Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Dilema pri prodaji avta….

Dilema pri prodaji avta….

Veš,med 200 in 270 so svetlobna leta, vsak kilometer nad 220 zahteva več moči….vse nad 250 zahteva še več moči in tako naprej…..[/quote]

Kakorkoli, išči izogovre pa se tolaži, da imaš raketo, ki te lahko ponese do Venere 🙂

Fora je v tem, če je bedak za volanom, se bo ubil tako v navadnem fordu, kot v kakšnem športnem avtu, ki doseže 270 km/h. To je edino moj point ves čas :).[/quote]

Res je, tega ni moč zanikati….samo je pa ena velika razlika in sicer kako hitro avto doseže recimo 100 km/h, avto,ki hitro pospešuje običajnega človeka s tem navduši, z navdušenjem prične iz žil vreti adrenalin, ki zamegljuje presojo, potem hoče več in več,avto kar gre, ne neha,pri 220 butne ob zic, suvereno vleče do 260, tam se malo ustavi vendar ne neha….
No, to so bistvene razlike, do 100 km/h si pa kot sopotnik nalepljen na sedežu….no, tudi naprej, samo je malo manj občutno….

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Kakorkoli, išči izogovre pa se tolaži, da imaš raketo, ki te lahko ponese do Venere 🙂

Fora je v tem, če je bedak za volanom, se bo ubil tako v navadnem fordu, kot v kakšnem športnem avtu, ki doseže 270 km/h. To je edino moj point ves čas :).[/quote]

Res je, tega ni moč zanikati….samo je pa ena velika razlika in sicer kako hitro avto doseže recimo 100 km/h, avto,ki hitro pospešuje običajnega človeka s tem navduši, z navdušenjem prične iz žil vreti adrenalin, ki zamegljuje presojo, potem hoče več in več,avto kar gre, ne neha,pri 220 butne ob zic, suvereno vleče do 260, tam se malo ustavi vendar ne neha….
No, to so bistvene razlike, do 100 km/h si pa kot sopotnik nalepljen na sedežu….no, tudi naprej, samo je malo manj občutno….[/quote]

Eh, dedi, če bi le lahko bi imeli svoje avte zaparkirane čez noč v spalnici in jih lepo pokrivali pa božali pa cartljali…. 😉 Pol pa v drugi temi peteliniš o babnicah, ki valijo sončke… 😛 Dedi! 😉

No, to so bistvene razlike, do 100 km/h si pa kot sopotnik nalepljen na sedežu….no, tudi naprej, samo je malo manj občutno….[/quote]

Eh, dedi, če bi le lahko bi imeli svoje avte zaparkirane čez noč v spalnici in jih lepo pokrivali pa božali pa cartljali…. 😉 Pol pa v drugi temi peteliniš o babnicah, ki valijo sončke… 😛 Dedi! ;)[/quote]

saj jaz bi ga imel pokritega v sobi, samo to ni možno…..

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Povej, kje ga imaš parkiranega, ga pridemo skurit, pa ne boš imel več ne dileme, ne problema, ne avta.

Si kdaj upošteval opcijo, da bi bil skurjen tudi sam?

nisem brala ker ste dolgocajtni, pemina, tudi ti, žal tokrat nisem solidarna,
samo pritaknem svojo: primerjat malo boljšega forda z m3 ali katerim drugim športnim avtom je popolna bedarija; problem neobvladljivosti je v pospešku, ne v končni hitrosti, tistih 270 boš mogoče nabila enkrat v življenju na katerem koli avtu, pospeški te pa lahko j… tudi na 100m odseku. Razumem bmvejevo dilemo, ker se kreteni, če imajo v rokah moč, igračkajo ravno s pospeški iz nule, pa nimajo blage veze, kako jim lahko avto uide izpod rok. Pemina, ti pa ne delat sramote nam ženskam!

Samo brezvezno nakladnje te je.

mene tud zanima kak avto prodajaš..drugalč pa, pišeš neumnosti, kar se avta tiče, v stilu, jaz prodam nekomu stanovanje, temu crkne vtičnica, gre sam popravljat, ubije ga elektrika ker pač ni iukušen, jaz pa imam slabo vest, ker sem mu prodal stanovanje..skratka neumnosti[/quote]

Točno.

Kdo pa misliš, da bo kupil tak avto? Kakšen družinski, umirjen, zrel človek? Na take avte pač v ogromni večini padajo mladci s slabo samozavestjo in potrebo po dokazovanju svoje vrednosti na cesti s plehom. Misleč da bodo na tak star pleh dobili kakšno bejbo, haha. No, čeje slučajno bmw, potem možno, da bo clo kakšnega starejšega jugo delavca znimal….

Hahaha, kako sramoto? Od kod pa naj jaz vem iz lufta kaki avto ima on. Norca se delam že od vsega začetka, ker maha samo s končno hitrostjo avta in ne s pospeški. Jaz nisem tolk tu gor, da bi vedla o vsakem kaki avto ima kdo :).

Tak kot je piromanček napisal, naj ga skuri pa bodo dileme mimo ;))))) Potem se pa babam norca dela, sam pa ima ogromne težke dileme, ker je itak oh in sploh najboljši, ostali so njegov približek :)))) Čisto tako mi pride naprej na tej prvi strani foruma, dlje ne gledam zapisov, prav tako sem bolj redko tu gor, da bi poznala osebnosti tega foruma :)))

Hahaha, kako sramoto? Od kod pa naj jaz vem iz lufta kaki avto ima on. Norca se delam že od vsega začetka, ker maha samo s končno hitrostjo avta in ne s pospeški. Jaz nisem tolk tu gor, da bi vedla o vsakem kaki avto ima kdo :).

Tak kot je piromanček napisal, naj ga skuri pa bodo dileme mimo ;))))) Potem se pa babam norca dela, sam pa ima ogromne težke dileme, ker je itak oh in sploh najboljši, ostali so njegov približek :)))) Čisto tako mi pride naprej na tej prvi strani forma, dlje ne gledam zapisov, prav tako sem bolj redko tu gor, da bi poznala osebnosti tega foruma :)))[/quote]

pemina, nč huda bit, nisem te resno krcala, no :)))) Tud jaz ne vem kak avto ima in, ja, mea culpa, sem površno ali sploh nisem kaj prida prebrala postov, se mi je zdelo da škodo delaš ženskim voznicam s pisanjem izključno o končni hitrosti – no, pa vidim, da so fantje s tem začeli.

Tak kot je piromanček napisal, naj ga skuri pa bodo dileme mimo ;))))) Potem se pa babam norca dela, sam pa ima ogromne težke dileme, ker je itak oh in sploh najboljši, ostali so njegov približek :)))) Čisto tako mi pride naprej na tej prvi strani forma, dlje ne gledam zapisov, prav tako sem bolj redko tu gor, da bi poznala osebnosti tega foruma :)))[/quote]

pemina, nč huda bit, nisem te resno krcala, no :)))) Tud jaz ne vem kak avto ima in, ja, mea culpa, sem površno ali sploh nisem kaj prida prebrala postov, se mi je zdelo da škodo delaš ženskim voznicam s pisanjem izključno o končni hitrosti – no, pa vidim, da so fantje s tem začeli.[/quote]

Eh, jaz se sploh ne jezim :)))))

Jaz govorim o avtomobilskih motorjih :). 270 doseže že malo boljši ford hehe. Res ne vem v čem je poanta, s tem da dober športni avto boljše zvozi ovinek, ko malo boljši ford….[/quote]

In kater ford doseže 270??????[/quote]

gt40

Spet pametni tipi na kupu… Jaz te razumem, ker sem razmišljal o istih stvareh, če bi moral prodati že Daihatsu Applause (ki gre še vedno okoli 170, kar je že preveč za tak avto).
Za hčerki sem itak rekel, da jima ne bom dovolil več kot 1.1 mašine.

Mogoče takole:
– naj pride s starši kupit
– poskusi prodat npr. v Avstrijo, mogoče bi to sedaj že šlo? Tam ni take krize z denarjem.
– vprašaj še kakšne BMW oz. XYZ klube doma in v tujini, če lahko najdejo solidnega kupca, in zraven poveš razlog. Mogoče bi kdo razumel in se bolj zavzel.

Ha-ha-haaaa meni pa je ta najboljša.
Nekdo prodaja 10-15 let star avto, ki ga je tako vzljubil, da mi ga je zelo težko prodat in potem kot glavni razlog prodaje navaja, da bo kupil, stanovanje, hišo ali nepremičnino…. takih se vedno izognem v velikem loku.

Namreč denar, ki ga bo dobil od prodaje tega avtomobila bo le kaplja v morje od denarja, ki ga potrebuje za nakup stanovanja, hiše ali nepremičnine v LJ in njeni okolici :)))
Pa verjeten tudi peš ne bo hodil in pravijo običajno, da bodo kupili cenejši avto … in za tisti drobižek, ki mu na koncu ostane, si lahko kupi le dobro izolirano pasjo uto :)))

Jaz vedno vprašam prodajalca tudi za razlog prodaje malo podebatiram in velikokrat prodajalca ujameš na laži, ker se v pogovoru kasnej vedno zareče in ga ujameš na protislovju :)))

Če jima ne dovoliš več kot 1.1 mašine v veliko primerih ne narediš nič dobrega! Npr. če katera od njiju ne bo ravno počasna voznica in bo šla prehitevat z 1.1 mašino pri malo višji hitrosti je treba kr nekaj časa da prideš naprej, kar pa je lahko zelo nevarno! V tem primeru je precej boljše avto z 150 konji kot tisti z 60 in to je samo en primer! Drugače pa če nimaš v glavi razčiščeno kako moraš voziš ti ne pomaga ne fičo ne ferari…

Moj svak je imel isti problem. Prodajal je en starejši, “hud” avto, močan in zelo hiter. Seveda so prihajali na ogled sami mladeniči, ki so si želeli tako “žival” in jim je bilo cenovno sprejemljivo. Svak nobenemu ni hotel prodati. Iz enakega razloga kot ti. Ker ni bilo enega “pametnega” kupca, je avto nazadnje odpeljal na odpad. Tako je izgubil 1.500-2.000 EUR, kolikor bi lahko iztržil zanj. Sem pa ponosna na svojega svaka, da ima tako plemenito srce.

New Report

Close