Do kdaj fant?
Berem oglase:
45-letni fant brez obveznosti, 48-letni fant samski, brez otrok…
In se sprašujem, če ni malce čudno, da se ima nedko pri teh letih za fanta?
Jaz bi pričakovala, da bo napisal 48-letni samski moški in ne fant.
Do kdaj rečete fant, do katere starosti?
Kako svojemu partnerju pravite, če niste poročeni?
Recimo pri 25ih, 30ih, je meni ok, če mu rečeš fant.Kaj pa recimo pri 45ih? Meni je hecno reči moj fant?
Saj ljudje imajo pravico in možnost, da v oglas skracajo kaj jim pride na misel; zase bi lahko brez zadržkov napisala, da sem 31-letna razvajena punčka…hihihihihi……no sicer pa mi še ne gre tako slabo, da bi se oglaševala…poudarjam NE ŠE 🙂
Jaz vseeno ne bi prehitro sklepal po tej eni zapisani besedi o osebnem karakterju. Namreč, če že v tej besedi nekdo vidi le slabo in išče razlog, izgovor, da se takemu človeku izogne, mora bit zelo negotov vase. Kot, da ni mogoče, da se za tem oglasom skriva razumevajoč moški. Mislim, fant. 🙂
Jaz tudi mislim,da je beseda včasih le beseda, sicer si pa ob takih oglasih vedno mislim, da jih piše mladostni moški 🙂 Mi je pa vseeno hecno in se vedno nasmejem, ko preberem 48-letni fant išče mamico … saj to se recimo tudi vedno tako manjšalno napiše; mamica, očka. Pa se nihče ob to ne spotakne. Semantika pač.
Kako pa rečete svojem partnerju, če niste poročeni in niste več dvajsetletniki?
Hodim s fantom (pri 50ih)? Moj fant (pri 50ih)?
Hodim z moškim, moj moški… nekak ne sede. Fant se mi hecno sliši.
Jaz ponavadi uporabljam kar moj. Moj je šel z mano na sprehod recimo. Če je kaj bolj uradnega pa moj partner. Če pa se hecam pa moj možiček ali pa moj koruznik.
Našemu matjažiju to gor, jaz vedno rečem fant, fante, fantič :))) pa ni nič hecno, ker pač tako deluje, kljub letom, ki jih ima.:)[/quote]
Pa menda ja ni Matjažek že moški??!! :)))))
Našemu matjažiju to gor, jaz vedno rečem fant, fante, fantič :))) pa ni nič hecno, ker pač tako deluje, kljub letom, ki jih ima.:)[/quote]
Pa menda ja ni Matjažek že moški??!! :)))))[/quote]
Jaz mislim, da je …. sodeč po nasvetih, ki jih deli tukaj gor (in drugje), da ima že veliko življenjskih izkušenj 🙂
Katenjka bo ziher napisala ccccccccccc :)))
Pa menda ja ni Matjažek že moški??!! :)))))[/quote]
Jaz mislim, da je …. sodeč po nasvetih, ki jih deli tukaj gor (in drugje), da ima že veliko življenjskih izkušenj 🙂
Katenjka bo ziher napisala ccccccccccc :)))[/quote]
Eh, Matjažek bodisi teoretizira ali pa se šali.
Katenjka bo ziher napisala ccccccccccc :)))[/quote]
Eh, Matjažek bodisi teoretizira ali pa se šali.[/quote]
Eno in drugo; vseeno pa mislim, da se za tem fantičem skriva en odrasel moški:) sem skoraj 100 %, al pa tudi ne… tako kot Marko velikokrat napiše lahko da je tako, ni pa nujno…. ali če ni belo je lahko črno, ali pa tudi ne.:)
Nekateri se resnično imajo še za fante, kljub svojim letom. 🙂
Nekateri napišejo fant in ne premišljujejo zakaj so uporabili to besedo in ali je sploh ok, da so uporabili ravno to besedo. Res je, da se podzavestno pove nekaj o sebi tudi z izbiro besed….
Nekateri pač namenoma uporabljajo besedo fant, ker mislijo da so res fantje – tudi ko so ločeni…npr.
To se mi ne zdi tako smešno, kot to da nekateri moški, ki objavijo svoje oglase napišejo samski – kasneje ugotoviš da so ločeni – ali pa nekateri niso nikoli bili uradno poročeni in trdno vztrajajo pri samski. Potem v rubriki otroci navedejo – želim. Kasneje v pogovor pa izveš, da že ima otroka. lol
V oglasih, sploh ko gre za portale za spoznavanja, marsikaj vidiš in prebereš…niti pod razno ne smeš vsemu verjeti!
Meni se zdi tudi beseda prijatelj v takšnih primerih primerna – v kolikor gre za začetek neke zveze. Ko pa je zadeva že resna pa definitivno partner (v kolikor nista uradno poročena).
Ločen pa je zame samski :). Pri letih nad 30, 40 pa sploh niti ne pričakujem, da bi bil kdo vedno samski. Pri takih starosti je nekak že logično, da je bil kdaj v resni vezi. Sploh, če je nad 40. Ker kakšna razlika pa je ali je bil koruznik ali je bil poročen? Prvi ne more napisat, da je ločen, je pa ravno toliko samski kot tisti ta ločen.
Da pa ne napiše, da ima otroka, mi je pa mimo. Nesramno do otroka, da ga zataji. Takih pa ne maram.
Beseda prijatelj pa mi je tako: imam namreč več prijateljev. Beseda prijatelj in nek poseben nasmeh in vem, da je prijatelj z bonitetami :).
….ali koruznik. Mnogi, ki so živeli v zunajzakonski skupnosti in se razidejo mislijo, da to ni isto, kot če bi bili uradno poročeni. S tem se ne strinjam. Še posebej ne, če imajo kakšnega otroka.[/quote]
Tudi jaz to trdim, ker tisti ki reče da je ločen / razvezan / koruznik takoj pove da je pač imel neko razmerje za sabo, ki se je končalo in s tem tudi potrdi da je na voljo oziroma nima nobene.
Jaz se nikakor ne strinjam da tisti ki so se ločili/razvezali uporabljajo besedo samski…:) 🙂 (če imajo otroke ali ne). Večinoma pe se vsi tko označujejo….mogoče mislijo da s tem naredijo boljši vtis.
Bibita te odžeja v vročih dneh, daj si duška s hitrimi požirki!
Kljub letom!???, haha :)), vsak ima leta, zdaj je samo odvisno na kakšno podlago… 😀
Bibitka, itak sem mlajši od tebe, tako da boš me lahko ogovarjala fant dosmrtno…. :)))
Meni je fant ljubko poimenovanje. Kaj pa je moški pri 40, lahko je še pravi fant od fare. :))))
Ženske pa ste dame v teh letih, frklje zagotovo ne. 😀
In če smo vljudni, tako kot jaz npr., ne pišemo zrele pred damami. phahah :)))
Dama Bibtika, midva se štekava, a ne da? :))))))) 😀
Ona med podcenjuje ves čas :(( , se sploh ne zaveda, kakšen privilegij ima, da prijateljuje z mano! 😀 Ubijale bi tu ene, da bi bile moje prijateljice, a ne ? Bibitka, pospravi v torbico švajcerski nož! Aja, pardon, to imaš za ličenje, nisem dobro pogledal, ker je zgledalo kot nevarno orod(ž)je. haha :)))
[/quote]
Bibita odžeja in ohladi, sam pazi ne preveč hitro, so mehurčki, pa se rado zaleti takim mladcem kot si ti matjaži.:) To je čisto dobronameren nasvet od Dame Bibitke. 🙂
Še dobro, da ti bom še vedno (kljub vsemu) lahko rekla, da si fantič ….da nisi napisal, da te bom moralo dosmrtno VIkat ali še huj, celo ONIkat.:))) Kar bi se sicer pritikalo, ampak ti si pač rajši fantič… torej naj ti bo, ker si glih ti.:)
Forum je zaprt za komentiranje.