Najdi forum

Digitalni fotoaparat

Kupujem nov digitalni fotoaparat. Moja stara Minolta Dynax je dokončno izpustila ubogo zmatrano dušico /hm, mimogrede – kam s starim klasičnim fotoaparatom, potrebnim manjšega popravila? Bi ga na servisu še odkupili za simbolično vsoto, da ga vsaj prav reciklirajo ali porabijo za rezervne dele?/

Kaj bi pravzaprav rada in kaj rabim? Fotoaparat naj ima:
– pravi zrcalno-refleksni zoom, ne samo digitalnega, lahko tudi kaj širokokotnega
– stabilizator slike
– zunanji fleš
– cenovnega ranga največ do 100k
– lahko tudi starejši model ali rabljen

Na tržišču je POPLAVA ponudbe raznih znamk. Kaj pa bi jaz rada od vas?

Hja, da malce opišete kateri model imate in kakšni so njegovi plusi in minusi pri KONKRETNI uporabi. Tehnične reference določenih modelov si že lahko sama pregledam na internetu, ampak meni so pomembne tudi konkretne izkušnje /npr. počasen, potraten, itd,…/.

In koliko je pravzaprav stara oprema , npr. fleši, objektivi, UV filtri, idr … sploh še kaj kompatibilno z novimi digitalci? Npr. če kupim novo SLR Minolto?

Klemenxx, kako si kaj zadovoljen z Olympus SLR E-500? Ga boš v bližnji prihodnosti kaj prodajal? 🙂

Hirkani

starega lahko edino podariš komu – pa še tisto ga nihče ne bo vzel..

za 100 k sit ne dobiš slr – mogoče poglej kje na bolhi – sicer ne verjamem,
pa vendar.

z mojim sem kar izredno zadovoljen.

ima pa presneto veliko menijev…. tako da ko ga enkrat nastaviš
ga ne posojaš nikomur več :)))

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Fotoaparat in žena se itak ne posojata!

Našla sem enih par za 100k, ampak ko sem šla malo naokoli pogledat, niso ravno najbolje ocenjeni kar se kakovostni fotk tiče. Izgleda, da bom morala it kar na kaj kompaktnega 🙁 Trenutno mi je še najboljši približek Canon PowerShot A700. Kakšni drugi predlogi in konkretne izkušnje?

Hirkani

Za v žep – Ixus. Ampak nima 6x zooma…

Çanon PowerShot S2 is; za ta denar mislim, da ni boljšega. Pa naj te “samo” 5 Mpixlov ne zmoti.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Sony H2…12x optični zoom, stabilizator,…..

IXUS 800 za 107.000 SIT pri gambit enaa, sam ne vem kako je z dobavo ker gre za čisto svež model.

Ima 4x zoom in stabilizator slike.

lp

Pero hvala. Meni sami piksli niso tolk važni, saj ne povečujem fotografij. Imam pa rada bližnje fotke mojih otrok z zamazanim ozadjem, makroje rožic in predvsem žive, tople barve 🙂

Hirkani

Se strinjam z Perotom.Çanon PowerShot S2 is imam sam in zelo zadovoljen.

Raje neumno vprašam, kot pa naredim neumnost.

Tudi sama bi rada kupila nekaj podobnega ,pa povej še ceno če jo veš seveda.
Hvala MRKA

Jaz bi ga kuoil nekje tu:

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

še en glas za Canon PowerShot S2! res super super zadevca za ta denar.. kupila sem pa kar na mimovrste – so imeli takrat še malce večji popust, pa en luštek komplet…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close