Ditka Haberl
https://www.zurnal24.si/magazin/vip/ema-2021-nasa-glasbena-legenda-sokirala-voditelja-eme-362587
Kako se počuti, ko danes sliši pesem Dan ljubezni, pa je DITKA HABERL presenetila z odgovorom: “Zdaj ste me pa našli. Pesmica je enostavna, z refrenom, ki se ponavlja in je bil zame vedno tako pocukran. Ljudje so jo vzeli za svojo, postala je ljudska, danes že malce iztrošena, ampak meni ni segla do srca.” Dodala je še: “Še danes je ne morem slišati. Žal.”
Moje mnenje : Besedilo za pesem Dan ljubezni je napisal Dušan Velkavrh.Meni se ne zdi prav nič pocukrano, prelepo je!
Glasbo je napisal Tadej Hrušovar.Prekrasna melodija in zelo lepo besedilo.
Oba vrhunska mojstra.
Tudi meni se dozdeva, da so vmes še čustva in neki odnosi med temi tremi glasbeniki.Ali pa samo med Ditko Haberl in Tadejem Hrušovarjem….Kot je napisano v enem komentarju spodaj.
Tako negativen komentar Ditke Haberl , resnično…da se človek začudi…
Pevka te pesmi na Evroviziji.
Mene je negativno presenetila s tem komentarjem – predvsem zato, ker nekako od pevca se mi tudi zdi prav, da pesem čuti, da jo lahko iskreno vrhunsko zapoje kot bi jo moral.
s takim komentarjem je v bistvu sebe predstavila kot neiskreno nekako kot pevko te pesmi, ker s takim mnenjem o pesmi je ni mogla iskreno interpretirat, kot bi jo lahko, če bi pesem čutila. To je moje mnenje.
pesem mi je izredno lepa – prav nič pocukrana, jaz bi rekla,da bi nam besedilo moralo biti za vzgled vsak dan.
Pevka te pesmi na Evroviziji.
Mene je negativno presenetila s tem komentarjem – predvsem zato, ker nekako od pevca se mi tudi zdi prav, da pesem čuti, da jo lahko iskreno vrhunsko zapoje kot bi jo moral.
s takim komentarjem je v bistvu sebe predstavila kot neiskreno nekako kot pevko te pesmi, ker s takim mnenjem o pesmi je ni mogla iskreno interpretirat, kot bi jo lahko, če bi pesem čutila. To je moje mnenje.
pesem mi je izredno lepa – prav nič pocukrana, jaz bi rekla,da bi nam besedilo moralo biti za vzgled vsak dan.
[/quote]
Praviš, da je pesem izredno lepa, hkrati pevki pripisuješ, da je ni mogla odpeti, kot bi bilo treba, ker ji pač ni všeč.
Zgleda, da se sama s sabo ne strinjaš?
Praviš, da je pesem izredno lepa, hkrati pevki pripisuješ, da je ni mogla odpeti, kot bi bilo treba, ker ji pač ni všeč.
Zgleda, da se sama s sabo ne strinjaš?
[/quote]
ne, očitno ti ne razumeš
pesem besedilo in glasba je izredno lepa… to je neodvisno od pevca…
zdaj po slišanem mi je pa interpretacija dobila črno piko, ker očitno s strani pevke ni bila iskrena…
A kdo je ta ženska?
Oglej si jo, da boš zdaj vedela! Ali vedel.
https://www.youtube.com/watch?v=S8uiaRoH3k0
Čisto na desni je Ivo, najlepši Štajerc.Pa ne samo najlepši, tudi najlepši moški glas Slovenije!
ne, očitno ti ne razumeš
pesem besedilo in glasba je izredno lepa… to je neodvisno od pevca…
zdaj po slišanem mi je pa interpretacija dobila črno piko, ker očitno s strani pevke ni bila iskrena…
[/quote]
Takrat je bila seveda iskrena, saj jo vidiš, kako z navdušenjem poje…Z leti se je njen odnos s Tadejem Hrušovarjem skisal , nabrale so se zamere in zdaj je seveda vse zanič.
Dejstvo je, da je pesem prekrasna…v njej pa so ostale zamere in grenkoba…tako si jaz razlagam…zato take besede…
Nazaj v preteklost pa se več ne da…
Meni je, poleg Elde Viler, Ditka ena najboljših slovenskih popevkaric. Dokler je pri Belih vranah pela z Doco Marolt in Borom Gostišo, je bilo to, za tiste čase, fenomenalno.
In tale Dan ljubezni je tudi meni pocukrana; ta komad si je sicer pridobil skoraj titulo slovenske popevkarske himne.
Žal Slovenci nismo znali izkoristiti dobrih pevcev in pevk tako, kot so to znali na jugu.
Danes pa itak lahko ” poje” vsak, ki ima pet minut časa in nekaj denarja.
Redki so danes, ki znajo peti, imajo glas, itak pa več dajo ( z občinstvom vred ) na stas.
Forum je zaprt za komentiranje.