Dnevniki, blogi, potopisi…
Pišete dnevnik, ko ste na poti? Kakšen?
O svoji poti pišete blog?
Imate svojo domačo stran, kjer so opisana potovanja?
Na internetu objavljate fotke s potovanj?
Predstavljate svoja potovanja v okviru kakih potopisnih predavanj?
Povejte kaj o teh temah. Pohvalite se 😉
Bo zanimivo tudi za ostale uporabnike – še posebej, če nas boste usmerili na bloge, fotogalerije, domače strani, predavanja…..
Ja no… jest sem na zadnjih dveh potovanjih pisal… in v roku enega meseca bom spet… imam pa blog namenjen predvsem domacim in prijateljem, tko da mi ni treba odgovarjat na xx mailov 🙂
Drugace imam pa doma en kup “zvezkov”… to je pac tisto kar pisem nekje na potovanju… je sicer zelo zanimivo kako je bilo in kaj je bilo na potovanju leta 98, nisem pa se nasel volje da bi kaj uredil…
Samo to… zanimiva stran je , kjer objavljajo ljudje svoje popotniske dnevnike… Zanimivo je, da je en kup objavljenih fotk… imam pa dva problema… en je ta da fotkam v RAW, drugi je pa ta, da sem imel ponavadi precej problemov, da sem sploh pomanjsal fotko, saj veliko internet kafejev ni imelo ustreznega softwera (“citalec” je pa itak moj Image Tank) – res pa je, da se je v zadnjem letu tu precej spremenilo, ne vem vsaj v Indiji so bili kar modernizirani…
Ojla.
Na prvem potovanju sem čisto tako za hec pisal dnevnik. V enem majčenem bloku približno stran ali dve za vsak dan. Se je bilo fajn spominjat ko sem kdaj kasneje bral, zato sem to tradicijo nadaljeval. V tem dnevniku je ene 10 dni “luknje”, ko sem si na Kubi zlomil prst in sem delal samo alineje, ki sem jih potem doma napisal na računalnik. Tako moram teh 10 dni iz elektronske oblike prepisati v dnevnik (čaka že tri leta :-))
In ravno lani sem tisti blokec zapolnil, tako da sem letos štartal novega… Je pa zanimivo, ker grem na potovanje vedno približno julija in mogoče začetek avgusta, pa nekje na potovanju lahko preberem, kje sem bil isti dan točno pred enim, dvema, tremi, itd leti…
Drugače pa na Travel objavim nasvete po vtise iz držav, lani sem dal gor tudi galerijo iz Maroka, letos pa me je vmesnik polaganja slik na Travel nekaj zajebaval, administrator mi itak ni odgovoril tako, da sem galerijo postavil nekam drugam…
Slikovna predavanja pa neredim običajno za domače in za kolege in kolegice. V neko široko kampanijo ne grem… je (v Ljubljani) že dosti predavanj iz istih krajev ki jih jaz obiščem, mogoče bi bilo zanimivo doma v Bohinju, kjer folk pa ne potuje tolko…
Lp
Andrej
tudi jaz že zadnja 4 leta pišem dnevnik na potovanju, vsak dan cca eno a4 stran, s tem da po poti shranjujem vse vstopnice, manjše zemljevide in take zanimive stvari na katere imam spomine, se najde tudi en kos kačje kože, potem ko se je levila…nakar doma vse skupaj uredim in te stvari prilepim zraven besedila, včasih še kako fotko razvijem in dam zraven tako da izpade kot neka mala knjigica ki jo potem še dostikrat pregledam…
ponavadi si sproti tudi beležim koliko sroti zapravim, vsak dan, za vse stvari, tudi za malenkosti..
na ta način tudi manj stvari pozabim (npr imena kakšnih krajev itd), pa tudi lepo je včasih kaj za nazaj pogledat
vedno potem ko pridem naredim za prijatelje krajšo “predstavitev” potovanja (pač pogledamo fotke in se malo razgovorimo :)) da pa bi se spuščala v neke javne predstavitve pa nikoli..
internetnega bloga ali kaj takega pa tudi nisem nikoli pisala, jih je pa fajn brat od drugih ko so na kakšnem potovanju :)))
lp, katja
Pa še stran mojega prijatelja, ki za razliko od mene na potovanjih najde čas tudi za skiciranje in risanje:
http://www.ff.uni-lj.si/oddelki/umzgod/jk/poljska.htm
Forum je zaprt za komentiranje.