digitalizacija prav vsega?
Zanima me kako se vam zdi ta predlog digitalizacije prav vsega možnega? Glede na znanje ki ga imam se mi zdi, da z digitalizacijo izginja zasebnost, sploh če so računalniki oziroma sistem priključeni na internet. Že če je računalnik v Faradejevi kletki ni rečeno da je varno.
Sem danes gledal po tv, ko vozi ta tako zvani nov strateški svet za digitalizacijo bivši direktor Uberja, pa so notri omenjeni kot vodje skupin neka gospa iz Slovensko Ameriške zveze, ki se zavzema za privatizacijo zdravstva, pa ena iz mikrosofta v Sloveniji in tako dalje.
Razni potni listi z obraznimi potezami in podobno in vse to na spletu… Torej potencialno vsaka kamera, bo zaznala človekov obraz, kjerkoli se bo pojavil, primerjala z bazo in indentificirala človeka- kot imajo letališča.
Zanimiv fenomen 21. stoletja je da povprečen človek je 3x bolj pod “nadzorom” že s strani oglaševalcev in piškotov, so pa generalno gledano ljudje veliko manj pošteni in je več kriminala kot ga je bilo naprimer 50 let nazaj. Tisti nepošteni bodo vedno našli luknje, kot napprimer teroristične organizacije, ki naj bi med migrante spuščale is-is borce ampak na ta račun pa zgubljajo svobodo povprečni ljudje. Včasih je občutek da prevelika “demokracija” dejansko prinaša še več “nadzora”. Meni osebno pretirana digitalizacija ni preveč všeč.
Možnosti nadzora se z digitalizacijo res večajo – a vprašanje je v smislu in ceni nadzora, dokler ne gre za državno usmeritev, kot imajo to kitajci.
Digitalizacija je (po moje) smiselna in dobra stvar, dokler ostanejo možne tudi alternative in dokler so delujoči dovolj dobri sistemi nadzora možnih zlorab.
no če še niste opazili, smo že na vsakem koraku pod digitalnim nadzorom. snema se vsak korak, vsaka beseda, tako da časi velikega brata so že tukaj in posledice tudi. Torej, če ste se kot otroci pred 30 in več leti za pusta našemili v črnca, arabca itd. zna biti to že problem, če so vas slučajno slikali.
dsgtt, 30.07.2021 ob 09:02
Ko boste nehal uporabljat internet in pametni telefon šele lahko začnete kokodajsat o nadzoru itd. Do takrat pa kar lepo tiho, ker podatke objavljate prostovoljno.
Tebi pa par stvari ni čisto jasnih. Razlika med prostovoljno in obvezno je že ena taka stvar.
mijav mijav, 30.07.2021 ob 09:12
malo preveč si nadejate od tega svojega prostovoljstva.
Čisto nič. Pametnega telefona nimam. Kakšne oslarije pa trosim na netu je pa moja osebna odločitev.
Ko že nabijajo za vsako reč med koristjo in tveganjem- koristi so pri digitalizaciji precej manjše od tveganja, torej proti, proti in še enkrat proti.
Ne podpiram digitalizacije.
Ni mi vsec, da je vse na enem mestu.
Torej, ce sistem crkne, nimas nic.
Tudi ne zivimo se v svetu dobre in visoke tehnologije, da bi kar vse digitalizirali. Enostavno ni varno, pa ne zaradi samega nadzora, ampak zaradi shranjevanja in privatnosti podatkov.
Mislim, da s tem malo prehitevamo sami sebe.
Kar zadeva pa denar, upam da se dolgo ostane gotovina!
wd40951, 30.07.2021 ob 09:14
Čisto nič. Pametnega telefona nimam. Kakšne oslarije pa trosim na netu je pa moja osebna odločitev.
Ko že nabijajo za vsako reč med koristjo in tveganjem- koristi so pri digitalizaciji precej manjše od tveganja, torej proti, proti in še enkrat proti.
no lej recimo spodnja tema, da je od Janše žlahta v tisti vili na Bledu. Nekdo jih je naskrivaj posnel, malo zatemnil obraze, ampak zraven novinarji trdijo, da so na sliki Janševi otroci. Torej kdaj sta mladoletna otroka dala kakšno soglasje, da jih lahko vsi gledamo v kopalkah in se naslanjamo nad ceno? Ravno tako ostali?
Forum je zaprt za komentiranje.