Djerba – Hotel Vincci Resort
Gre kdo tja na pocitnice, v hotel Djerba vincci resort? Ce gre kdo, bi vas prosila za eno cudno stvar in sicer v temu hotelu, tam pri bazenu, kjer je tudi otroski bazen, natancneje pri otroskem trampolinu, so 3-je mucki. Mamica, oce in mladicek. Ker so mi prirastli h srcu in ker se mi smilijo, bi vas prosila, ce kdaj pa kdaj prinesete kaj za jest in malo vode. Jaz sem jih hranila vsak dan, jedli so kot nori, zato se ti se toliko bolj zasmilijo. Mucka in mladicek sta tigraste barve, oce pa je malo tigrast in malo belkast, ni jih tezko zgresiti, so zelo simpaticni in prijazni.
Vem, da je za marsikoga cudna prosnja, pa vendar, poskusiti ni greh 🙂
Hvala tistemu, ki bo tako prijazen in se jih bo usmilil.
Ne rabite biti užaljeni in žaljivi če ima nekdo drugačno mnenje od vas. In ne mislit, da sem nekak sovražnik živali, nasprotno, doma imam muco, ki je negovana, sita in zanjo lahko rečem le da živi kot kraljica. Zavedati pa se morate, da v hotelih ne bivate sami in, da je hranjenje živali in seveda tudi prisotnost le teh v hotelskih kompleksih za marsikoga moteče. Zavedati se morate, da so tudi omenjene mačke veliki prenašalci raznih bolezni in prav gotovo ne bo nobeden vesel kakšne okužbe pa če prav se ta kaže samo kot prebavne motnje. Sprašujem se kako bi vi reagirali, če bi se vaš otrok moral igrati v peskovniku, kjer so mačke malo prej opravljale potrebo? Verjetno bi bili navdušeni in bi mačke pri večerji nagradili z velikim zrezkom. Vse kar sem napisal verjetno niste sposobni dojeti in sprejeti kot dejstvo.
Spet lahko rečem, žalostno da obstajajo tako omejeni ljudje.
Sicer ta tvoj post nima nobene veze s tistim tvojim prvim, ampak ok…
Najprej, ko sem sama hranila te mačke, ni nihce dal znaka, da je za koga moteče, se celo nasprotni so bili odzivi.Sicer pa, lahko hranim mačke, nikjer ni prepovedano. Tudi zame je moteče, ko turisti ugašajo čike kar na tleh pred bazenom….druga zgodba.
Iz stavka, da mačke prenasajo bolezni, se vidi, da o mačkah nimate blage veze. Mačke, vse kar prenasajo je mikrosporija (božaš jo na lastno odgovornost, naj pa še povem, da je mikrosporije zelo malo, nasplosno rečeno). Druga bolezen je toksoplazmoza, ki jo prenasa vsaka macka in ne samo zunanje. Za človeka popolnoma nenevarna, edino v nosečnosti, drugače pa človek niti ne ve, da jo ima, izgine sama. Dobi jo lahko tudi drugje, ne samo od mačk. Macji faids in levkoza na človeka ne vplivata. Garje in bolhe pa tudi ponavadi na človeka ne grejo.Ne vem o kakšnih boleznih ti to govoriš, sploh s prebavnimi motnjami…lahko pa bolj natančno pojasnis, v vsej svoji karieri z ukvarjanjem mačk takega primera še nisem zasledila?
Mačke so živali. Ne vem sicer, ampak ali vi res pričakujete od mačke, da bo vedela kje se ne sme kakati? Vseeno pa bolje, da v peskovnik, kjer zakoplje, kot pa sredi ceste, da stopiš gor. Ponavadi so starši zraven otroka in če se že hoče otrok dotakniti iztrebka, ga opozoriš in mu to preprečiš.Ali vi kar pustite, da vaš otrok vzame vse v roko?
Iz tvojega pisanja, je razvidno, da naj torej te mačke, ne dobijo nagrade, ker kakajo v peskovnik?! Torej, naj stradajo, ali bolje receno kar crknejo? Misliš, da če ji ne boš dal po tvoje rečeno “nagrade” bo pa dojela, da ne sme kakati v peskovnik? Ne vem, resnično se sprašujem kako so nekateri lahko tako zelo omejeni.
Sicer pa je bil moj prvotni post ciljan, na osebe, ki bodo toliko človeške in pokazale malo sočutja tudi za tiste mačke. Kaj si pa ti o vsem skupaj misliš pa me niti ne zanima več. Od ljudi, ki samo govorijo in nič ne naredijo, ni bilo še nikoli nobene koristi.
Človek bi skoraj rekel, da je Slovenija Indija Koromandija. Če nimaš drugih problemov v življenju kot nekaj potepuških mačk, ti je pa res prelepo v življenju.
Pa tu sploh ne gre za to, kdo ima rad živali in kdo ne…
In to je post, ki ima največ odgovorov, na potovalnem portalu. Hranjenje potepuških mačk…
Aja, brez težav mi lahko pripopaš, da sem pod tvojim nivojem, da sem ozkogled in kar drugega paše zraven takrat, ko ti zmanjka argumentov.
lp
bv
murn goslac, en animator mi je rekel, da jim kuhar vsak večer da ostanke za jesti….ne vem koliko je temu verjeti, ker muce so res suhcane in zelo lačne.Populacijo brezdomnih mačk je tam bolj težko povečati, njihova življenjska doba zaradi vseh razmer ni visoka.Drugačno življenje kot v Sloveniji, kjer se hrani le tiste mačke , za katere prej poskrbiš za sterilizacije in kastracije, ravno v ta namen.
Bojanv, veš nekateri ljudje vidimo tudi se kaj drugega, kot samo lastne probleme. Nismo vsi takšni egoisti. Meni se pač tudi žival smili, tako je. Naj s hladnim srcem gledam stran, vsakič ko vidim žival v stiski? Ne.
K_ris, in kaj ti dobrega narediš za revne ljudi? Jim stisnes kaksno napitnino viška? Predvidevam, da si eden izmed tistih, ki kolne ko je treba dati napitnino, saj oni od tega praktično živijo.In 3 potepuške mačke sploh niso problem. Napisala sem le, da so se mi vtisnile v srce in prosila, če jim kdo, ki bo tja šel, nameni kakšen priboljšek. Misliš, da si le človek zasluži hrano in veselje ob jedi?
Toliko imate za povedati proti pomoči kakšni živali, pametni, kako so pa ljudje revni. In kaj vi naredite za koga? Nič, ne eno, ne drugo, samo pametni znate biti. Eni izberemo takšno pomoč (živalim), drugi drugačno (ljudem), tretji pa samo govorijo, pomagajo pa nobenemu, ne človeku ne živalim.Pametni so vedno le tisti, ki ne naredijo popolnoma nič za nikogar!
Zares zaključujem tukaj.
Tisti, ki bo moje sporočilo razumel, bo že vedel kako pa kaj in kje. Vi pa še naprej pametujte in se nič ne sekirajte, če ne vidite dlje od svojega prsta – veliko je takih, zato pa je svet tako grd.
tinnaa oprosti ampak ta tvoja tema je total mimo. Ne vem, če se bodo mačke komu zasmilile in bo slučajno res šel v ta hotel, potem jim bo sam od sebe kaj dal (tako kot ti…), ..
Vendar ne vem, kako si predstaljaš, da bodo pa ljudje sedaj šli tja na dopust in krmili mačke..;(
Oprosti, meni osebno deluje total nehigiensko, če se okoli hotelov kjer letujemo potikajo brezdomne mačke..pa nisem nobena sovražnica živali…
Matr si tumpasta ej…sori, sam res ne morm drugače. Napisala sem , če bo SLUČAJNO !!!!!!!!! kdo šel tja in NE!!!! da nej grejo ali morajo zdej vsi tja na počitnice…..Dej vsaj preberi si, preden si pametna. Jao, jao, jao….
In še enkrat, ta tema ni zato tuki, da se boste oglasili tisti, ki se vam mački gravžajo in jih ne marate, ja????? Ne vem zakaj imate vsi občutek, da morate nekaj pametnega povedati, kljub temu, da je tema namenjena tistim ljudem, ki so normalni, ki imajo radi živali in ki jim ne bo problem trem mačkam dati kos mesa, ki vam gre ta kos mesa toooook v nos, da bi si najraje zvrtali luknjo v kolen, samo da nebi kdo nahranil ubogih treh mačk.
Tema ni namenjena ljudem, ki ne marajo hraniti mačk, zato res ne vem zakaj se oglašate v temi, ki pač ni primerna za vas. Nihče od vas ne pričakuje, niti ne sili, niti ne ukazuje, da nahranite mačke….Ciljano je na ljudi, ki imajo radi mačke in ki jim to ni tak gromozanski problem narest. Ja?????????A bo zdej kej bolj jasno, ali naj za ta bolj počasne napišem še 20-ič isto???
Pa vsi ste taki blazni ljubitelji živali, ampak zraven pa govorite kako se vam gnusijo, da ne rabijo hrane, da so umazane, prenašalke bolezni…. ljubitelji my ass!! Poleg tega pa očitno noben od vas nima blage veze o mačkah, vaše pametno pisanje to samo potrjuje.
Človeška neumnost pa res nima meja….
EEEE tinaaaa, res smo sami butci, ti si pa edina pametna…
FYI, tudi jaz sem ime 11 let mačko doma (RIP), pa pred njo še kakšne 3, tako da si čist točno zadela, da smo tukaj sami sovražniki mačk.
Ko si pa že ti tako pametna, da očitno vse veš o nas drugih, si bom pa še jaz dovolil napisati nekaj ugotovitev o tebi.
1)
Počitnice v Tuniziji so bile tvoje najdaljše “potovanje” do sedaj.
2)
Ko si bila v Tuniziji, Džerbe nisi zapustila.
3)
V morju se nisi kopala. (morda enkrat samkrat)
4)
Pri zajtrku si v torbico pospravila kruh, salamo, marmelade in sadje. Seveda je bila ta hrana namenjena mačkam, a ker si imela v hotelu le polpenzion, si kmalu postala lačna in hrano sama pojedla za kosilo.
5)
Pri večerji si v torbico pospravila meso. Ker si šla kmalu spat, nisi bila lačna, zato si to hrano dala mačkam.
K_ris, popolnoma vse si zgrešil. Ampak res vse, niti ene stvari nisi zadel. Žal.
Bojanv, zakaj bi sploh povedala svoje pravo ime, saj nisem nikomur dolžna polagati računov??? In kaj ima to sploh vezo s temo???
Tudi ti nisi podpisan s polnim imenom, edino če je črka “v” tvoj priimek.
Ampak, če te tako zelo zanima, ti lahko na mejl pošljem še sliko.Lahko tudi od mačk o katerih je toliko govora. Javno pa res ne mislim, svojih podatkov objavljati.
Dej folk, pomirte se no, da se vam da iz ene čist take teme, sploh vsajat..ne vem no. Ja, pač, točno te tri mačke (izmed stotih, ki sem jih tam videla) so se mi vsedle v srce. A je toook težko to razumet, no? Za svojo dušo sem napisala tole temo, mogoče zaradi boljšega počutja, ker so se mi res smilile,pa nisem mogla narest kaj več, kot da jim privoščim malo veselja, vi pa cel halo iz tega delate.
Dej prebolte, da sem hranila tri uboge mačke!!!! Enostavno spreglejte!
:-s
Glede na vse večje povpraševanje tovrstnih storitvah so se podjetni Tunizijski turistični delavci odločili popestriti ponudbo. Kot prvi bodo na Djerbi v verigi hotelov Vincci predstavili nov Vincci cat resort. Posebnost tega resorta bo ta, da tam počitnice ne bodo namenjene lenarjenju, poležavanju na soncu ampak bodo celodnevne aktivnosti namenjene hranjenju potepuških mačk. V resortu se bo nahajalo večje število potepuških mačk, katere bo potrebno nahraniti. Hrano za mačke bo potrebno odtujiti iz jedilnice, kar pa ne bo lahko saj bo na preži paznik, kateri je mačji sovražnik (letovanje bo imelo tudi malo pustolovskega pridiha). V ta namen je v ceni letovanja všteta že tudi posebna torba v katero bodo gostje tlačile hrenovke, salame, marmelade in podobno. Torbo dobijo gostje ob prihodu na recepciji. Tedensko se bo izbrala tudi gostja, katero bodo imele mačke najraje in bo dobila laskav naslov cat mother. V sodelovanju z lokalno turistično agencijo bodo organizirani izleti z ogledi Tunizijskih zanimivosti, kakor tudi izleti namenjeni samo hranjenju mačk.
Z novo ponudbo bodo turistični delavci ustregli maloštevilnim gostom, kateri želijo uživati ob vonjavah mačjih iztrebkov in preživljati dopust ob mjavkajoči menažeriji in se vrniti domov polni bolh (Tunizijske bolhe se z veseljem naselijo na zavaljenih slovenskih turistkah).
Po prvih projekcijah bo takšno letovanje v enoposteljni sobi in polpenzionom stalo cca 700 evrov, prve rezervacije pa so že možne na spletni strani verige Vincci.
Ja kar nekaj odgovorov se je nabralo v teh dneh. Upam, da je sedaj jasno da 99.999% ljudi smatra za neprimerno hranjenje živali v hotelskih kompleksih pa če je maloštevilnim “ljubiteljem potepuških mačk” to všeč ali ne.
Pohvaliti gre K_ris-a za odlično izdelan psihološki profil. Prepričan sem, da še dr. Rugelj ne bi izdelal boljšega. Kar je res je res.
In še enkrat Tinnaa, kar si napisala v odgovoru dne 13.08.07 je pod mejo dobrega okusa. Da moram kot starš v hotelu s 4 ali 5 * paziti, da moj otrok v peskovniku ne prime za kak mačji iztrebek in ga da v usta zato ker mačke pač ne vejo da se ne smejo narediti tja. Neverjetno, da lahko nekomu pade kaj takšnega na pamet.
Jap, worms, kot starš moraš VEDNO paziti na otroka, pa nima veze ali si v 4 ali 5*. Res neumno razmišljanje, da lahko v hotelu z ne vem koliko zvezdicami, pustiš otroka neomejeno letati povsod , medtem ko se ti svaljkas ob bazenu.Potem so pa vedno drugi krivi, ce se njihovemu otroku kaj zgodi. Saj je bil vendar v hotelu s 4*…..tipično razmišljanje ja..Ne glede na to kje si, kje se nahajas, vedno je na staršu, da pazi svoje otroke.No, eni palahkomiselno mislijo, da če so pa že (komi) plačali tistih 4* potem se mu pa tam nič ne more zgoditi.
Sicer ste pa že blazno dolgočasni.Zeeeh.
Še nekaj sem se spomnila ko sem gledala svoje slikice…ker sem bila drugi teden počitnic pa v hotelu Vincci Alkantara Thalassa in sem seveda videla psa,( belo rjavkast) ki se mi je zasmilil, bi prosila,da če bo kdo šel tja, in ga videl (na obali se je nahajal) naj mu da kakšen priboljšek! :-))
Hvala.
Forum je zaprt za komentiranje.