DIMLJEN LOSOS-PRIPRAVA PREDJEDI
Hej!
Tako sem delala vcasih samo s topljenim sirckom in zeliscnim namazom za celodnevno kopanje. Vsi so imeli radi. Z lososom je pa prav gotovo se boljse.
Limeta se zelo ujema s to prekajeno ribo; no, tudi limona, ce ni limete.
Hvala za idejo.
Prvi stavek je misljen tako, da s tem ko delno prekrijes, postane palacinka daljsa.
Tretji stavek pa, da nadevano palacinko zvijes po vsej dolzini ( kot bi bila ena sama) – dobis daljsi zavitek).
Res je potrebno zelo tesno zaviti( jaz sem se raje v prozorno kuhinjsko folijo), da se vse lepo prepoji. Ponavadi sem naredila zvecer in je bilo vso noc na hladnem; nekaj ur tudi zadostuje.
Drugace je zelo dobro tudi cisto enostavno:
Toast kruh popecemo, vsak si namaze malo masla, na to rezino lososa in pokapljano z limeto ali limono.
Na krozniku zgleda tako: maslo oblikujem z modelcki za piskotke, potem zlagam rezine lososa, oblikovano maslo, kapre, cesnja paradiznik in rezine limone. No, vsak uporabi svojo fantazijo.
Lep pozdrav Babi
Jaz predlagam se eno kombinacijo: toast ali male zemljice, rezinice zrelega avokada, rezinice lososa, nekaj kapljic limoninega soka. Zraven sampanjec!:))
Strasno pase po okusu, pa se barve lososa in avokada se zelo lepo ujemajo – jaz namrec jem tudi “z ocmi..”
V Ikei so pa enkrat ponujali lososa, okrasenega s stepeno, ampak nesladkano sladko smetano, notri je bil sesekljan koper, pa najbrz tudi kremfix – tudi zelo lepo in okusno.
pozdravcek,
proxima
Jaz sem ga na tenko narezala, pokapala z olivnim oljem in stisnila na rezine še malo svežega česna. V tej marinadi sem jih pustila čez noč v hladilniku. Zjutraj sem popekla po celi dolžni narezane bučke in jih popekla na olivnem olju hitro z obeh strani. Na vsako popečeno bučko sem dala dimljen losos iz marinade in jih zvila skupaj. Če so težave, jih spneš z zobotrebcem. Peostanek marinade sem polila po pečenih zvitkih. Dodala sem še narezane kapre in zvečer so jih pojedli v nekaj minutah.
Ker je bilo lososa preveč narezanega, sem preostanek zmešala še z maslom in žličko majoneze, dodala še malo popra, soli in zmiksala. Dober namaz za popečene kruhke.
Forum je zaprt za komentiranje.