Najdi forum

Djerba -izleti

Z dvema hčerkama starima 9 in 11 let gremo konec meseca na Djerbo.Bivale bomo v hotelu 4*z ALL ponudbo,obljubila pa sem jima ,da gremo na 1 izlet v tistem tednu,seveda bomo šle kar z ponudbo agencije Relax s katero tudi potujemo tja.Kaj mi priporočate,nekateri otok Flamingov ne hvalijo preveč in tudi krokodilja farma da ni ne vem kaj.Ker sta deklici toliko stari bi ju rajši odpeljala na izlet z ogledom znamenitosti dežele.HVALA ZA ODGOVORE.

Potem boverjetno treba it na kak izlet na celino. Ne vem sicer kam.
Od mest bi bil zanimiv Kairouan (staro mesto, z ozkimi ulicami). V bližini je še El Jem z enim večjih amfiteatrov.

Za dobit občutek Sahare je dobr it v Douz. Tam mal na jahanje kamel, še bolš pa na safari z jeepom do bližnje oaze Ksar Ghilane pa se tam mal okopat.
Blizu je tudi Matmata. Kraj kjer so tradicionalne hiše vkopane v tla (med drugim tam tudi snemali Vojno zvezd).

Luštn kraj je tudi Tataouine. V njegovi okolici je še več manjših trdnjav k so zanimive za pogledat.

Hvala za odgovore….ko bo prišel Relaxov predstavnik v hotel bomo nekaj izbrale….da bi pa v lastni režiji hodile okol mi pa kar ni,ko bi bil vsaj mož z nami pa letos zaradi bolezni staršev nikakor ne more z nami.

Pozdravljena,

mi smo bili lansko leto na Djerbi – hotel El Mouradi Djerba Menzel, pri mestu Midoun. Imamo dva otroka – 2 leti ter 5 let stari. Smo bili na otoku Flamingov – jaz osebno moram reči, da je bilo pravo doživetje. Tja smo se peljali z gusarskimi ladjami, gor je bil šov in na otoku tudi. Plaža je sanjska – kot na Bahamih (sence nobene!). Morje turkizno, prelepo. Šli smo tudi na jahanje kamel – posebno doživetje.
Farma krokodilov – pojdite v lastni izvedbi – s taksiji. Tako vas pride veliko ceneje kot pa preko agencij. Sicer ni kaj preveč za videti – razen preko 200 krokodilov, ki se namakajo v vodi.

Lep dopust želim – sonca in vročine boste tako imeli na pretek!

Lp, Renata

Tudi jaz zeeelo priporočam izlet na otok flamingov, saj je res zelo lepo doživetje. Vendar jaz priporočam, da se za izlet zmenite ker z gusarjem ladje Coralia, ki mu je ime Momo in govori slovensko. Izlet z njegovo ladjo je za slovence res nekaj posebnega, saj je on edini gusar ki zna govoriti slovensko. Najdete ga lahko na facebooku in se kar tam zmenite za izlet. Na facebooku ga najdete pod imenom MOMO GOFLJA. Verjemite, da vam ne bo žal, saj sem jaz letos že 2. bila na njegovi ladji in imela sem se super. Še polko boste lahko zaplesali :D. In sedaj ko grem zopet na djerbo bom prav gotovo šla zopet na izlet z njegovo ladjo.
Lp 🙂

meni pa je bila farma krokodilov noro dobra. Treba pa je tja v času hranjenja (pozanimaj se). Mene je še nekaj dni spreletaval srh-ampak tvoji punci sta dovolj močni, da bosta preboleli, kako krokodil zmaže precej veliko žival…

Kako prijazni odgovori,res sem vesela…RENATKA 27 a veš da gremo tudi mi v El Mouradi Menzel hotel….in vem da se bomo imele krasno….vročino dobro prenašamo zaradi narave dela doma hihi…..po moje se bomo odločiole za gusarsko ladjo in jahanje kamel….če se še kdaj vrnemo tja pa še kaj drugega.Renata27 a je vam bil lani hotel oz. mezli všeč?

mi smo bili v džerbi z intelekto, ki je imela celodnevni izlet matmata-duz. hčerki (takrat 10 let) je bil izlet zelo všeč in tudi ostali otroki na busu so bili zelo pridni. torej, če si hčerki želit res velik izlet kjer vidiš puščavo in tam jahaš kamele – potem morate na ta izlet. jahanje v puščavi se ne da primerjat z jahanjem ob obali.

otroke teh let težko “bašeš” s pravljicami o gusarjih. meni je bil tisti izlet kr-nekej, rekli so mu “otok flamingov” in ni bilo ne otoka (polotok) in ne flamingov (decembra mogoče).

steram…me tri bomo šle kr v lastni režiji na gusarje.pravijo,da je varno in da ni panike,tud če gre ženska sama z otroci.kdaj potujete ve tri na djerbo?lp,mojca

mojca oz. mi tud2 gremo v sredo 30.6. pa ve?
katkka72 ja tudi me se odločamo za izlet matmata -douz….ker sedaj sta pa punci že toliko stari da ju počasi zanima življenje,običaji tam….najprej sta bili navdušeni za gusarje,smo prebrale Kompasov katalog in sta bile bolj za ta celodnevni izlet,kot pa gusarje.

steram…-me tri gremo danes…ob 10.00 imamo let.bomo pa tam do 12.7.-gremo za 14 dni.me tri gremo sigurno na gusarje,ampak s tem momotom…kdorkol od mojih prjatlov je bil na djerbi jih je fuuul pohvalil.pravjo,da je to tud za nas tastare…-ne vem pa,ker še nism bla:)).pa na krokodiljo farmo bomo šle…če greš sam s taxijem pride menda okol 16 dinarjev na enga….bomo pa v hotelu garden park.lepo se imejte:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close