Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dober ginekolog za starejso nosecnico preko IVF

Dober ginekolog za starejso nosecnico preko IVF

Pozdravljeni! Jaz sem imela imela IVF transfer (donirana celica) na Ceskem v zacetku junija ki je bil do sedaj uspesen – poztivni krvni test in HCG narasca. To je bil moj sesti poskus. Sem stara preko 40 let. Nisem zavarovana v Sloveniji ker zivim v Skandinaviji a sem tukaj zacasno zaradi osebnih razlogov. Zanima me ce kdo lahko priproca dobrega ginekologa v Ljubljani ki ima zmerne samoplacniske cene, ki je strokovnjak za nosescnost po IVF (starejse nosecnice) in ki ponuja veliko sirino raziskav v vsakem trimesecju (genetske, itd). Najlepsa hvala!

Predlagam Zdravstveni center Dravlje, tam že desetletja delajo IVFje ipd. So načeloma samoplačniška ustanova, s tem da nekateri res ne marajo dr. Reša (gospoda). Ima svojevrsten pristop, ki ni po godu vsem. Kar sem jaz slišala, ne vem, če bi se odločila zanj. Prostori so lepi, novi.

Tudi UKC Ljubljana ima samoplačniške storitve, ampak ne vem, kako je tam s čakanjem, prostori ipd. Poglej tukaj na dnu strani, pokliči in se pozanimaj:

https://www.kclj.si/index.php?dir=/pacienti_in_obiskovalci/klinike_in_oddelki/ginekoloska_klinika/ko_za_reprodukcijo/narocanje_in_obiski

Za genetske preiskave je najbrž najbolje, da greš na Medgen, cene so pač takšne kot so. Morda jih celo ponuja tudi UKC.

Najbrž imaš kje na straneh tudi cenik, pa najbrž za skandinavske cene naše niso ravno pretirane. Seveda pa, več kot vzameš dodatnih storitev ali preiskav, dražje bo. Mogoče pogledaš, če lahko kak pregled opraviš z evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja?

Srečno!

Če imaš namen tukaj bivat oz. ostati v Sloveniji še kar nekaj časa se prijavi in uredi zavarovanje. Mislim da ti po enem mesecu začne veljati. Boš imela vse te preizkave zastojn zato ker si 35+. Itak teh preizkav ne delajo pred 12im tednom, nekatere še kasneje.

Aja, še moje izkušnje – zaradi nekih problemov z nosečnostjo sem na UKC Ljubljana preko zavarovanja in sem zadovoljna zaenkrat, ginekologinja Sara Korošec. V Dravlje sem šla na en UZ pregled in je bilo OK. Imajo pa tam več ginekologov.

Če bi se na tvojem mestu zdaj odločala, bi najbrž najprej poklicala na UKC, da vidim, kako imajo tam urejeno, ali se samoplačniško da izbrati ginekologa, ipd. Je pa res odvisno, kaj vse točno hočeš.

Drugače imaš pa tukaj podforum ABC Ginekologije in porodništva, ki ga vodi Stanko Pušenjak, s katerim so pacientke izjemno zadovoljne, ampak ima najbrž daljšo čakalno dobo. Kar vem, dela sicer na UKC, a nuhalno opravlja (tudi?) v Dravljah.

Tudi na forumu odgovori dokaj hitro, a najbrž bolj za probleme in ne nujno s predlogi, katero ustanovo izbrati.

ABC ginekologije in porodništva

Ginekološka ambulanta Reš v Dravljah. Pa vso srečo :-)))

Super odgovori! Vsem najlepsa hvala!

“Casovno” – Katero zavarovalnico bi vam vi priporocali v Sloveniji za nocesnost?

Kompliciraš. Nosečnot je nosečnost, nima veze kako si zanosila. Naredi NIPT za genetiko, nuhalno in morfologijo. Zavarovalnice so vse iste, nobena ni boljša za nosečnice.

Odgovor na objavo uporabnika
EmA, 23.06.2021 ob 12:38

Super odgovori! Vsem najlepsa hvala!

“Casovno” – Katero zavarovalnico bi vam vi priporocali v Sloveniji za nocesnost?

Če si v sloveniji prijaviš bivališče ti občina (če nisi zaposlena) plačuje obvezno zdravstveno zavarovanje, dodatno pa se ne razlikuje kaj preveč od zavarovalnice do zavarovalnice, tako da težko zgrešiš.

Odgovor na objavo uporabnika
Nikolaja zmaja, 22.06.2021 ob 18:20

Ginekološka ambulanta Reš v Dravljah. Pa vso srečo :-)))

čez to žensko sem pa prebrala že toliko kritik, da si je ne bi upala nikomur priporočiti.

Obravnava je odvisna od tvoje zavarovalnice na Švedskem, poglej si njene pogoje in kako poteka povračilo za preglede, opravljene v drugi državi. Ginekolog te bo na preiskave pošiljal glede na potek nosečnosti, nekaj stvari je samoplačniških (pri nas, ti jih ponudi ali predlaga oziroma te seznani z njimi – mogoče tvoja švedska zavarovalnica vse to krije). Pri nas je enotno osnovno zavarovanje za vse z enakimi pravicami, plus dodatno, plus še neka dodatno dodatna zavarovanja, naj ti razloži partner. Nimamo zasebnih zavarovalnic za osnovno zdr.

Hvala vsem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close