Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika “divja” pojedina

“divja” pojedina

“divja” pojedina – mišljeno hrana iz narave – kar se trenutno dobi
Povabila sem najine starše, ki bi jih rada malce presenetila z nenavadnimi okusi.
Mislila sem narediti čemaževo krompirjevo juho, pa regratovo solato, pa koprivno špinačo.
Sigurno imate še celo goro idej (tudi takih z recepti). Zelo bom vesela!
Hvala!
tika

O čemažu je bilo rpecej govora na kulinariki, sama sem ga ravno v ponedeljek zblanširala in dala zamrznit. Če ga boš pomešala z regratom, bo zadeva še boljša.

Za predjed ponudi majhne koščke polnozrnatega kruha z čemaževim namazom (zmiksan oz. sesekljan čemaž, rahlo posoljen, pomešan z olivnim oljem).
Lahko narediš špinačno – koprivni zavitek (vlečeno testo, nadev iz skute, jajca (rumenjaki + sneg) ter sesekljane koprive), zelenjavni polpeti (različno zelenjavo na pol skuhaš, sesekljaš, povežeš z malo moke in nekaj jajci) in priloga koprivna špinača.
Sladica – sveže sadje – morda izbereš kakšno zelene barve (da bo ves jedilnik zeleno obarvan 🙂
Pijača – hladen koprivni čaj z limono in medom. Morda za sladico tudi regratovo vino.

Najlepša hvala!
Zdaj pa veselo na delo!
tika

Iz čemaža lahko narediš tudi njoke. V krompirjevo testo za njoke dodaš svež nasekljan čemaš, zamešaš in skuhaš v slani vodi. Zabeliš samo z maslom.
Poleg tega lahko čemaž uporabiš kot polivko za na špagete: na vroče špagete posuješ sesekljan čemaž (kar precej) in zabeliš z olivnim oljem.

Poleg tega lahko sedaj nabiraš tudi divji hmelj (vršičke) in ga pripraviš poparjenega v solati z jajcem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close