Najdi forum

dežnikarce

Včeraj sem dobila dežnikarce. Ker sem jih dobila nekaj več, sem jih spanirala in dala v skrinjo. Zanima me kako dolgo zdržijo v skrinji in kaj ponavadi zraven postrežete za prilogo.
Sončen dan .

Kakšne 2-3 mesece že. Zadnič sem zraven naredila testeninsko solato in je bilo odlično. Lahko pa kakšno drugo solato.

živi in pusti živeti

mislim,da sem nekje zasledila, da panirane lahko ostanejo zamrznjene do 6 mesecev. zraven- kaksna dobra solata- mesana. lahko tudi krompir v solati…. lp petra

Ja, držijo kar par mesecev. Za prilogo pa (pri nas) zelena solata, ta lačni tudi kruh, pečene dežnikarce pa obvezno podrgnemo z zrnom česna.

Ali kdo pozna še kakšen okusen način priprave dežnikaric, poleg paniranja?

delali smo jih tudi v omaki- veliko cesna,petrsilj…enkrat celo na zaru….lp petra

Jaz pa dežnikarice pripravim tako, da jih malo posolim, namažem s česnom in popečem na olju, na hitro po obeh straneh. Nato premažem klobuke z malo kisle smetane in na to ubijem jajce na oko. Meni je to zelo všeč. Probajte!

Lep pozdrav!
Karmen

Popecem jih na zaru ali v primerni ponvi, ohladim, vrzem v multipraktik s petersiljem in cesnom, dodam malo masla, sol, poper in imam dober namaz za tople kruhke. Posusiti ni greh:)) Lp Babi

Jaz pa jih vedno najprej namažem z zenfom, potem pa spaniram

Lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close