DJERBA, HOTEL CASTILLE
Sem že zgoraj vse pohvalila…
Pa vseeno – krasno! Aja, edino če želite sobo z balkonom, recite že ob prihodu ali pa kasneje prosite za premestitev.
Hrana njami, smo vse jedli, nobenih težav.
Do Midouna greste komot s taksijem (cena okoli 3 dinarje v eno smer), prav tako pojdite na ogled krokodilje farme (zraven sta še dva muzeja) v lastni režiji, ker bo pol ceneje. Pred hotelom so vedno taksiji, taksistu rečeš “Djerba Explore” – to je ime tega muzeja in te pelje tja, tam jih je pa veliko, da te pripeljejo nazaj. POjdite tako, da boste tam okoli 17. ure, ko krokodile hranijo, sicer so zeeelo leni.
Strašno smo uživali tudi na izletu z gusarsko ladjo, pojdite, ne bo vam žal.
Potem sta še dva zanimiva izleta, v puščavo in nekam na obrobje, pa ogled Djerbe.
Animacija v hotelu je zelo zabavna in kvalitetna.
Če vas še kaj zanima, vprašajte. Ampak mislim, da vam ne bo žal.
Še to: če se boste odločili za izlet z gusarji, bi te prosila za eno uslugo!
mama2831, žal mi je da ti usluge ne bom moral naredi. Vzrok pa ni moja nezainteresiranost ampak dejstvo, da nam je agencija toliko časa brez veze napredala da smo se odločili za drugo agencijo in za Egipt Sharm el Maia, Turquoise, DZ/AI. Vseeno pa se ti zahvaljujem za odgovor, pa še edini je bil. Ti pa pošljem razglednico v dokaz če želiš. Lep pozdrav Rafaelus@siol.net
Aja, pa še nekaj – prosila bi te, če malo opišeš ta izlet z ladjo – koliko stane, koliko časa traja, kam greš, če je gor še hrana …
V Midounu pa je baje ob petkih glavna tržnica, a ne? Si bila? A je kaj pametnega za kupt al so samo tiste tipične tradicionalne stvari? Se danajti kaj za oblečt, obut?
Hvala!
Oj!
Izlet stane 25 € na odraslo osebo. Okoli 8ih avtobus pobere izletnike po več hotelih, nato se pelješ do glavnega mesta Houmt Souka (cca. 45 minut), se vkrcaš na gusarsko ladjo. Sediš lahko pod palubo v senci, na palubi ali pa zgoraj. če si zaščiten proti soncu, si lahko komot zgoraj, je prijetno. Posadka je kao “gusarska”, malo animacije je na ladji, na naši se je “Kapitan Kljuka” slikal z vsemi potniki, je fotograf na ladji, potem pa lahko te fotke kupiš (cena je 5 dinarjev na fotko). Po cca 1 uri plovbe smo se zasidrali na Otoku flamingov (flamingov ni bilo…) in imeli cca. 2 uri prosto, smo bili na plaži, krasna je. Nato smo pojedli kosilo, ki so ga pripravili gusarji (riba, solata, kus kus, brik – to je nekakšna polnjena ocvrta omleta), kosilo in pijača (Coca Cola in mineralna voda) je vključeno v ceno. Eden od Tunizijcev, Mohamed, že kar dobro govori slovensko in tam na veliko poka štose, simaptičen človek. Potem imajo še nekaj skečev, v katerih se delajo norca iz turistov, oponašajo, kako se obnašajo Italijani, Francozi, Nemci – fajn smo se narežali. Potem še fotke kupiš in sledi plovba nazaj.
Res lušten izlet.
Aja – usluga. Na ladji prodajajo spominke, mi smo želeli za otroka kupit majici z gusarsko azstavo in napisom Djerba, pa nismo imeli dovolju dinarjev s sabo, evrov pa niso vzeli. Bi mi mogoče lahko kupila dve majici? Stanejo po 8 dinarjev ena, to je okoli 4 €? Seveda bi ti poslala denar, samo ne vem, kako – od kod si?
Mogoče bi mi pisala na moj mail, ki je v profilu, da se zmeniva?
Tržnica v Midounu – nismo bili, ker smo v petek lenarili. Verjetno je podobno kot drugje v Tuniziji, kupiš lahko vse živo, od spominkov do želv, vodnih pip, kiča, usnja, nakita… Če imaš veselje do barantanja, se imaš lepo, čeprav na koncu ugotoviš, da so te še vedno nategnili s ceno. Najbolje je iti prej v trgovino s fiksnimi cenami, da dobiš občutek, koliko kaj stane.
Če te še kaj zanima. vprašaj, ampak lahko ti zagotovim, da se boš fajn imela v tem hotelu, je res super!
No tak opis sem tudi jaz iskal…
Svaka čast.
Tud jaz odpotujem s svojo drago v četrtek v ta hotel… Zdaj bova zagotovo šla tudi na ladjo!
Zanima me mogoče sam še nekaj…
Kako je glede velikih brisač za kopanje? SO v hotelu, ker ne veva ali naj neseva svoje s sabo ali so tam na ležanikih? Kaj pa All Inclusive hrana in pijača čez dan? Je kaj pametnega v ponudbi ali je vse tisto kar je malce boljše potrebno posebej plačati?
Hvala za odgovore…
Uživala bosta!
Brisače – na ležalnikih jih ni, lahko pa si jih izposodiš na recepciji, plačaš kavcijo, vodička je rekla 20 €, a to se mi zdi zelo veliko, domnevam, da se je zmotila, morda 20 dinarjev, ampak ne vem, ker smo jih imeli s sabo. Verjetno ti noben ne bo težil, če neseš na bazen brisače iz sobe, so itak temno zelene, videla sem jih kar nekaj na ležalnikih.
Hrana in pijača – zredila se bosta. Pri zajtrku pečejo palačinke in omlete po izbiri + salame, siri, marmelade, maslo, med, misliji, jogurti, sadje in veeeelika izbira peciva, tudi veliko zelenjave oz. solat, kuhana jajca, hrenovke…
za kosilo pri najboljši volji ne vem, če je tudi v glavni jedilnici, verjetno je, a mi smo ga raje jedli v odprtem baru med bazenom in plažo: pečejo pizze po naročilu, poleg tega imaš še pečene pizze, zrezane na koščke, špagete, pomfri – to je vsak dan. Potem pa še sproti pečejo na žaru meso in ribo, vsak dan nekaj drugega, zraven je še ogromno zelenjave, surove (recimo za solato – paradižnik, kumare, paprike, korenček, zelje, kumarice, olive, kapre…) ter kuhane ali pečene. Zraven veliko sadja (lubenice, breskve, slive, marelice…) in spet ene 2, 3 vrste njami sladic. Aja, tu imaš hrano ves dan oz. od 11. do 18. ure sigurno. Poleg tega imaš še šank za pijače, vse, kar je brezalkoholnega in pivo plus kava (tudi kapučin) je zastonj, za žgane pijače pa res ne vem, po mojem je treba plačat, za plačat je edino še zapakiran sladoled (korneti in lučke).
Večerja: če sta gurmana, bosta navdušena – solate na 1000 in en način, veliko “evropske” hrane a la špageti, pašta (v hotelu je ogromno Italijanov), pomfri, meso… Mojstri žara pečejo nekaj vrst mesa. Vsak dan kake 4 tunizijske jedi, navadno malo pekoče oz. bolj začinjeno. Dve vrsti juhe. Zelenjavnih prilog (melancani, bučke, cvetača…) sigurno 15. Posamezne surove zelenjave tudi. Ob sobotah je še malo bolj svečana večerja, školjke, ribe, raki… Aja, pa sladoled.
In spet kup sladic, da ne veš, kaj bi prej probal.
Vse je AI, razen žganih pijač, pa recimo kavo Lavazza plačaš, ampak je tudi tista, iz katere kuhajo AI kava čisto OK. In povsod so avtomati za vodo.
Skratka, razen za izlete in spominke sploh ne rabiš denarja. Mi smo bili 4, šli na en izlet z agencijo in 3x sami, pa smo porabili manj kot 150 €.
Lepo se imejta, vprašaj, če te še kaj zanima. Po vrnitvi pa povej, če sem se kaj zlagala!
Forum je zaprt za komentiranje.