Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dipladenija

dipladenija

Tle vse veste, pa boste tud tole 🙂

Spomladi sem kupila dipladenijo, krasno je cvetela celo poletje in še zmeraj je vsa v cvetovih. Pred mrazom bo seveda morala noter, kako ravnate z njimi čez zimo? Jo je treba kaj porezat, kaj posebnega z njo počet, da bo naslednje leto spet tako lepo in bujno cvetela?

pri nas jo imamo že vrsto let, in čez kakšnih 14 dni gre na prezimovanje-notri na nekje 15-18 stopinj. Zalivamo jo čez zimo zelo malo-1X na teden, obrezujemo pa tudi ne in vsako leto bujno cveti. Edino podporo je potrebno narediti vsako leto novo, ker hitro raste

Jaz imam še 4.leto 14 dipladenij (6 korit po 2 in 2 koriti po 1) in jih vsako jesen (pred mrazom) samo prestavim v skupna korita (da vzamejo seveda manj prostora), nato jih za kake 3 tedne-1 mesec dam na stopnišče, kjer temperatura ne pade pod 18°C in je veliko svetlobe, ko pa postane stopnišče prehladno, jih prestavim po sobah (spalnicah) na okna. V teh prostorih ne kurimo, temp. je cca. 20-21°C, zalivam jih po potrebi (bolj malo).

Vedno se mi fuuullllll vsujejo, skoraj vsi listi odpadejo, stebla bolj olesenijo (vse to je normalno),… Pozimi ne gnojim. Ko pa prvi toplejši spomladanski žarki začnejo greti skozi šipo, začne poganjati krasne zelene listke. Takrat prvič bolj obilno zalijem, naslednji dan pognojim (nikoli ne gnojiš suho, ampak rastlino prej zaliješ, sicer ji lahko požgeš korenine).

Ko je zunanja temp. ponoči vsaj 15°C (konstantna), jih prestavim ven – seveda presadim v novo zemljo.

Vsako leto hodijo ljudje gledat moj balkon, saj imam dipladenije na žgočem direktnem soncu praktično čez cel dan in so krasne…

Če te še kaj zanima, kar vprašaj…

LP

http://vancka.moj-album.com/

Hvala obema za odgovore.
Jaz jo imam možnost čez zimo dat edino na nezakurjen hodnik – v bloku. Upam, da ne bo prehladno, svetlobe je pa dovolj. Letos sem za pokušino nabavila samo eno, če bo tale čez zimo zdržala, bom drugo leto še kakšno, ker cveti res prekrasno in zelo dolgo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close