Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Djerba – Hotel Floriana Castille

Djerba – Hotel Floriana Castille

Zanima, me kako ste bili tisti , ki ste počitnikovali tam, zadovoljni?
Predvsem čistoča, hrana in urejenost plaže. Je primerno za otroke?

Hvala in lep dan!

bil na Djerbi in ostal zelo zadovoljen. Za ta hotel sicer ne vem , bil sem v Abirju in moram reči da je za otroke super, prehrana moraš sicer paziti da ti ne je njihove domače jedi ki so na jedilniku (predvsem se pazi pekočih) drugače pa probaj njihov domači jogurt z krispiji in figovo marmelado (mmmmmm) Pa veliko jih maži z kremami( vsake 2 ure ali po potrebi) PLaže in mojrje je OK, včasih modra malo trave ampak nič pretresljivega. Upam da boste uživali, jest sem dve leti zapordoma.

Sicer malo pozno pa vendar.Leta 2004 smo bili v tem hotelu in moram reči, da gre za zelo dober objekt z odlično hrano in še boljšo ponudbo.Če te zanima še kaj ti podam še informacije.

Prišli prejšnji teden in je bilo čudovito, v hotelu čisto vse za pohvalit, edino nimajo vse sobe balkona. Drugo vse za 10 – čistoča, hrana (OK, ta je za oceno 15), animacija, bazen (s toboganom!), plaža, animacija, otroško igrišče…

Midva greva pa v četrtek. SUper, komaj čakam! Saj sem že po slikah in tujih forumih vidla, da je super!

Hote Castille, si zasluži vse pohvale, izgled, čistoča, hrana, osebje, bazen, plaža, odlični animatorji, vse je odlično. Res pa je, da vse sobe nimajo balkona ali terase. S fantom sva prišla domov v čet. 31.07.08 in z mislimi sem še kar na Djerbi. Mislim, da bo naslednje leto dopust na isti destinaciji.

Se strinjam, čeprav je morje onesnaženo. Midva sva se kopala le nekajkrat, pa še to bolj na silo – v Tuniziji na celini je bilo precej boljše (verjetno je spet odvisno, kje si).
Animatorji so pa že bolj kot ne naveličani vsega. Vidi se, da jim je to služba. Ves čas so nasmejani in oh in sploh prijazni (takšne se delajo), sem pa opazovala dogodek, ko je ena deklica prišla po avtograme, pa je še pogledale niso (4 animatorke), kaj šele da bi se nasmejale, kakšno rekle …
Sicer pa vse pohvale, ja. Tako kot sta napisala predhodnika.

ko smo bili mi tam, so se otroci tako obešali na animatorje, da bi kakšnega jaz osebno šla vreč v bazen… animatorji pa so se jim samo nasmejali, jih porisali, požgečkali, plesali, peli… svaka jim čast! večinoma so bili italijanski otroci, ki znajo bit res tečni…

čeprav, ko sem jaz gledala te animatorje, sem ves čas razmišljala, da moraš bit res poseben karakter, da celo poletje lenim razvajenim turistom, ki ne vedo več, na katero stran se obrnit na ležalniku, serviraš predloge, kako se fajn imet na dopustu… in to z nasmehom… in to tile res obvladajo!

Ja, saj jim zagotovo ni lahko – jaz že ne bi zdržala od pol 10h zjutraj do polnoči ali dlje … Kar se tega tiče jim res svaka čast – so pač pravi igralci tut v tem smislu. Je pa res, da so si pa sami zbrali to delo. Tudi sama si pri svoji službi, če mi kaj ni všeč, rečem tako – saj me nihče ne sili, lahko bi bila tudi kaj drugega.

ja, seveda, čisto res.

+ verjetno to delajo samo nekje od aprila do oktobra, potem pa nekaj mesecev uživajo, ko mi ko mravljice hodimo v službo in komaj čakamo na naslednji dopust…

Moram pohvaliti Vaš forum…koristne informacije…nikoli odveč…

Midva prvič potujema nasploh z letalom, pa tudi v Afriko, na Djerbo…Hotel Floriana Castille…zanima me predvsem, kaj priporočate, da se ogleda…Tisto z drisko in prebavnimi motnjami smo prebrali,,,in vzeli v zakup…Mene zanima predvsem kaj se splača videti… in kaj v lastni režiji, ker baje na neko farmo krokodilov prideš ceneje v lastni režiji, enostavno s taxsijem…Puščavo si vsekakor grem pogledat, enkrat si dol, drugič…ne veš! Predvsem zaradi tega…kaj priporočate in kako… Mimogrede kako se Vam je zdel Hotel Floriana Castille… Aha… kaj besed arabskih osnovnih…že tudi veste, pozdravljanje…osnovni bonton… Kaj si res sam lahko ogledaš, brez odvečnega trošenja denarja za vodiče…Pa hehe kaj se splača kupiti kaj dolih… Vsak Vaš nasvet mi bo dobrodošel…

Srečno!

Spodaj sem že nekaj malega napisala.
Vsekakor se splača Sahara, pa tudi po otoku ni tako visoka cena in priporočam vodeno. Za farmo krokodilov smo mi pri vodiču kupili karte ( če se prav spomnin so bile cenejše, kot v samem muzeju) in se na ogled odpravili s taksijem. Pred nakupi si oglej cene v trgovini s fiksnimi cenami ( pazi, niso povsod , kjer piše res fiksne, glej da je cena na artiklu).
Če te zanima še kaj, pa vprašaj.

Tvojega hotela ne poznam. S katero agencijo pa gresta?

Hvala…hvdr. Definitivno Sahara ja…sem našla potem informacije pri netlogovskem kolegu…Dobro varijanto hotela sem si izbrala, če bi šla v Hammamet v Samira Club…bi baje doživela polom… Ker je pa Djerba premagala Hammamet, se bomo pa očitno zelo fajn imeli tudi v hotelu, brez strahu za kakšne prebavne motnje, tule si lahko kdor ga zanima pogleda slike, kako ta hotel izgleda… http://sl.netlog.com/CASTELLODeeJay/photo

hvdr, grem z Relaxom, se mi dopade, da nas poberejo že doma spotoma z avtobusi… ok, se javim kaj ko pridem nazaj…

Res dobra stran, ni kej… Hvala za vse info…

Srečno…

Veseli me, da si uspela najti informacije, ki si jih iskala in v kolikor te še karkoli zanima, vabljena da nam pišeš in povprašaš, kajti forumaši imajo najrazličnejše izkušnje, ki jih z veseljem delijo. Vedno so pripravljeni pomagati, tako, da kr z besedo na dan.

lahko pa pobrskaš še po arhivu, ki je poln najrazličnejših informacij zbranih na kupu po posameznih državah.

link: http://travel.over.net/drzave/

edera

[youtube]abqZU5OVkKk[/youtube] Nikoli obupati 5 sekund pred čudežem ( Maginja Blinkita)

Hvala, bom…Edera. Bo zanimivo še, moj prvi let z letalom…Pa, da vidim, grem v kontrolo, če lahko sama kdaj raziskujem Afriko, ker najlepše je it med ljudmi, dihat z njihovo kulturo, načinom življenja…
Heh v Južno Italijo, Kalabrijo sem zavandrala sama, v lastni režiji, občutila, se spojila z najlepšim mestom na svetu, ki diha s tabo…Tropeo…
Jutri nekaj čez deveto zjutraj Vam pomaham iz Letala…

Nasvidenje Slovenija…naša si…pa vendar mormo it lahkih nog naokrog, da pridemo s težkimi nazaj in si priznamo najlepša si 😀

Živjo

krstni let torej, boš videla, super bo. Veliko poguma je potrebnega, da se človek odpravi kr na lastno pest, je pa res, da tako zelo dodobra spozna deželo in ljudi…malce na drugačen način:)

Kalabrija je svojevrsto področje…..a imaš morda kakšne fotke, ki bi jih želela pokazati forumašem in pa zabeležen kakšen vtis, da si ga lahko preberemo? V kolikor želiš, ga lahko kadarkoli objaviš in nam omogočiš da preberemo tvojo izkušnjo.

najprej pa seveda lep let in jutri ob 9-tih ti bomo pomahali tudi mi nazaj:)

Povsod je lepo, najlepše pa je doma, kajne:)

edera

[youtube]abqZU5OVkKk[/youtube] Nikoli obupati 5 sekund pred čudežem ( Maginja Blinkita)

Zdravo.
Floriana Castiile je res najbolši hotel kar je na Djerbi. Najbolj pa se splača ogledati krokodičjo farmo in enodnevni izlet na safari. To je res najbolše ker največ videš. Drugače je pa fajn u petek jit na ta veliki bazar ki ga prirejajo. =). Najbolš je pa seveda hotelska animacija ar pa mislim da je v mesecu oktobru novembru in decembru ni =). da je samo do začetka oktobra. =) Jaz grem vsako leto dol in je res neverjetno =P.

fsm.

SE STRINJAM, HOTEL FLORIANA CASTILLE JE RES EDEN NAJBOLJŠIH HOTELOV NA DJERBI IN VERJAMEM, DA SE BOM ŠE KDAJ VRNIL, RES, NI KAJ REČI, RES UREJEN HOTEL IN MISLIM, DA BI BIL VSAK ZADOVOLJEN, KDOR GA BO LE OBISKAL. GLEDE IZLETOV PA JE TAKO, FAJ JE ČE GRES KER SE DA MARSIKAJ VIDETI, SPLOH PA FARMA KROKODILOV IN SAHARA, TER SAFARI (enodnevni ali dvodnevni). ČE BI BILA VARJANTA oz. ČE BI BILO MOŽNO BI IZBRALA Z ŽENO E TEDEN UŽIVANJA NA HOTELSKI PLAŽI IN EN TEDEN SAHARE 🙂 SAMO TO ZAL NI MOŽNO V TEJ KOMBINACIJI. RES, NI KAJ, PRIPOROČAM HOTEL FLORIANA CASTILLE IN NEBEDEN NE BO ŠEL RAZOČARAN DOMOV, KER TUDI AGENCIJA RELAX JE ENA IZMED BOLJŠIH PRI NAS V SLOVENIJI, TAKO DA, TUDI NJEJ VSE POHVALE.
LETOS PA JE TREBA POGLEDATI ŠE MALO DRUGAM, V NAČRTU IMAVA MAURICIUS IN ČE NAMA SEVEDA USPE PRITI TJA (kar mislim oz. sem prepričan, da nama bo) PA SI BOSTE MARSIKATERE FOTKE LAHKO OGLEDALI NA MOJI NETLOG STRANI.

LP, CASTELLODeeJay

[/quote]

EVO. LETO JE NAOKROG IN KOT SEM ŽE LANSKO LETO OBLJUBIL, ČE NAMA BO SEVEDA Z ŽENO USPELO IN NAMA SEVEDA JE 🙂 DA GREMA NA MAURITIUS.

NI BESEDE oz. ČLOVEK NE NAJDE BESEDE, DA BI OPISAL TA LEPI OTOŠKI OTOK, KI LEŽI V INDIJSKEM OCEANU OB JUGOZAHODNI OBALI AFRIKE, PRIBLIŽNO 900 km VZHODNO OD MADAGASKARJA.

GLAVNO MESTO MAURITIUS-a IN SEVEDA TUDI NAJVEČJE MESTO JE PORT LOUIS, URADNI JEZIK TEGA OTOKA JE SEVEDA ANGLEŠČINA, ČASOVNI PAS JE +4 URE, KLICNA KODA TE REPUBLIKE PA JE +230………
URADNA PLAČILNA ENOTA JE MAURITIJSKA RUPIJA ALI KRAJŠE “MUR”

KOT SEM ŽE PREJ OMENIL, DA ZELO TEŽKO OPIŠEM TE LEPOTE TEGA PRELEPEGA OTOKA, PLAŽE, UREJENOST OKOLICE HOTELA IN ŠE IN ŠE BI LAHKO NAŠTEVAL……… NAJ PA POSEBEJ OMENIM RES PREČUDOVITE KORALNE GREBENE IN KDOR BO V PRIHODNJE SEVEDA ŠEL NA OTOK, SI JOH MORA ABSOLUTNO OGLEDATI ,z potaplanjem seveda :-)….

….GLEDE HOTELA PA JE TAKO;

-BREZ PRIPOMB oz. OMENJENO Z ENO BESEDO 1A

KOGARKOLI SEVEDA ZANIMA, KAKO VSE SKUPAJ IZGLEDA, NAJ SI POGLEDA NA MOJI NETLOG STRANI.

Lp, CASTELLODeeJay (Simon)

Po datumu sodeč, si na Djerbo šel malce pozno, zato pa je bilo malo svinjarije v vodi, predvsem morske trave in motne vode.
Če se še kdaj odločiš iti na Djerbo, pojdi od konca Maj-a pa do konca Julij-a, ker takrat je morje kristalni čisto, brez vsakih svinjarij v vodi (PREVERJENO IN DOŽIVETO).
Moje osebno menje in menje moje žene pa je, da je to eden boljših hotelov na Djerbi, če pa se kdo ne strinja pa že sam ve zakaj ne.

Lep pozdrav, CastelloDeeJay & Tannya

Pozdravljeni.

Konec meseca se s soprogo odpraviva v ta hotel. Ker mi na agenciji niso znali odgovoriti na nekaj vprašanj, jih postavljam tukaj, saj vidim, da vas je kar precej že bilo tam in da ste večinoma zelo zadovoljni s ponudbo in bivanjem:
– kakšna je cena za najem hladilnika
– kakšne so pijače po sistemu all inclusive
– kakšne so cene izletov
– je v morju kaj videti, se splača vzeti masko in plavuti.

Za vaše odgovore se vnaprej zahvaljujem.

Lp, BA

OK, za pijače in izlete sem našel na forumu dovolj informacij, za hladilnik (cca 10 TD/dan) sem dobil info na Kompasu šele v tretjem poskusu 🙁 , ostane še morje…

Kako pa je kaj z varnostjo glede morebitnih kraj, je priporočljivo najeti sef (info od Kompasa cca 15 TD/dan, kar sploh ni malo)?

Vnaprej hvala za odgovore.

Lp, BA

V vodi je mivka tako da s potapljanjem ne bo nič. Je prisotna tudi trava, ki pa jo sproti čistijo. Včasih jih pač veter malo preseneti.

Hladilnika ne potrebuješ ker imaš vse na razpolago v hotelu. Tista plasatenka vode ponoči pa tudi ni potrebno da je ledena. Z ledeno pijačo stakneš samo kakšne prebavne težave.

Veliko potujem pa še nikjer nisem imela sefa. Vedno vse vredu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close