Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Dialog med moškim in žensko

Dialog med moškim in žensko

Poleg moškega se da duhovno oz medsebojno rasti? Do zdaj me še noben ni v to prepričal. Dvomim pa tudi v to “realno sliko” kar je napisano s strani žensk, da je spolna potešitev takšna nuja, obveza; obstajajo tudi ženske, katerim to ni mar; še več seks jim je nekaj odvečnega, umazanega, nezanimivega, grešnega – torej dragi moški: ali bi bili z žensko, ki tako razmišlja, čuti? Ali raje s tisto, ki odkrito pove, da če si oz boš slab v seksu, da se raje spelji stran.

Nikoli vam ni prav :))))[/quote]
Če se najdeta takšna dva s podobnimi pričakovanji, potem nam je prav. 🙂

Poleg moškega se da duhovno oz medsebojno rasti? Do zdaj me še noben ni v to prepričal. Dvomim pa tudi v to “realno sliko” kar je napisano s strani žensk, da je spolna potešitev takšna nuja, obveza; obstajajo tudi ženske, katerim to ni mar; še več seks jim je nekaj odvečnega, umazanega, nezanimivega, grešnega – torej dragi moški: ali bi bili z žensko, ki tako razmišlja, čuti? Ali raje s tisto, ki odkrito pove, da če si oz boš slab v seksu, da se raje spelji stran.

Nikoli vam ni prav :))))[/quote]
Če se najdeta takšna dva s podobnimi pričakovanji, potem nam je prav. :)[/quote]Seveda, ta stvar pa ni absolutna in zasluži torej vso relativizacijo. Obstajajo moški (in ženske), ki jim je vsaj v nekem bolj ali manj daljšem časovnem obdobju prav, ki ne najdejo v sleherni stvari povoda za fajt, nuje za dokazovanje svojega prav, širjenje negativitma, pesimizma, nihilizma,…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Nikoli vam ni prav :))))[/quote]Seveda se da rasti; s tem, da te še nihče ni prepričal v to, se jaz ne bi ponašala, ker je ta reč po vsej verjetnosti vzajemna. Odnos je reakcija na akcijo in obratno. Drug izraz za odvisno je (v hrvaščini) odnosno. Bistvo odnosa je medsebojna rast, pomoč oz vsaj “da si tu za nekoga”. Rugelj je uporabljal eno zelo poetično besedo, namreč servisiranje cccc

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Meni se ravno ne zdiš človek, ki bi lahko zapecal punco na plesišču v nočnem lokalu. Obstajjao punce, ki jih to čisto nič ne moti, če fant ne zna plesati (mišljeno tudi figurativno), je pa večini zelo moteče, če se siliš nekam in v nekja, kar ni zate, prenarejaš in predvsem tehničariš pri stvareh, ki niso tehnične narave. In odnos (dialog) je živa stvar. Edino pravilo je, da je vsaj na zečetku spoštljiv, (pa še tega se eni ne držijo in imajo pravzaprav dobre rezultate).
Punce smo ravno tako ljudje kakor vi, small talk ali visoka filozofija, umetnost ali kič, to ne zavisi od spola ampak od človeka. Poskušaj se najprej pogovarjati s punco kot se pogovarjaš z mamo, sestro, sestrično, teto, babico, sošolko, sodelavko, blagajničarko, ono na linici na banki/pošti, medicinsko sesto, zdravnico in kar še imaš opravka z ženskami.
Če bi pa po vsej verjetnosti rad vadil, pa poskusi najprej z ančko, omaro, kako smreko na poti v službo, ulično svetilko,… punce nimamo rade takega popredmetenja–

[/quote]
Mogoče še vedno ne ločiš ljubezni in zaljubljenosti. 😉
Ali lahko rečeš, da do staršev ne čutiš ljubezni? A znjimi tudi seksaš? Kaj pa do prijateljev, ne čutiš ljubezni, čeprav z njimi ne seksaš?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz pa menim, da je takšnih vedno več žensk. Če sklepam po napisanih komentarjih nekaterih žensk, jim je seks eno izmed bistvenih področij, ki je kot merilo za uporabnost moškega.
Ženske velikokrat pišete, da moški ni uporaben, če ne zna zadovoljiti ženske. Tako, kot je treba. 🙂

Zakaj v takih primerih, ko moški ne zna ali ne zmore zadovoljiti ženske, potem ne rečete, da boste ga vseeno imele ob sebi, da boste ob njem duhovno in medsebojno rasle ?[/quote]

..ker v takih primerih, običajno ženska sploh ne razmišlja o tem in potem nikjer nič ne piše 😀

Popravljam zaradi napačnega citiranja:

Ali lahko rečeš, da do staršev ne čutiš ljubezni? A znjimi tudi seksaš? Kaj pa do prijateljev, ne čutiš ljubezni, čeprav z njimi ne seksaš?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Popravljam zaradi napačnega citiranja:

Ali lahko rečeš, da do staršev ne čutiš ljubezni? A znjimi tudi seksaš? Kaj pa do prijateljev, ne čutiš ljubezni, čeprav z njimi ne seksaš?[/quote]Prosim no…Ljubezen do staršev, otrok, sorojencev, prijateljev,… je popolnoma nekaj drugega kot je erotična ljubezen (tudi platonična ljubezen) do človeka nasprotnega (oz istega spola). Če imaš ti tu probleme zaradi svojega picajzlanja/površnosti ki se ju greš, kakor se ti zljubi in povečini sfališ mimo… mi je prav žal.
Erotična ljubezen je sebična in ne prenese druge(ga). Če imaš nekoga rad v tem smislu, (torej ljubiš) te ljubezni nočeš deliti in nočeš da bi jo delil on. Ljubezen do staršev pa lahko delim s svojim bratom in sestro, isto ljubezen do otrok lahko delim z vsemi (svojimi) otroki.. če jih bom imela tri in bom četrtič noseča, ne bom imela zato vseh otrok manj rada… isto če imam štiri nečake in bom dobila petega, ne bom imela zato prvega ali drugega ali tretjega ali četrtega ali onega, ki se bo rodil kot peti, manj rada.. če bom imela štiri prijatelje in spoznala nekoga četrtega, bom lahko imela vse enako rada.
Bo?
France Prešeren eni pesmi zadnjih verzih resignirano napiše:
Vso srečo ti želim,
naj bo z menoj, al z njim.

Ko taka ljubezen ni več mogoča, se pač sprijazniš. Sicer pa je sebična in egocentrična.
Ti, veliki marko pa se spet greš relativizacijo vprostem slogu. Marko, čitaj. Za vsak članek, ki ga tu napišeš, preberi po eni delo iz visoke literature, naj ti spider priporoči, če ne ti bom pa jaz hehe

Ja, seks v razmerju je pomemben. Če ni seksa, je potem to samo prijatelj, ne pa partner.
Mogoče, ko bom stara, bom drugačnega mnenja. Sedaj pa ja seks mora biti, drugače zveze ni.
Ok, se razume, če je vmes bolezen ali kaj takega, da je kako obdobje brez. AMpak potem pa spet.
Si ne predstavljam partnerja, ki mu ne bi bilo do seksa, mogoče potem, ko bom stara 70, 80 let. Sedaj pa je seks ena izmed zelo pommembnih komponent najinega razmerja.

Jaz pa menim, da je takšnih vedno več žensk. Če sklepam po napisanih komentarjih nekaterih žensk, jim je seks eno izmed bistvenih področij, ki je kot merilo za uporabnost moškega.
Ženske velikokrat pišete, da moški ni uporaben, če ne zna zadovoljiti ženske. Tako, kot je treba. 🙂

Zakaj v takih primerih, ko moški ne zna ali ne zmore zadovoljiti ženske, potem ne rečete, da boste ga vseeno imele ob sebi, da boste ob njem duhovno in medsebojno rasle ?[/quote]

Eh Kat. to je bil vic v Markovem slogu ti pa kar vprežeš plug in zaorješ čezenj…. :))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Eh Kat. to je bil vic v Markovem slogu ti pa kar vprežeš plug in zaorješ čezenj…. :))))[/quote]
Še dobro, da je Marko pričakoval tak odziv. :))

Katenjka, ne se jezit na mene, saj si sama napisala tisti čudno razumljiv stavek, glede ljubezni in prijateljstva. Nihče ni govoril o erotični ljubezni, dokler je ti nisi omenila. Je treba bit dosleden v pisanju. Jaz te sicer čist razumem, vseeno pa se malo ustrašil zate, da morda ne ločiš zaljubljenosti in ljubezni. Zaljubiti se namreč ne moreš v družinskega člana, ljubezen do njega pa vseeno lahko čutiš. Ljubezen ni samo erotična, saj to veš a ne? 🙂

Marko se spet dela pametnega s svojim skromnim poznavanjem sveta in odnosov med ljudmi. Marko, vedno, ko te kdo namoči, kot sedaj katenjka, se vlečeš nazaj, češ…jaz sem se šalil, sem te preverjal..

Kaj boš ti katenjko preverjal, če je prebrala več knjig, kot si jih ti videl..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Spider, saj veš, da si mi s tem povedal o sebi, da tako deluješ ti? Si se vprašal, zakaj je On videl “šalo”, ti pa ne? 😉

Katenjka pa naj kar bere, nič slabega v tem. Ampak samo branje ni dovolj, če si stvari narobe tolmačiš.

Spider, saj veš, da si mi s tem povedal o sebi, da tako deluješ ti? Si se vprašal, zakaj je On videl “šalo”, ti pa ne? 😉

Katenjka pa naj kar bere, nič slabega v tem. Ampak samo branje ni dovolj, če si stvari narobe tolmačiš.[/quote]Marko, prosim ne provociraj, da ne bom še samovšečno napisala, da ti meni na marsikaterem fahu ne moreš parirat hehe Tisto sličico, ki sem ti jo posvetila na ČI… si pogledal sploh? ker razumeš je itak ne–
In ne jaz sploh nisem prebrala dosti knjig. Sem večkatero imela v roki (tu se zahvaljujem sistemu mariborske knjižnice, da članarina ni plačjiva, in UKM, da omogoča podaljševanje skoraj v neskončnost in je izjemno tolerantna z zamudninami) in čitala tako malo.. po fragmentih, kar sploh ni bilo vedno pametno. Sicer je narava mojega študija taka (če ne bi me imela v primežu še lenoba), da imamo prilično tanke knjižice (oz celo interno študijsko gradivo nam posebej za nas pišejo), pri katerih eno stran študiraš nemalokrat po več ur–
in nikar oholo ne piši, da ni nič slabega v branju knjig… itak ne veš, kaj pišeš…ne veš kaj pišeš!
aja in ne obešaj se na On_ega, ki me je čisto prav razumel, pač mu je malo hobi, da se v obslužbeni dejavnosti ukvarja še malo z advokaturo, tam pa se itak vsi sprenevedajo cccc
jaz nisem noben plug in to On_ ve, ker me je videl, pa še ročno sem kidala sneg včeraj… ccc

Ne vem, v čem ti vidiš provokacijo. Tvojega odziva sploh ne upam vzet resno, ker je bil napisan na podlagi provokacije, ki je sploh ni.
Napisal sem samo resnico o branju knjig. Če si ti v tem videla provokacijo, pa to ni več moj problem. Jaz sem prebral veliko knjig, ki mi niso dale kaj veliko ali pa skoraj nič. Verjetno tudi zato, ker nisem vedno vsega razumel. Ni vse provokacija, kar se ne sveti. 🙂

marko se razume v vse teme, tko da ne mu oporekat in za vsak odgovor si vzame veliko časa, tko da bodte mu hvaležni za njegov trud

Matjažko me je nedavno izpisal iz svojega fancluba, brez smisla lutam po forumu in iščem nekaj novega, k čemur bi sledila, pa čeprav gre za provokacije, ki to niso…

Ljubezen brez seksa je torej prijateljstvo? No jaz v svoje prijatelje nisem zaljubljena, ne glede ali je on ali ona. V fanta pa (sem bila), in to še preden sva spala skupaj.
In še nekaj je profesor pozabil. Prijateljstvo med mž je povečini (če je možno, nekateri ga menda res niso sposobni) dosti bolj iskreno, ker je dosti manj zavidanja, primerjanja; praviloma bolj zaščitniško; podobno odnos brat-sestra na pram odnosu sestra-sestra.[/quote]Niso ga sposobni (prijateljstva), ker so sami takšni, ki ne spoštujejo tega, da so “le” prijatelji ali v nas vzbujajo občutke ob katerih jih ne želimo imet več za prijatelje?

Ker če ti reče oseba (prijatelj) istega spola: “Kako si lep/a”, ali če ti reče to nekdo s katerem si v prijateljskem odnosu in ti sam/a v njegovih besedah vidiš….. nadlegovanje(?) oz nekaj česar ne vidiš/čutiš ko ti iste beseda izreče prijatelj istega spola?

Meni je katenjka faca. Prav en tak zanimiv humor ima. Včasih s epošteno nakrohočem, ko preberem kakšen njen prispevek.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Saj je meni tudi in niti pod razno ne izgleda kot plug (čeprav zna spretno rokovat tudi s tem orodjem ;), je pa pri njej več napisanega med vrsticami kot pa v samih vrsticah in zato je dobro, da človek pri branju upošteva še nekaj tistega kar se dogaja v zaodrju, pa rabiš še ščepec intuicije, pa vedno odprto xsl preglednico, da vidiš na kaj se napisano nanaša, pa še in še…… in potem napišeš odgovor na njeno pisanje in sfališ bistvo 😉 :))

Damščina je nam nerazumljiv jezik…. 🙂

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

On, morš met prave formule v XLS tabeli. 😉

Kdo se je oglasil in s kakšnim nasvetom….. :))))

Marko sedaj bi lahko rekel, da si sam sebe preoral.. 😀

Haha…mene bo kap, koliko avtogolov je v tej temi padlo :))))

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Nima veze samo da se zadane…gol :)))

Saj ne igramo fuzbala. Ccc 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close