Dober kavni aparat
Kupujem dober kavni aparat za klasičen esspreso ne na kapsule. No, lahko ima tudi opcijo kuhanja kave s kapsulami vendar meni je všeč tista prava kava, ko nafilaš “ročko” s mleto kavo in to je to. Nujno mora imeti zraven šobo za kapučino oz.penjeno mleko, pa sa res naredi penco kot se zagre.
Ima kdo izkušnje s temi aparati oz. je lastnik res dobrega. Ponudbe je malo morje, da se ti zmeša, cene so od do…. tudi tako visoke, da za ta denar pijem kavo zunaj v baru vsaj “10 let” :-)))
Ima kdo electroluxovega E6EC1-6ST? Ali pa kakšen illy model?
Katere firme še imajo kvalitetne javne aparate?
Imamo tega
Philips Avtomatski kavni aparat EP5443/90 Series 5400 LatteGo
Res ni bil pocenii, 600eur, ampak je kavica taka kot v bifeju. Čisto enostaven za uporabo, res pa je, da ga je treba čistiti tako kot piše v navodilih, da je kava dobra in da se ne pokvari. Stroški za vzdrževanje, torej čistilo proti kamnu, kavnim usedlunam, masti, nkeku in obvezno filter so cca.50eur na 6 mesecev.
Nam dobra kava res veliko pomeni, ni boljšega kot da te zjutraj prebudi vonj po kavi in to dobri.
S saeco. Je pa tako, da se nič ne more primerjati s kavomati 1000-2000eur plus v kavarnah. A za domačo uporabo je super, če ti ni odveč malo ekstra dela.
Kapsule so lažje za uporabo, kava je narejena takoj, a rabiš veliko odšteti, da dobiš nekaj podobnega kavi-edini k me je navdušil je philips (cenovno od 700eur naprej)
Za domačo uporabo sem prej imel Delongi CAM, odlična mašina pa ni bila tako draga ko sem jo kupil (470€)… Sedaj imam že kakšen mesec od Pitti Caffe Baristo, sem kupil jo tukaj: https://kafetkarji.si/trgovina/kava/kavni-aparati-za-domaco-uporabo/
Odličen, nič pripomb še povezan je na vodo direktno.
Črna kava, 22.12.2024 ob 14:58
Dva zapriseženca turški kavi sva pristala na Nespressu aparatu in kapsulah. Ni boljše kave. Imava kapsule od Nespresso, Illy in Hausbrandt.
Mah. Ni šans. Jaz skuham dober liter kofeta za cel dan. Veš kolk je to tvojih nespresov? Ti nespresi ipd, so za novodobne puhloglave afnce. Pa dubajska čokoladca, fensi šmensi v kemikalije namočeni razno razni bio azijski orešeki, ipd….☝️?
Imam De Longhi, ki ne mleje, niti nima neke elektronike. Meni je top. Že 5 let.
https://www.maxicoffee.com/machine-expresso-delonghi-dedica-style-ec695w-blanche-p-44055.html
Včasih,kuhali v dzezbici, takrat jaz kave sploh še nisem pil. Pijem jo zdaj 10 let električni vrč za 5 funtov instant kava zame za 2 funta no vsi smo se navadili instant kavo in v 30 sekundah je lahko narejenih tudi 10 kav , jaz dodam mrzlo mleko, vse skupaj me stane kava doma 10 centov, ne več zjutraj 3.3 eure že 9 let ne. Tako me je kava stala zadnjih 9let manj kot 1000 eurov, drugače pi porabil če bi hodel se vedno v gostilne neverjetnih 10840,5 eurov. Skratka niti frizerju ne grem vsakih 6 mesecev na belin pa tako naprej, sej je rekel golob kaj bo bozicnica za upokojence in povišanje penzije, naj se znajdejo. Tako se moramo znajti.
modrivrag, 22.12.2024 ob 15:06
Mah. Ni šans. Jaz skuham dober liter kofeta za cel dan. Veš kolk je to tvojih nespresov? Ti nespresi ipd, so za novodobne puhloglave afnce. Pa dubajska čokoladca, fensi šmensi v kemikalije namočeni razno razni bio azijski orešeki, ipd….☝️?
Kdo rabi liter kave na dan? Tako brozgo kuhajo američani. Nabaviš dober aparat in najdeš dobro kavo v kapsulah, zato ne rabiš litra kave. Šalico do dve na dan. Kvaliteta pred kvantiteto!
Pa še nobene packarije z zocem ni.
Forum je zaprt za komentiranje.