Dialog med moškim in žensko
Kdo se je oglasil in s kakšnim nasvetom….. :))))
Marko sedaj bi lahko rekel, da si sam sebe preoral.. :D[/quote]
Lahko pa bi, ampak nisi. 😉
Nima veze samo da se zadane…gol :)))[/quote]
Si želel morda reči “avtogol” ? Večinoma je teh.
Vem, da ne špilamo fuzbala, toda ta metafora sem tako paše kot ata na mamo :)[/quote]Gol sem dal avtogooool….. Neeeeee tako slabo mi pa tudi ne gre 😉
Kaj to je spet en tvoj vic?
Zakaj si pa oblečen v dres in imaš kopačke na sebi? 😉 :D[/quote]
Ker na fuzbal sem pa vedno pripravljen. 😉
Jaz pa menim, da je takšnih vedno več žensk. Če sklepam po napisanih komentarjih nekaterih žensk, jim je seks eno izmed bistvenih področij, ki je kot merilo za uporabnost moškega.
Ženske velikokrat pišete, da moški ni uporaben, če ne zna zadovoljiti ženske. Tako, kot je treba. 🙂
Zakaj v takih primerih, ko moški ne zna ali ne zmore zadovoljiti ženske, potem ne rečete, da boste ga vseeno imele ob sebi, da boste ob njem duhovno in medsebojno rasle ?[/quote]
Današnja družba postavlja seks dobesedno za kult. Vidi se, kam to vodi.
Zakaj naj bi bila ljubezen brez seksa prijateljstvo? V bistvu se na tak način najboljše pokažejo nameni nekoga. Ljudje so dobesedno zasvojeni z seksom, in jim v bistvu ni na prvem mestu oseba, s katero bi to počeli ( čeprav to zatrjujejo), ampak zadovoljitev sebe.
Tako v bistvu ugotoviš, da nisi drugemu zanimiv kot oseba, da nekomu ni v interesu, da bi spoznal, kaj nosiš v sebi, ampak si na nek način predmet. Tipično za to je način, da naj pač vse ostane čimbolj skrito, da nobeden ne ve za to.
To spoznanje v začetku zelo boli, ne počutiš se kot človek, ko se nekdo še zraven norčuje iz tvojega izgleda in ga želi sprminjat, da bi njegovim kriterijim bolj ustrezal.
Iz faze bolečine, pa se potem počasi človek dokoplje do spoznanja, da se marsikdo sploh ne zaveda, kaj počne, ker drugače sploh ne zna, ker nima izkušenj in svoj način pač gradi na nerealnih predstavah, ki jih danes vsiljujejo mediji.
ja, seks v življenju je pomemben, ni pa vse. Ljudje, ki so na visokem duhovnem nivoju znajo to svojo energijo na primeren način obvladati.
Kar pa se tiče moške Sopotnice, so mi prišli na misel res zelo ekstremni primeri, da nekateri danes veliki svetniki (Frančišek Asiški. Janez od Križa, Pater Pij,..) so imeli ob sebi na nek način sopotnico, s katero so bili tesno povezani.
Zakaj pa ne ?
Se strinjam s tem. :
Saj vsako dejanje pogojuje zadovoljitev sebe. Karkoli počnemo, počnemo zaradi sebe.
Dojemanje sebičnosti je zato pogojeno z usklajenostjo naših želja. Če imata dva enake želje, potem ne bosta doživljala sebičnosti, ampak nesebično dejanje.
Če pa naše želje niso usklajene z neko osebo, pa jo dojemamo kot sebično. Politike in razne bogataše zato doživljamo kot sebične, saj oni imajo ogromno, mi pa veliko manj…
Ampak drugi so le naše ogledalo. Ugotavljaš le to, kar si sama. Preko odnosov spoznavamo predvsem sami sebe.
Verjamem, da se zaradi seksa lahko počutiš zlorabljeno. In to le odraža tvoje predsodke glede seksa..Seks je prav tako lahko izraz in doživljanje neizmerne ljubezni in sprejetosti.
Seveda potem v bogu iščeš uteho, namesto, da bi v sočloveku prepoznali tega boga, kot vir ljubezni.
Nobena fikcija ne more zadovoljiti naših fizičnih potreb.
Res je. Je pomemben, ni pa vse. Naj bi bil vrhunec medsebojne pripadnosti in ljubezni. Ne pa mašilo, kot posledica nesposobnosti ustvarjanja ljubečih odnosov.
Če ne čutiš, da te ima neka oseba rada, se res lahko počutiš kot predmet, ki ga nekdo zlorablja v svoje seksualne potrebe.
Prvo kot prvo zame Bog ni fikcija, ker je zame konkretna oseba – konkretno Jezus Kristus. Lahko pa v prihodnjih dneh konkretno vprašam na nekem zboru najbolj verodostojne osebe, kaj mislijo o tem. Ne maram dvoličnosti.
Drugo, držim se njegovih zapovedi zaradi spoznanja, zaradi ljubezni do njega, zato ker sem na konkreten način ugotovila, da je to tisto, ki me vodi v vedno večje veselje v duši.
Spolnost je možna zame samo med možem in ženo.
Vem, kaj pomeni čistost in zakaj jo je smiselno živeti. Ni to nekaj prisiljenega, ampak zame edina možna pot.
Bog je zame živ in usmiljen in dober. V teh dneh sem želela napisat o res veliki stvari, ki jo je naredil zame, ampak nisem v pravem Duhu, ker se zadržujem na napačnih krajih in ne morem pisat.
O ljubezni imam drugačne predstave. Nekomu, ki mu kaj pomenim kot oseba, bo to pokazal na pravi način. Za to ni potrebno nobenih skrivalnic. Če mi je nekdo drag, moški ali ženska, bo z menoj v družbi javno.
Ne mislit, da ne razumem občutkov zaljubljenosti, hrepenenja. Šla sem skozi pekel. Ampak vsaka preizkušnja se enkrat konča. Seveda je človek v precepu ali ravnati po tem, kar čutiš ali po tem, kar je prav. Občutki se spreminjajo, niso zabetonirani. Če vztrajamo na pravi poti, ljubezen dobi druge dimenzije. Ni več trpljenje, ampak imaš lahko nekoga rad, tudi če ni v tvoji bližini. Ta ljubezen je prečiščena, ni več posestniška, ampak lahka kot dih, taka ljubezen osvobaja in ljubi bližnjega z vsemi njegovimi pomanjkljivostmi.
Taka ljubezen se ne ustavlja na “grehih”drugega, ampak ga vidi z drugimi očmi. Pritegnila me je njegova volja do življenja, radoživost, želja po spoznavanju novega, želja po potovanju, občudovanje narave, glasbe, njegove sposobnosti psihoanalize drugega ( čeprav to sposobnost zna zelo dobro uporabit v zelo grde manipulativne zadeve), predvsem pa njegov res velik dar pisanja. S tem ne mislim forumskega pisanja povprečnih zgodbic.
Sem izhajal iz trditve, ki jo je v drugi temi omenil “X6”, ki pravi, da Jezus ni človek. Če ni človek, tudi oseba ne more biti.
Sicer pa OK, vsak verjame v svoj ideal in v tem ni nič narobe.
Torej je poroka pogoj ? Pa mora biti cerkvena ?
Sicer te ne obsojam….Se pa sprašujem, čemu pogojevati ljubezen. Več pogojev pomeni manj možnosti za ljubezen.
Lahko te ima nekdo veliko bolj rad, pa čeprav si ne želi poroke, kot pa nekdo, ki stopi s tabo pred oltar.
Verjetno bi asunshine z nekom dalj časa živela, preden bi se z nekom poročila. V tem času bi pa že spoznala, ali gre za ljubezen, ali pa za kaj drugega. Tako jo jaz razumem.
Sem izhajal iz trditve, ki jo je v drugi temi omenil “X6”, ki pravi, da Jezus ni človek. Če ni človek, tudi oseba ne more biti.
Sicer pa OK, vsak verjame v svoj ideal in v tem ni nič narobe.
Torej je poroka pogoj ? Pa mora biti cerkvena ?
Sicer te ne obsojam….Se pa sprašujem, čemu pogojevati ljubezen. Več pogojev pomeni manj možnosti za ljubezen.
Lahko te ima nekdo veliko bolj rad, pa čeprav si ne želi poroke, kot pa nekdo, ki stopi s tabo pred oltar.[/quote]
Robi, verjamem da me težko razumeš.
Jaz tebe lažje. ne pogojujem ljubezni s poroko. Ampak vem kaj pomeni cerkvena poroka in to je zame edino pravo. Ko sem brala teologijo telesa, mi je bilo to tako domače, kot da to že od nekdaj poznam, samo še prečitati sem morala.
Razumem te pa zato, ker- um, kritičen odnos, zdrava pamet, institucija, manipulacija, ovce, izkoriščanje, -je bilo tudi moje razmišljanje. Če sedaj razmišljam drugače, najbrž nisem šla navzdol, če pa s temi spoznanji živim lažje, marsikaj mi je bolj jasno.
Škoda, da nimam take sposobnosti pisanja kot ti, da bi znala svoj pogled napisati strnjeno, razumljivo. Znam napisat samo izkustveno in za to si mislim v prihodnje vzeti več časa, ker imam kaj za napisat.
Lahko pa rečem, da vstopiš v svet vere, je težko, da bi uspel s tem, da bi ti kdo o tem razlagal. To je predvsem izkustvena zadeva, v prvi vrsti, sploh želja, da si človek to želi. Tako se je začelo pri meni. Želja, odpoved vsemu, kar me ovira na tej poti, in še ena pomembna zadeva, poslan mi je bil učitelj, ki mi je pomagal in usmejal.
Robi, želim ti posebno lep jutrišnji dan.
Katenjkushka, jaz mislim, da bi vidva z matjazkom perfektno funkcionirala. Oba sta Štajerca in oba tradicionalista. Imela bi majhno lično hišico, vrt, psa in traktor. In polno otrok in vsi bi se imeli radi ko prašički mladi.
Katenjkushka, če hočeš, grem za poročno pričo, res.
Bogi dating, tukaj si dobil predvsem zgled, kako se NE pogovarjati.
Drugače je pa vse odvisno od okoliščin. Ne boš v lokalu rekel, kak lep razgled (ne da bi tvegal klofute) ali na vrhu hriba spraševal, če je za ples ali pijačo. Meni se zdi dobro izhodišče to, da lepo pozdraviš, poveš svoje ime, vprašaš po njenem, če ga ne pove že sama (in že po tem vidiš, ali jo sploh zanima), mogoče ali je redna obiskovalka, ti potem lahko poveš, da si večkrat/prvič in da ti je všeč/ni všeč …
In ja, vadi to, da sploh odpreš usta. Reci kaj prijaznega prodajalki, nagovori žensko, ki toči bencin (dober avto, kako lep dan, kako je mraz …. karkoli), pohvali psa, če srečaš pasjeljubko in pes pokaže zanimanje zate … Skratka, govori. Nekateri ljudje se odzivajo zelo normalno, drugi so pa čisto nedostopni – taki smo in zaradi tega se ne sekirat.
Katenjkushka, jaz mislim, da bi vidva z matjazkom perfektno funkcionirala. Oba sta Štajerca in oba tradicionalista. Imela bi majhno lično hišico, vrt, psa in traktor. In polno otrok in vsi bi se imeli radi ko prašički mladi.
Katenjkushka, če hočeš, grem za poročno pričo, res.[/quote]Crnogorski kume?……cccc
Saj namen je lep Spajder samo, če ti je že jablano posekala…, dvomim, da bo tole šlo skozi. :)))))
Če pa že, bi pa lahko to uredili v prihajajočem tednu kar na Lj. gradu….bilo bi jao romantish.
Zimska idila, nevesta v belem in Pajki kume…. 😀
Ne vem, kaj ti čutiš. A imaš le halucinacije? :))) Matjažko je že oddan, kolikor vem.[/quote]
Antilopa, saj kemija se lahko čuti, tudi če si oddan, samo ne smeš biti nepreviden in zamešat vnetljivih substanc v epruvetah, da ne naredi buuum. 😀 Katenjka dobro pozna razmerja, kako se kaj meša, menda? 😀
Forum je zaprt za komentiranje.