Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dimenzije prtljage

Dimenzije prtljage

Prvič bom potovala tako, da bom imela le ročno prtljago. Vedno smo doplačali prtljago oz. če smo šli kam dlje, je bilo “že plačano”…:)

Sedaj gledam glede dimenzij in sem zasledila dve različni informaciji:

56 x 45 x 25 cm
http://www.easyjet.com/SL/O/baggage.html

ter

55 x 40 x 20
http://www.easyjet.com/sl/O/aboutus.html

Na mojem kovčku pišejo dimenzije 51 x 34 x 18 – 22. Ali mi lahko zaradi zadnje številke kdo teži? Ostali dve meri sta ok.

V vsakem primeru moramo kupiti še en kovček, pa bi rada vedela prave dimenzije.

Hvala in lp!

18 – 22 je globina kovčka, odvisno od tega, kako natrpan je. Če ga torej ne natlačiš do vrha, ne bo presegel 20 cm. Sicer pa ne merijo dimenzij, ampak moraš (pa ne vedno, slučajno delajo kontrole) kovček dat v tako žičnato košaro podobnih dimenzij – če gre noter, je OK.

Točno tako je, kot pravi “mama283136”.

Ti imaš po višini raztegljiv kovček. Če ga ne boš nabasala do amena, bo šel v tisto “luknjo” brez problema.

Hvala za odgovor! Super, potem bo očitno ta kovček kar ok, ker ne bom natlačila do vrha.

Še eno vprašanje: a je vedno tako, da te kovčke lahko vzameš gor na letalo? Nekje sem namreč zasledila, da jih lahko dajo spodaj, med prtljago…
Sprašujem, ker bo to edini kos prtljage. Ah, čist sem zmedena, ker vedno sem imela prtljago, ki sem jo oddala…:)

Zdaj pa sploh ne vem kako to gre, toliko različnih informacij… Vem le glede tekočin in ročne prtljage.:)

Ponavadi imajo pri Check inu eno tako stojalce, kamor lahko postaviš kovček, da preizkusiš velikost. če paše tja not, gre lahko s tabo na letalo, če ne, ga moraš oddati.

Prtljago lahko “čekiraš”, kar pomeni, da jo oddaš ob prijavi na let in gre v prtljažnik letala.
Ročno prtljago pa neseš s sabo v kabino…ampak…. ker so nekatera letala premajhna oz. imajo premajhne prostore v kabini za prtljago (ATR, Canadair), se pred vstopom na letalo prtljago odda na voziček in jo spravijo spodaj. Torej, je nimaš pri sebi v letalu. Po pristanku, ti ob prihodu iz letala dajo kufer v roke in greš v letališko stavbo.

Laptop in pa manjše torbice, pa imaš vedno lahko pri sebi.

Hvala vsem še enkrat!

kovček… : no, sej točno to me je zanimalo! Torej je možno, da ročno prtljago daš “spodaj”.

Kolikor vem, imaš lahko samo en kos ročne prtljage, tako da kakšne torbice ali laptop najbrž ne morem imeti. Tako menda velja za Easyjet.

Z njimi še nisem letela, zato zdaj malo berem in je ogromno (različnih) informacij.

Sem skoraj gotova, da nizkocenovci ne dajejo ročne prtljage spodaj – kje imajo pa čas za ubadanje s tem 🙂 itak že ob nakupu vozovnice prijaviš prtljago, ki jo nameravaš dat spodaj (in za to ustrezno plačaš), ročno prtljago neseš gor.
Ne skrbi, je čisto enostavno, pač greš s kovčkom gor na letalo in ga daš v tisti prostor za prtljago nad glavo.
Edino pazi – to mora biti edini kos tvoje prtljage – če imaš torbico, laptop, vrečko… moraš vse dat v ta kovček (edino tisto, kar kupiš v prodajalni za check-inom (“duty free”) dovolijo.
Pa še nekaj: ker je to ročna prtljaga, veljajo predpisi o “prepovedanih” predmetih na letalu (poglej si na njihovi spletni strani, kateri so to). Predvsem tekočin ne smeš imeti v kovčku, ampak posebej, pakirane največ 100ml, v prozorni vrečki, ki jo pokažeš (to velja tudi za zobno pasto, šampone, tekočino za leče, maskaro…), prav tako ne smeš imeti v ročni prtljagi ostrih predmetov – torej britvice, žepni nožki, ostre pilice, škarje (tudi male škarjice za nohte)… vse moraš pustiti doma.

100 x hvala za vse te informacije in trud!

Tudi sama sem tako razumela, da imaš en kos (kovček) in to je to.:) Pol me je pa zmedlo zgoraj, da imaš lahko torbico ipd.
Hvala, da si me opozorila na te predmete (britvica, škarjice…), ker je čist možno, da bi dala noter. Za tekočine sem pa vedela, da so omejitve. Le mislila, sem, da je lahko ta vrečka noter v ročni in ne da moraš to posebej pokazati.

Hvala še enkrat!!!

če je tekočina v kovčku, to vidijo na rentgenu in moraš ven vzet – jaz sem recimo morala kovček odpret in pokazat vsebino zaradi vlažnih ročkov 🙂

ni za kaj – lepo se imej! kam pa potuješ?

Ja, saj je logično, le da prej ne pomisliš na vse to…:))

V Pariz grem.

Hvala in lep dan ti želim!

A kdo ve če enake omejitve velikosti ročne prtljage veljajo tudi za druge prevoznike?
Npr, AirFrance, Lufthansa?

100 x hvala za vse te informacije in trud!

Tudi sama sem tako razumela, da imaš en kos (kovček) in to je to.:) Pol me je pa zmedlo zgoraj, da imaš lahko torbico ipd.
Hvala, da si me opozorila na te predmete (britvica, škarjice…), ker je čist možno, da bi dala noter. Za tekočine sem pa vedela, da so omejitve. Le mislila, sem, da je lahko ta vrečka noter v ročni in ne da moraš to posebej pokazati.

Hvala še enkrat!!![/quote]

Iz naslovnega posta nisem razbral, da se sprašuje za nizkocenovni polet. Kako je pri nizkocenovnih prevoznikih ne vem, ampak pri “ta pravih” ala Air France, BA, Lufthansa,… se lahko v kabino nese ena ročna prtljaga + lap top oz. ženska torbica. In kot sem že povedal, če je letalo majhno, se vse razen torbice in laptopa odda pred letalom na voziček, da spravijo v prtljažnik. Kljub tej proceduri, se temu še vedno reče ročna prtljaga.

Da. Tudi pri prekooceanskih poletih so pravila za prevoznike enaka. Če za čisto vse ne vem, ampak za AF, BA in Lufthansa to velja.

kovček… : Nisem posebej pisala, da gre za nizkocenovnike, ker sem dala link od Easyjeta in sem predvidevala, da je dovolj jasno.:)

Rok, mislim, da je pri nekaterih lahko omejitev tudi v kg – najbolje, da pogledaš na stran prevoznika.

Lp

Res je Urssa1.. omejitev prtljage je tudi v KG in ne samo v CM. Za “taprave” prevoznike je meja 12 kg.

Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close