Djerba safari
Ce bos tam samo en teden in bi rad videl še kaj drugega, potem ne vem če se ti splača it za 3 dni na safari. Jaz sem vzela samo en dan (cena mi je žal ušla iz glave), že zgodaj zjutraj pridejo pote z džipi (ne si vzet te izkušnje, ker je super – z busom se lohk voziš tud po Sloveniji), potem se gre čez prekop na celino, ustavi v nekaj mestecih, se vozi po sipinah, okoli poldneva smo prispeli v oazo, šli na kamele v notranjost puščave, se po želji kopali v malem jezercu v oazi, tam imeli tudi kosilo, nato smo se peljali nazaj in si ogledali še eno gorsko oazo. Je bilo kar dovolj, dobiš vtis in jaz sem komaj čakala, da sem se spet lahko postavila pod tuš, ker to mivko imaš pa res povsod. Uživaj
Oj,
Mislim, da naše agencije ponujajo kombinacijo 2-3 dnevni safari in bivanje na Djerbi. Tak safari je ponavadi super, ker potuješ zgolj z džipi in spiš v šotoru v puščavi ( o tem se dodatno prepričaj).
V Tuniziji pa ponujajo 1-2-3 dnevne safarije ki so malo drugačni. Peljejo te z avtobusom okoli znamenitosti in oaz, samo v eni od teh se pelješ z džipi pa še to po asfaltu. Jaz sem uzela 2 dnevni safari, ki me je stal cca 30.000. Videli smo nekaj arhitekturnih znamenitosti, življenje Berberov, 3 oaze, slano jezero,peljali z džipi, kočijami in kamelami po Sahari. Vseeno je bil krasen doživetje razen kilometrov vožnje, ampak brez kakeršnegakoli safarija ne vidiš prave Tunizije.
Za dva tedna v Tunitiji in Safarijem sem odštela 180.000 SIT v septembru!
Fajn se mejte
Nas je trodnevni safari prišel 140 eurov na osebo – otroci 50% popusta. Ni bilo spanja v šotorih, ampak saj škorpioni pridejo tudi v sobo – he, he.
Je pa lepo. Valjat se po saharskem pesku pa tudi ni kar tako.
In lepo te prosim ne jemlji kovčka in večerne toalete ( kot nekdo v naši skupini ) Vzemi raje veliko vode oz. kakega izotonik praška. Izgubiš namreč ogromno vode. Si predstavljate, da sem bila za dve kili lažja?
Če je cena ugodna in opis soliden, potem pejt z agencijo. Trije dnevi niso preveč, tudi če greš samo za en teden. BOš videl, da boš imel poležavanja 4 dni čez glavo, največje vtise pa boš odnesel prav s safarija.
Če boš uzel safari v Tuniziji, bo cel program bolj natrpan, ker večinoma ponujajo 1-2 dnevne safarije, pa še večinoma so vodeni v nemščini, ker je največ nemško govorečih turistov!
Ne premišljuj preveč ampak na pot!!!
LP
hej…
vsekakor se ti splaca it na safari, pa tudi ce gres na dopust samo za teden dni. 3 dni bos odkrival Tunizijo in spoznal v celoti juzni del Tunizije, medtem ko bos potem preostanek dopusta uzival v hotelu. Safarije ima vecina agencij enake, vem samo to, da ce je manj kot 15 prijavljenih imajo vodstvo v anglescini ali nemscini. Imas pa varianto preko Kartage ali Globtour (imajo enak program, ker delajo skupaj) in je se boljsi safari po mojem mnenju, ker res spis eno noc v sotorih… v Ksar Ghilanu in potem tudi vidis vse ostalo in se vec kot na drugih safarijih in poleg tega imas vodstvo v slovenskem jeziku tudi, ce je samo 6 prijavljenih… vsekakor pa se enkrat ponavljam safari se spalaca, je nepozabna izkusnja.
pa lep dopust
jaz ti svetujem, da se odločiš za program tunizija dežela in ljudlje, ko greš cel teden po celi Tuniziji, tudi v oaze, Sbeitlo, Sfax El jem., Kartagina, Tunis……kjer vidiš zelo veliko zanimivega in tudi izveš veliko o kulturi. Tudi tukaj imaš zadnji dan še dovolj časa, da skočiš v morje in na plažo. Sicer pa je to odvisno od ljudi, kaj si želijo: pooležavanje in kaj malega za videti ali pa odkrivanje dežele. Za izlete se lahko obrneš tudi na lokalne agencije. Oglej si še njihovo spletno stran, v iskalnik odtipkaj djerba ali tunis in ti vrže ven. jaz bi dala link, samo jaz ima mfrancoske strani, ti pa verjetno znaš angleško.
Forum je zaprt za komentiranje.