dispraksija
Ima morda, kdo tukaj otroka s to motnjo. Imam sina z dispraksijo, bolj kot berem znake dispraksije, bolj se zavedam, da ničesar od tega ni bilo zazanati v zgodnjem otroškem obdobju. Vse je ven privrelo komaj v šoli. Največja težava, ki jo ima je organizacija samega sebe, nikakor mu ne uspe razumeti zaporedja dogodkov npr. pri pripravi šolskega pribora in knjig v šoli pravi čas. Medtem, ko imajo vsi že vse na mizi, on komaj išče, včasih celo zasanja, da že pozabi kaj išče… Doma je podobno, bil je že velik napredek, zadnje čase pa bi stekel skozi vrata brez torbe ali jakne. Vse ga je potrebno opozarjati, gnjaviti in to cel dan, ves čas. Sicer pa je zelo pameten fant, na testiranjih je dosegel nadpovprečne rezultate. V septembru dobimo odločbo, kjer mu bo podaljšan čas preverjanja znanja, tako da bo vsaj enakovreden pri znanju. Me pa zanima, če obstaja kakšna tehnika, da res izpilimo stvari, ker ko se trudi je hiter kot puščica in primerljiv z vrstniki, ko pa se mu ne da, pa do konca popusti.
Ima morda kdo izkušnje, kako otroka motivirati, da se že neham ponavljati, ker se mi zdi, da sem že sama sebi tečna s tem gnjavljenjem ali je to res edina pot, gnjavaža dokler ne dojame zaporedja…
Forum je zaprt za komentiranje.