Najdi forum

Zanima me, če je že kdo bil v hotelu Mariqueen ali v hotelu Diar yassine? prosim za opis teh dveh hotelov. KOlebam med izbiro.

Torej, lani sem bila v hotelu Diar Yassine z enoletnikom in je super, čist, ne prevelik, zelo domač in kar je glavno zelo so prijazni. Nastanili so nas v apartmaju, kateri so okoli bazena , tako, da smo imeli celo kuhinjo. Hrana je bila dobra, raznolika. Verjetno se letos zopet vrnemo.

Res, kdaj pa? jaz nameravam leteti tja v začetku maja – saj vem da še ni sezona za kopanje, pa vendar. zanima me ali je hotel kot običajen hotel, ki ga poznamo mi ali je to v več sklopih. Nekje, sem prebrala, da so bungelovi. In zanima me še kako je s taksiji pri hotelu – da ne bom samo v hotelu visela, ker želim malo raziskati otok, ogledati si glavno mesto, se sprehoditi po njem, zanima me, kje domačini kupujejo pohištvo…..(na tržnici zagotovo ne)……

Pohištvo kupujejo pri firmi RUTAR. Imajo ogromen center v Midounu nasproti džamije.

Hej !

Z družbo smo bili v Maryqeenu lani. Hotel je dokaj solidel. Ni ravno v razkošni izvedbi a je povsem soliden za oddih. Zunaj ima lep bazenček z slapom do plaže pa je cca 300 metrov hoje ! Na Djerbi ima
vsak hotel svojo plažo. Z taksiji ni nobenih težav tudi ponoči. So zelo poceni ! Za izlete pa se splača iti z gusarsko ladjico na Otok flamingov in če še nisi bila z terencem v puščavo. Na otoku je krokodilja farma in splača se pogledat njihove lončarije. Otok ni ravno velik ker si v pol ure z ene strani na drugo.

Pozdravček

Matjaž

A ni zdaj otok flamingov bolj pust, na francoskih spletnih straneh sem brala, da flamingi spomladi odletiji in se vrnejo šele v jeseni?

Ja niham med hoteloma Diar Yassine in Mariquen – ampak vleče me Yassine, ker je bliže glavnemu mestu na otoku. kako je kaj z butikci v okolici hotela.

Worms ti pa si duhovit – ja rutar v Tuniziji :LOL

Na otoku flamingov le teh sigurno ne bo videti. V bistvu je obisk tega otoka z gusarsko ladjo le zabava s piknikom in tri urno kopanje na drugi strani otoka. Saj tam kjer ladja pristane pa lahko vidite( vsaj mi smo jih) ogromno velikih meduz.LP!

Hej !

Res je ! Otok flamingov je ena mala krpica peska a je treba iti zaradi potovanja z staro ladjo in animacijo na tej ladji. Vsi se oblečejo v gusarske obleke in pojejo, plešejo ….. Skratka ful luštna zadevca. Tudi piknik na otočku je super !
Butikci v bližini ?? Vem, da ima skoraj vsak hotel svoje butike, zunaj pa je bol malo razen v večjih mestih. Če ti odkrito povem, da sem mala darilca kupil v eni malo večji trgovini, ki je imela celo cene na artkilh in smo na koncu ugotovili, da je vse skupaj prišlo bistveno ceneje, kot pri prijateljih, ki so se cenkali na trgu.
Če ti lahko napišem, da so hoteli zaprtega tipa in, da se zvečer zunaj njih ne dogaja čisto nič. Vse kar je je hotel in to je to. Moraš vedeti, da je to muslimanska država in pač ne poznajo zabave kot npr na Ibizi. Upam, da nisi blond ! Moja sopotnica jih je imela po dnevu in pol poln…..

Lep pozdrav

Matjaž

glede butikov: mislim, da YSL in Armani še nista slišala za Džerbo
glede otoka flamingov: ni otok ampak polotok (in kot ste že ugotovili – brez flamingov)
in če misliš izven hotela kaj žurat je bolje, da ostaneš doma, da ne boš razočarana
glavno mesto pa ni mesto ampak vas

kupi kakšnega CC več, da ti ne bo dolgčas oz. ti bo bolj luštno

no večerno življenje oziroma žuranje itak ni v mojem interesu, zanima me zgolje bolj s turističnega vidika, arhitekrura, zanimivosti, kar se da videti podnevi in ne ponoči. zvečer pa kot vem so v gostiščih v glavnem mestu itak samo moški (ja mislijo, da so ženske sam za šporhet in za v posteljo).

Ne skrbi, nisem blond, sem kar rjava, pa tudi za vrednost feraraija nimam oblin, saj sem shujšala 30 kg:))). ne rabim se bati, ker me ne bodo oblegali :))))) Ja na forumu sem brala te stvari.

glede nakupov pa tudi nimam namena kupovati Armanija in Dior – temveč nekaj tistega avtohtonega, značilnega za Tunizijo, vendar spet ne kakšen kič ali šaro – pol že raje ne kupim nič.Znam po trgovini tudi sam fibec past.

Upam, da mi ne bo dolgčas. Vleče me še v Tataquine – sam ne vem. verjetno je najboljša izbira lokalna agencija.

Hej !

Veš, da nikoli nisem preračunaval za koliko kamel dobiš ferarija. Si me pa res nasmejala !
Hvala !

Želim ti lep oddih na Djerbi !

Matjaž

če veš za ceno ferarija in za tečaj TD potem ni problema. ena kamela stane 1000 TD.

Pa veselo računaj.

Živijo,.

naj ti povem, da sta hotela diar yassine in maryqueen precej blizu, razlika je v tem, da je diar manjši prijaznejši hotel. Vsaj meni osebno se je tako zdelo. Lani smo preživeli skoraj celo poletje na Djerbi zato jo kar dobro poznam.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close