dnevni vložki
ej punce,
koliko kaj uporabljate dnevne vložke oz. kakršnekoli vložke, ko nimate menstruacije? meni se to zdi čisto odveč in samo še ena marketinška poteza megakoroporacij, ko ustvarjajo nepotrebne zadeve, v tem primeru pa celo nepriporočljivo. to mi je potrdila tudi moja ginekologinja, ki pravi, da vsakodnevna uporaba teh vložkov lahko povzroči glivice, vnetja in neprijetne izcedke (zaradi katerega se naj bi nosilo te vložke… torej začaran krog..?) ker kljub svoji supervpojnosti in prevodnosti zraka (če je temu za verjet seveda) ustvarjajo neugodne in nenaravne pogoje za spolovilo.
si potem pa res raje večkrat na dan preoblečeš hlačke, če je kriza, ane?
Jaz sem jih včasih vsak dan. In sem imela tudi težave z glivicami. Ampak vložkov kar nisem upala nehat uporabljat, ker sem imela tako močan izcedek.
Potem mi je pa G rekla, da je dovolj, da če se hočem znebit glivic se moram tudi vložkov. In sem si pa kupila bombažne vložke in izcedek se je zmanjšal (očitno je bil posledica krasnih vlažnih in zadušljivih razmer tam doli) in sedaj ne potrebujem za vsak dan nič več. Tudi v času M imam tampon in bombažne vložke. Konec plastike na moji riti :o)
Lp
Sama sem včasih uporabljala dnevne uložke kar pogosto pa sem pol vidla, da je tam spodaj sam še slabš, ker stvari ne dihajo, tko da jih zdj uporabljam zelo redko, le če je kakšna izjemna priložnost, kjer vem, da si ne bom mogla spodnjih hlačk preoblečt recimo več kot 8-10 ur, ali pa če grem na pot ali kakšno dolgo trajajočo zabavo ali kaj podobnega.
Jaz jih uporabljam že približno deset let, če ne celo nekaj več. Pa nimam nobenih posebnih problemov. Tudi moj G je rekel, da ni nič narobe.
Uporabljam ali Alldays ali Carefree (te imam skoraj najrajši).
Vnetja se lahko pojavijo tudi od česa drugega. Jaz dobim vnetje, če sedim na mrzlem (tega sem se zdaj odvadila), moj G pa je rekel, da je veliko odvisno tudi od samega imunskega sistema (pač koliko si dovzeten).
Vsak po svoje!
LP
Ena iks ….. zgleda sva dve packi tukaj na forumu :))) ne uporabljam vložkov ko nimam menstruacije, in z belim tokom nimam težav. Ko pa imam menstruacijo pa absolutno vedno le Libresse (bombaž), Allways so zame živ poden, je vseeno ali uporabljaš Allways ali pa če si daš v spodnjice šparovo tamalo vrečko …ista figa, oboje plastik fantastik
Forum je zaprt za komentiranje.