Dober psiholog za mladostnike – Ljubljana
Slabše kot smrt! Z vidika otroka, stokrat huje k smrt! Sem se več let družil z dekletom (družino) kjer je umrl oče. In tak otrok ima polno manj traum, ker je smrt naravna in dokončna, ločitev pa ni ne naravna, niti ni praviloma dokončna. Kajti izredno malo bivših partnerjev je naprej sposobnih furati skupno starvševstvo. Kako pa naj, če ne znajo še partnerstva…
in oče ni kreten, temveč so kretenska njegova dejanja, če že… Vidiš, po točno takem principu se imate še kako še naprej radi, in veselo čustveno indoktrinirate lastne otroke…
Biti čustveno svoboden, pomeni da sploh mnenja nimaš, ker te ne zanimajo dejanja bivšega partnerja, temveč ga le spoštuješ kot osebo… To pa je osnovvna osnova za zdrav odnos do vajinega otroka…
In ne, zanekatere reči ni potreben čas, ampak konkretno delo! (beri resocializacija)[/quote]
Otrok vseeno potrebuje dva starša.
Kaj naj mati stori, če oče z otrokom nima stikov in je otrok v stiski? (Razen, da očeta spoštuje)
Ljudje marsikaj potrebujemo, vendar ne dobimo vsega. Pa preživimo… Otroci so pa veliko bolj prilagodljivi.
Naredi si lep lajf. Lepota lajfa, in sreča ki jo boš ob tem oddajala, bo najboljše zdravilo za vajine otroke.
Sam zahajam k parim družinam kjer očetov ni, iz večih razlogov. Se družimo vse povprek, tudi na dopuste hodimo, delamo skupaj,… in tako. Tako imajo ženske prijatelja, (seveda brez spolnosti da ne bo pomote), otroc zabavljača in šuntarja prot mamicam (joj kako smo jim že parkrat zagodli), zaupnika za najstniške težave, jaz pa kompenziram odtujene otroke ki so čustveno preveč indoktrinirani da bi se dalo z njimi svobodno družit, ter prijateljice.
Sem probal it ponovno v vezo, pa se ni obneslo, ker nisem človek polovičar.
V torek sem bil na obisku pri enih izmed njih, in ko sem zvečer odhajal sta šla mat in hči še nekaj pogledat z menoj k avtu, ko smo se poslovili, mi je smrklja (beri pozitivno konotirano) v roko stisnila svojo sliko…
Pravkar pa sem dobil sms, da ena druga vabi na čokoladijado, kjer se predstavlja tudi njena hči, moja ljubljenka, saj bi mi pred parimi leti na rokah skor umrla… In bo hudič če ne grem… Bo tmala vlekla surlo do neba…
Hočem ti povedati, da če si boš našla družbo poštenih prijateljev (če ne moreš poštenega moškega zase), da bojo porajtali tudi tvoje froce, boš tudi zmagala! Fantje pa še posebej rabijo aktivno odrastlo moško družbo. Bojo sicer še prej sikali do onempoglosti (se bojo bali da ne bojo zgubili še tebe), vendar če boste kot prijatelji imeli odkrit odnos do njih, bojo hitro popustili, in ti te frende dobesedno ukradli… Mene mularija goni, da včasih komaj dohajam…
Letos so me spet z torto iskali po primorski, in ko so me našli, itak je bla spet štala…
Hahaha, pa me dej ane… Pa še dva fascikla korespondence z uradnicami ti bom prinesel na vpogled, da nauš več sikala kako se nam očetom fučka za svoje froce.
Razumem to, da te kot sostarša boli, ampak ne rabiš prilivat olja na ogenj bolečih občutkov lastnih otrok! Razloži jim da je treba ločevati med osebo in njegovim dejanjem. Kajti če otrok ne boš naučila da je vsakdo spoštovanja vreden, graja ali hvali pa se le dejanja ki jih je ali ni naredil, ne bojo otroc nč drgačn…
In to je eden izmed osnovnih vzrokov zakaj smo ločeni, saj ljudje niti po izkušnji ločitve ne naučite ločevati tega, kaj šele, da bi se naučili asertivnega izražanja…
Če s pa belokranjka, maš pa resne šanse dam pršel, ker me je glihkar klical en župnik kdaj bom prišel nekaj narest. Me je že sram, in bom šel kmal. Imam pa v tisti smeri še dve prijateljici, tak da nam dolgo… hehehe, ane Piki?….
Hahaha, pa me dej ane… Pa še dva fascikla korespondence z uradnicami ti bom prinesel na vpogled, da nauš več sikala kako se nam očetom fučka za svoje froce.
Razumem to, da te kot sostarša boli, ampak ne rabiš prilivat olja na ogenj bolečih občutkov lastnih otrok! Razloži jim da je treba ločevati med osebo in njegovim dejanjem. Kajti če otrok ne boš naučila da je vsakdo spoštovanja vreden, graja ali hvali pa se le dejanja ki jih je ali ni naredil, ne bojo otroc nč drgačn…
In to je eden izmed osnovnih vzrokov zakaj smo ločeni, saj ljudje niti po izkušnji ločitve ne naučite ločevati tega, kaj šele, da bi se naučili asertivnega izražanja…
Zdrava komunikacija je posebej pomembna prav v zadevah ki se tičejo čustev, saj to najbolj boli. Vsaka narobe izrečena mala besedica, alo samo ton,ali le nebesedna komunikacija z takim človekom, lahko povzroči gromozanske občutke.
Tako imam primer 15 letnice, ki je fotra popolnoma odpikala, čeprav ga ima neznansko rada in se muči do nezavesti… samo zato, ker ji nihče ni razložil, da je njen fotr tud samo človek, in tudi on napake dela, in če ima kaj za prezirat, je to njegovo dejanje… In mladostnik ki je naučen, ali po LNO prezira lastnega starša, se bo vedno opotekal po lajfu, ker ga bo to dol tiščalo… Ker odpuščati si lastne napake, je eno izmed najtežjih opravil v lajfu. Se matrava že kakšn let, in bi mi skor že ratalo, sam kaj k jo njena mat brez besed samo z nebesedno komunikacijo skoz uči da je njen fotr kreten… (pa da ne bo pomote, nikakor ne zagovarjam dejanj ki jih je ta fotr naredil lastni hčeri. Če in ko bom imel priliko, mu jih bom nasolil da bo dost imel! Bolš zanga, da me ne sreča!)
Če s pa belokranjka, maš pa resne šanse dam pršel, ker me je glihkar klical en župnik kdaj bom prišel nekaj narest. Me je že sram, in bom šel kmal. Imam pa v tisti smeri še dve prijateljici, tak da nam dolgo… hehehe, ane Piki?….
Če s pa primorka, pol pa ne na kavo ampak na vin ane… Aja pa prec, ker mi je zaloge že zmanjkal…
Forum je zaprt za komentiranje.