Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek dnevni vložki

dnevni vložki

ej punce,
koliko kaj uporabljate dnevne vložke oz. kakršnekoli vložke, ko nimate menstruacije? meni se to zdi čisto odveč in samo še ena marketinška poteza megakoroporacij, ko ustvarjajo nepotrebne zadeve, v tem primeru pa celo nepriporočljivo. to mi je potrdila tudi moja ginekologinja, ki pravi, da vsakodnevna uporaba teh vložkov lahko povzroči glivice, vnetja in neprijetne izcedke (zaradi katerega se naj bi nosilo te vložke… torej začaran krog..?) ker kljub svoji supervpojnosti in prevodnosti zraka (če je temu za verjet seveda) ustvarjajo neugodne in nenaravne pogoje za spolovilo.
si potem pa res raje večkrat na dan preoblečeš hlačke, če je kriza, ane?

Jaz jih sedaj skoraj vsak dan, ker sem začela z jemanjem tablet in zelo pogosto krvavim. upam, da bo ta nadloga kmalu mimo in jih ne bom več rabila uporabljat.

Jaz sem jih včasih vsak dan. In sem imela tudi težave z glivicami. Ampak vložkov kar nisem upala nehat uporabljat, ker sem imela tako močan izcedek.
Potem mi je pa G rekla, da je dovolj, da če se hočem znebit glivic se moram tudi vložkov. In sem si pa kupila bombažne vložke in izcedek se je zmanjšal (očitno je bil posledica krasnih vlažnih in zadušljivih razmer tam doli) in sedaj ne potrebujem za vsak dan nič več. Tudi v času M imam tampon in bombažne vložke. Konec plastike na moji riti :o)

Lp

aja…in kakšni so ti bombažni vložki?od katere firme?

Alo!

Bombažni so od Tosame.

Noben Alldays, ker imajo notri folijo, ki ne diha. Kljub reklami.:))

Jaz dnevnih vlozkov ne uporabljam razen izjemoma in raje veckrat dnevno menjam sp.hlacke…

Dnevne vložke uporabljam odkar ne nosim belega bombažnega perila, ki se je prekuhavalo. Če hlačke perem pri 40 stopinj potem je jasno, da izcedki iz nožnice ne grejo iz tkanine. Uporabljam čisto tanke, neparfumirane, brez zaščite iz polivinila.

Jih odsvetujem, ker povzročajo vnetja! Naše tamale ne dihajo dobr!
Res pa je zoprno če maš veliko belega toka!
Pa pol res rajš perem poln stroj samih spodnjic! :)))

Sama sem včasih uporabljala dnevne uložke kar pogosto pa sem pol vidla, da je tam spodaj sam še slabš, ker stvari ne dihajo, tko da jih zdj uporabljam zelo redko, le če je kakšna izjemna priložnost, kjer vem, da si ne bom mogla spodnjih hlačk preoblečt recimo več kot 8-10 ur, ali pa če grem na pot ali kakšno dolgo trajajočo zabavo ali kaj podobnega.

Redno uporabljam že par let. Alldays.

LP!

ina.

Večina perila, ki ga imam, se ne kuha, zato jih uporabljam. Uporabljam “vse povprek” – različni “modeli”, različni proizvajalci… Nimam nobenih težav.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Jaz jih uporabljam že približno deset let, če ne celo nekaj več. Pa nimam nobenih posebnih problemov. Tudi moj G je rekel, da ni nič narobe.

Uporabljam ali Alldays ali Carefree (te imam skoraj najrajši).

Vnetja se lahko pojavijo tudi od česa drugega. Jaz dobim vnetje, če sedim na mrzlem (tega sem se zdaj odvadila), moj G pa je rekel, da je veliko odvisno tudi od samega imunskega sistema (pač koliko si dovzeten).

Vsak po svoje!

LP

Jaz jih tudi uporabljam čez teden, ker sem večino dneva odsotna s tem, da ga nekje sredi dneva odstranim.
Uporabljam pa Viriana, se mi zdijo boljši kot Alldays.

Uporabljam jih, če grem kam na pot in ob ovulaciji, ko je več izcedka. Drugače pa ne.

Enkrat na dan, po tuširanju, si preoblečem spodnje perilo in sem v njem ves dan. Brez vložka. Sem res taka packa, ali je še katera podobna?

Ena iks ….. zgleda sva dve packi tukaj na forumu :))) ne uporabljam vložkov ko nimam menstruacije, in z belim tokom nimam težav. Ko pa imam menstruacijo pa absolutno vedno le Libresse (bombaž), Allways so zame živ poden, je vseeno ali uporabljaš Allways ali pa če si daš v spodnjice šparovo tamalo vrečko …ista figa, oboje plastik fantastik

Jaz uporabljam dnevne vložke vsak dan ker imam kar precej belega toka. Imam jih pa od Facelle (znamka Muller) in so super…45 za 239 sit!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close