Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika DIMLJEN LOSOS-PRIPRAVA PREDJEDI

DIMLJEN LOSOS-PRIPRAVA PREDJEDI

Kupila sem si dimljenega lososa sedaj pa mi malo zmanjka idej kako ga pripraviti……….

lp,M

Toast kruh ali Wasa (skandinavski prpečenec), na rezine lososa potrosiš koper, zraven pa mogoče kakšen sir, olivo ali posušen paradižnik v olju.

Zelo dobro tekne dimljen losos z hrenom.
Lp

ha,

jaz sem ravno včeraj v enem dober teku našla recept z dimljenim lososom, ampak ga še nisem preizkusila.

Tukaj je ta recept, res pa je, da ne razumem dobro kaj mislijo s prvim in tretjim stavkom v tekstu “priprava”
Ampak zgleda precej okusno in simpl.

LP
J

ps. limete dobiš te dni v mercatorju

Hej!

Tako sem delala vcasih samo s topljenim sirckom in zeliscnim namazom za celodnevno kopanje. Vsi so imeli radi. Z lososom je pa prav gotovo se boljse.
Limeta se zelo ujema s to prekajeno ribo; no, tudi limona, ce ni limete.

Hvala za idejo.

Prvi stavek je misljen tako, da s tem ko delno prekrijes, postane palacinka daljsa.

Tretji stavek pa, da nadevano palacinko zvijes po vsej dolzini ( kot bi bila ena sama) – dobis daljsi zavitek).

Res je potrebno zelo tesno zaviti( jaz sem se raje v prozorno kuhinjsko folijo), da se vse lepo prepoji. Ponavadi sem naredila zvecer in je bilo vso noc na hladnem; nekaj ur tudi zadostuje.

Drugace je zelo dobro tudi cisto enostavno:
Toast kruh popecemo, vsak si namaze malo masla, na to rezino lososa in pokapljano z limeto ali limono.

Na krozniku zgleda tako: maslo oblikujem z modelcki za piskotke, potem zlagam rezine lososa, oblikovano maslo, kapre, cesnja paradiznik in rezine limone. No, vsak uporabi svojo fantazijo.

Lep pozdrav Babi

Morda bo kaj zate….

pozdrav
Speedy

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Jaz predlagam se eno kombinacijo: toast ali male zemljice, rezinice zrelega avokada, rezinice lososa, nekaj kapljic limoninega soka. Zraven sampanjec!:))

Strasno pase po okusu, pa se barve lososa in avokada se zelo lepo ujemajo – jaz namrec jem tudi “z ocmi..”

V Ikei so pa enkrat ponujali lososa, okrasenega s stepeno, ampak nesladkano sladko smetano, notri je bil sesekljan koper, pa najbrz tudi kremfix – tudi zelo lepo in okusno.

pozdravcek,

proxima

Pozdrav!
Jutri bom (prvič) pripravljala za predjed lososov zavitek, recept je iz kul.slo in je zelo enostavno, pač štrudel, nadevan z lososom, čebulo, skuto in mascarponejem. Upam, da bo tudi dobro.
Lepo praznovanje,
Miranda

Punce hvala.Zdaj se moram samo še odločiti kaj od tega pripraviti

lepe praznike,M

Mi ga ponavadi pripravimo kot karpačo na rukoli. Rukolo pokapaš z oljčnim oljem in balzamičnim kisom, obložiš z rezinami prekajenega lososa, jih malce pokašaš z limeto (v Intersparu so trenutno po 299 kila) ali limono in po želji še posuješ z grobo mletim poprom. Zraven ponudiš črn kruh.

Jaz sem ga na tenko narezala, pokapala z olivnim oljem in stisnila na rezine še malo svežega česna. V tej marinadi sem jih pustila čez noč v hladilniku. Zjutraj sem popekla po celi dolžni narezane bučke in jih popekla na olivnem olju hitro z obeh strani. Na vsako popečeno bučko sem dala dimljen losos iz marinade in jih zvila skupaj. Če so težave, jih spneš z zobotrebcem. Peostanek marinade sem polila po pečenih zvitkih. Dodala sem še narezane kapre in zvečer so jih pojedli v nekaj minutah.
Ker je bilo lososa preveč narezanega, sem preostanek zmešala še z maslom in žličko majoneze, dodala še malo popra, soli in zmiksala. Dober namaz za popečene kruhke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close