Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem DIZEL ALI BENCINSKI MOTOR

DIZEL ALI BENCINSKI MOTOR

Kupujem FORD MONDEO letnik 2002- 2003 , pa nevem ali naj kupim dizel ali bencinski motor. Prosim za nasvet. LP.

Odvisno, koliko kilometrov na leto prevoziš?

30 tisoč

Potem bi ti priporočal dizla. Razlika v ceni med bencinom in nafto ni velika, je pa velika razlika v porabi. Če pa maš rada adrenalinske športe, pa tankaš kurilca, sam morš pazit, da te ne dobijo.

preračunaj………
če delaš 30000 km na leto , pa dizel ti kuri nekako 7 (ne nasedaj pravljicam da kuri kaj manj) je to približno 2100 litrov * 222,5 je 467250 sit…..
bencinar ti žge nekako 9 litrov (odvisno kateri) je to 2700 litrov * 224,2 je 605340 sir.
Razlika pri gorivu na leto je 138090 SIT !!!!!!…….
Upoštevaj še dražje zavarovanje za dizla, cestnino, vzdrževanje, razliko v ceni med dizlom in bencinarjem………

Če mene vprašaš se ti rabljenega dizla ne splača kupovat……no, jest ga ne bi……sicer nisem ravno navdušen nad dizli, edin dizel ki me je (delno) prepričal je bla vectra s 150 Km……samo tm je pa druga zgodba že nabavna cena…..pa za konkretno vožnjo sem jo tud prepričal da je žgala 12 litrov……hehehehehehe, sicer sem pa z njo naredil nekako 1400 km in je BC kazal povprečno porabo 7,5 litra……

respect,

Pišeš bedarije. Zavarovanje dizla ni nič dražje kot bencinca, poraba je lahko dosti dosti manj kot 7 litrov. Če si “prepričal” vektro, da je porabljala 12 l potem bi pod enakimi pogoji “prepričal” bencinca, da porablja vsaj 18-20 l. potem bi bili izračuni čisto drugačni.

Pri 30.000 km / letno vzemi dizla.

glede porabe…….
cesta bohinjska bistrica – želeniki – boh.bistirca – ne vem če to poznaš, zadeva gre precej v klanec in če se hočeš malo hitreje pelat je treba met zadevo kr pošteno pohojeno – to se pa menda strinjava da turbinski motorji vkolikor turbina obratuje skoz na ful požgejo neprimerno več goriva kot atmosferski motorji.
Moj avto (1.8) iste znamke kot tista vectra z (predvidevam istim BC) je za to pot porabil manj bencina………….

Kolega ima pa dizla mondeota, karavana 90 PS in ima povprečno porabo 7 litrov……….
Verjamem da folku dizli kurijo manj, ampak je potrebno vedno paziti kaj počneš s stopalko za plin……….za neko normalno vožnjo me boš pa težko prepričal da zadeva kuri kaj bistveno manj kot 7 litrov……

Glede zavarovanja……osnovno zavarovanje se razvršča po konjih…..to je lahko isto…..cestnina se razvršča po kubikih—–dizli imajo več kubikov (saj mondeo – 1.9), kasko in take stvari se pa računajo od nabavne cene, kar je pa za dizle neprimerno višja……..

Predlagam, da kupiš kar dizla, ker je izbira bistveno večja. Ko sem pred časom kupoval isti avto je bila ponudba dizlov nekje 85%. Cena dizlov pri tem avtu je skoraj enaka benciskemu.

New Report

Close