na Primorskem in NIKOLI mi niso pošte pošiljali na začasni naslov, čeprav so mi to obljubil… Ureja pa te zadeve CSD kjer imaš stalni naslov.

lp

Zmeraj se zabavam, ko ljudje po forumih sprašujejo v zvezi z vsebino kakšne pošte.
Ja pa valjda pošiljatelja vprašaš, če ne veš, kako in kaj in zakaj?

ma ja pojdi vprašaj, kjer si oddala vlogo. ma mogoče da si delajo usluge oz. drugače povednao, kjer je manj dela da jim pošiljajo da onu preverjajo, ker drugje traja dlje…. čeprav ni ravno logično ne.

je pa čist mogoče, da sta dve z istim imenom in priimkom z istim datumom rojstva pa so kaj zamešali………

za “hec” sem prijavila začasni naslov na lokaciji………………….. na UE so me vprašali kam naj prihaja pošta ? in sem povedala, da na moj stalni naslov!!!

izkušnja iz realnosti:
z Zavoda za zaposlovanje sem dobila odločbo na moj začasni naslov
z Zavoda za zdravstveno…. položnica na moj začasni naslov

torej ugotovitev iz izkušenj :
uradna pošta prihaja na naslov kjer si prijavljen NAZADNJE stalni, začasni, vseeno, zadnji prijavljen naslov…….

sem odjavila začasni naslov in pošta prihaja na moj “stalni naslov” ponovno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close