Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Digitalna kamera in mikrofon

Digitalna kamera in mikrofon

Na telefonih, prenosnikih imamo danes vsepovsod kamere, ki znajo biti občasno zelo uporabne. Praviloma je tako, da kadar kamera deluje sveti zraven  tudi neka LED svetlobna dioda. Potem je pa še mikrofon, ki lahko deluje ločeno od kamere.

Ja saj to nas je že skoraj uničilo (saj ljudje iz Atlantide so se tudi sami uničili zaradi lakomnosti).

Jaz dolgo nisem želela kupit androida, pa sem ga na koncu morala zaradi službe. In v kakšne namene naj bi uporabljali ločeno kamero in mikrofon? Za prirejanje slik podatkov in premontiranje? ?

V teh telefonih imamo tudi programček za prepoznavo obraza, ki služi za identifikacijo. Ko na prenosniku vklopim kamero in ustrezen program lahko opazujem okvirček, ki vedno išče pozicijo obraza. Tudi, če pred kamero dam neko fotografijo, ali kaj podobnega kjer je gor nek obraz se dogaja isto. Lahko sami preverite.

(mikrofon zaenkrat pustimo na miru)

Odgovor na objavo uporabnika
xrobe, 18.09.2021 ob 14:40

V teh telefonih imamo tudi programček za prepoznavo obraza, ki služi za identifikacijo. Ko na prenosniku vklopim kamero in ustrezen program lahko opazujem okvirček, ki vedno išče pozicijo obraza. Tudi, če pred kamero dam neko fotografijo, ali kaj podobnega kjer je gor nek obraz se dogaja isto. Lahko sami preverite.

(mikrofon zaenkrat pustimo na miru)

Uf joj joj, že covid je dovolj velika težava. Jaz sicer tako modernega prenosnika nimam, verjamem pa, da jih imajo drugi in da to spretno uporabljajo. To nas bo pogubilo. A ni bolj zvezdice iskat in gledat? 🙂

Grenivka422, 18.09.2021 ob 12:10

Ja saj to nas je že skoraj uničilo (saj ljudje iz Atlantide so se tudi sami uničili zaradi lakomnosti).

Jaz dolgo nisem želela kupit androida, pa sem ga na koncu morala zaradi službe. In v kakšne namene naj bi uporabljali ločeno kamero in mikrofon? Za prirejanje slik podatkov in premontiranje? ?

V kakšen namen naj bi uporabljali? Kakor kdo želi.

Jaz npr kamero za dokumentiranje ko kaj razstavljam, da gre potem vse enako nazaj, včasih za dokumentiranje kakšne poti v hribih, za zapomniti si parkirno mesto avta v velikih nakupovalnih centrih, pa tudi za normalno fotografiranje. Video način pa predvsem za snemanje videov vadbe, da lahko kasneje pogledam in popravim napake.

Ločen mikrofon pa ponavadi kot diktafon – za audio beležke, povzetke službenih sestankov in dogovorov, zapiske hobi treningov, ipd.

rok-1, 18.09.2021 ob 22:33

V kakšen namen naj bi uporabljali? Kakor kdo želi.

Jaz npr kamero za dokumentiranje ko kaj razstavljam, da gre potem vse enako nazaj, včasih za dokumentiranje kakšne poti v hribih, za zapomniti si parkirno mesto avta v velikih nakupovalnih centrih, pa tudi za normalno fotografiranje. Video način pa predvsem za snemanje videov vadbe, da lahko kasneje pogledam in popravim napake.

Ločen mikrofon pa ponavadi kot diktafon – za audio beležke, povzetke službenih sestankov in dogovorov, zapiske hobi treningov, ipd.

Očitno sem malo zadaj in prav je tako :)) hvala za razlago.

Grenivka, Rok, hvala za sodelovanje v temi in seveda tudi ostalim, ki spremljate temo.

Ravnokar sem nekaj eksperimentiral s kamero na prenosniku. V daljincu za televizor je infrardeča led dioda. Če pritisnete kakšno tipko in posvetite od blizu v kamero se vidi utripanje te diode na zaslonu. Eksperimente sem delal v popolni temi. Uporabil sem tudi običajno rdečo led diodo in tudi list papirja. Po vsej verjetnosti bi bilo podobno, če bi preizkušal kamero na telefonu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close