Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dezelak junak akcija

Dezelak junak akcija

Vse dobro Dezelaku, ki je uspel zbrati sredstva vec kot 800000 eur. Ni pa mi jasno zakaj bo peljanih samo 2500 otrok na morje?

Za ta denar, bi lahko zgradili pocitniski dom in se vec otrok bi lahko letovalo…vsako leto

Odgovor na objavo uporabnika
Izkupicek dobrih, 12.06.2021 ob 16:41

Vse dobro Dezelaku, ki je uspel zbrati sredstva vec kot 800000 eur. Ni pa mi jasno zakaj bo peljanih samo 2500 otrok na morje?

Za ta denar, bi lahko zgradili pocitniski dom in se vec otrok bi lahko letovalo…vsako leto

a res?

Toliko za gradnjo, lokacijo, opremo?

Kaj pa varstvo otrok na letovanju?

Kaj pa prehrana, aktivnosti?

To je pa brezplačno?

Ali pa vsako leto v prazen dom pošljemo xy število otrok in so tam sami. Naj si kuhajo, se varujejo!

Drugače pa je to samo okoli 340 € na otroka.

Vse lepo in prav, da to delajo za otroke. Jaz se pa sprašujem nekaj drugega. Kdo izbira te otroke, ki gredo na morje? Jaz imam namreč občutek, da gredo vsako leto isti. Poznam nekaj družin, njihovi otroci so tam vsako leto preko te akcije. Če že to delajo naj vsaj vsako leto dobijo možnost drugi.

čudno vse tole, 12.06.2021 ob 17:04

Vse lepo in prav, da to delajo za otroke. Jaz se pa sprašujem nekaj drugega. Kdo izbira te otroke, ki gredo na morje? Jaz imam namreč občutek, da gredo vsako leto isti. Poznam nekaj družin, njihovi otroci so tam vsako leto preko te akcije. Če že to delajo naj vsaj vsako leto dobijo možnost drugi.

Za otroke na morje ne vem, za pomoč družinam pa vem, da te nekdo predlaga. Nisem vedel za to akcijo, dokler mi ni nekdo povedal, da naju je z otrokom predlagal. Pa tudi sam ne bi šel prosit. Čez nekaj mesecev so me kontaktirali, zahtevali potrdila ( bančni izpiski ipd.) in podatke in so odobrili pomoč, dali v podpis donatorsko poogodbo. Vse to je bilo izvedeno izjemno hitro, v nekaj dneh, denar so namensko nakazali preden je podpisana pogodba prišla nazaj od njih po pošti. Za moje pojme je bila pomoč kar velika, dosti višja vsota kot bi pričakoval.

Verjetno vsako leto isti. Taspodnji mislijo, da jim je obvezno iti zastonj na morje. Da jim kar pripada. Plus zastonj se vse ostalo. Enim podaris prst, vtamejo roko.

Bravo junak, Miha Dezelak. Vsako leto zbere vec denarja.  Naj gre res v prave roke.

Bilbyy, 13.06.2021 ob 14:02

Bravo junak, Miha Dezelak. Vsako leto zbere vec denarja.  Naj gre res v prave roke.

A z njim delaš? Po kakšnih kriterijih zbirajo otroke za letovanje?

Namesto podpiranja migrantov in ciganov bi lahko poskrbeli za lastne otroke in nekemu Deželaku ne bi bilo treba zbirati denarja zanje. Ušiv sistem!

Verjetno nimajo vsi istih pogojev, tako kot na CSD-jih ne. Ne veljajo za vse enaki vatli al kako že. Najbolj se mi pa zdi nerazumno – a socialno ogroženi odrasli, bolani, invalidi, upokojenci pa ne rabijo morja? Popredalčkali in določili so, da morje pač rabijo sami otroc, ostali ne. Zato teh akcij nikoli ne spremljam, ker niso realne, nimajo vsi enake možnosti. Država bi lahko marsikomu priskočila na pomoč, pa na CSD gledajo samo to, koliko vredno stanovanje ima nekdo. Če proda svojo nepremičnino, dobi pomoč države. Ne sme presegat vrednost 120.000 €. Bizarno. Butale

Kje je država?, 13.06.2021 ob 16:46

Verjetno nimajo vsi istih pogojev, tako kot na CSD-jih ne. Ne veljajo za vse enaki vatli al kako že. Najbolj se mi pa zdi nerazumno – a socialno ogroženi odrasli, bolani, invalidi, upokojenci pa ne rabijo morja? Popredalčkali in določili so, da morje pač rabijo sami otroc, ostali ne. Zato teh akcij nikoli ne spremljam, ker niso realne, nimajo vsi enake možnosti. Država bi lahko marsikomu priskočila na pomoč, pa na CSD gledajo samo to, koliko vredno stanovanje ima nekdo. Če proda svojo nepremičnino, dobi pomoč države. Ne sme presegat vrednost 120.000 €. Bizarno. Butale

Bravo. Sicer svaka jim čast (vsem ne le Deželaku) za to kar delajo. Ampak res naj dajo možnost vsako leto novim. In imaš prav, kot da odrasli pa niso socialno ogroženi. Odrasli imajo samo možnost karitasa in podobnih ustanov. Pa še tam bolj tako tako. Moj kolega je na karitasu dobil pašteto. PAŠTETO? Kam naj si jo namaže? Na rit? ENO PAŠTETO!!! Da ne govorim o tem, da so mu dva dni morja plačali kolegi, ker drugače tudi on NIKOLI ne bi videl morja. Poleg tega bi si tudi ljudje med sabo lahko pomagali. Marsikdo ima možnost – vikend, hišo z bazenom, finančno možnost pomagati komu in ga vzeti s sabo, ponudi sobo, vikend. Ampak, medsebojna pomoč – kaj sploh je to, a ne? Če bi si malo med seboj pomagali nekim znanim osebnostim ne bi bilo potrebno delati takih akcij. Ampak ljudje s samo hvalijo kaj imajo in kam gredo in kje so bili, da bi pa komu dali kdaj možnost to pa bog ne daj. Deželaku se ne bi bilo potrebno skoraj raztrgati na dva dela, da to omogoči otrokom. Če bi bilo več ljudi takšnih bi bilo vse lažje, predvsem pa  VSI LJUDJE bi dobili možnost.

na morje gredo otroci staršev, ki prejemajo socialno pomoč, otroške dodatke, imajo subvencionirano prehrano v šoli in ostalo, imajo socialno stanovanje itd. za otroke staršev, ki garajo za minimalca, plačujejo tržno najemnino, niso prejemniki subvencij ali pa mnogo nižjih… za te se jim pa j**e. je enako kot pri vseh ostalih oblikah pomoči. v kolikor si upravičen do ene, si avtomatično tudi do vseh ostalih. Če pri eni presežeš cenzus, odpadeš pri vseh nadaljnjih. tako ima na koncu socialno ogrožena družina mesečno proti družini, ki si stroške krije sama, par 100 eur več.

Točno tako, 13.06.2021 ob 19:15

Bravo. Sicer svaka jim čast (vsem ne le Deželaku) za to kar delajo. Ampak res naj dajo možnost vsako leto novim. In imaš prav, kot da odrasli pa niso socialno ogroženi. Odrasli imajo samo možnost karitasa in podobnih ustanov. Pa še tam bolj tako tako. Moj kolega je na karitasu dobil pašteto. PAŠTETO? Kam naj si jo namaže? Na rit? ENO PAŠTETO!!! Da ne govorim o tem, da so mu dva dni morja plačali kolegi, ker drugače tudi on NIKOLI ne bi videl morja. Poleg tega bi si tudi ljudje med sabo lahko pomagali. Marsikdo ima možnost – vikend, hišo z bazenom, finančno možnost pomagati komu in ga vzeti s sabo, ponudi sobo, vikend. Ampak, medsebojna pomoč – kaj sploh je to, a ne? Če bi si malo med seboj pomagali nekim znanim osebnostim ne bi bilo potrebno delati takih akcij. Ampak ljudje s samo hvalijo kaj imajo in kam gredo in kje so bili, da bi pa komu dali kdaj možnost to pa bog ne daj. Deželaku se ne bi bilo potrebno skoraj raztrgati na dva dela, da to omogoči otrokom. Če bi bilo več ljudi takšnih bi bilo vse lažje, predvsem pa  VSI LJUDJE bi dobili možnost.

pa eni ste res naivni. Dežalak je zelo dobro plačan za to, kar počne v službenem času. Za beračanje iz tujih žepov. Očitno je to sedaj nacionalni šport, kdo se bo prikazal večjega reveža in kdo bo več naberačil.

Saj je vseeno, da kdor pač hoče. Samo imeti za junake poklicne berače, pa tudi nekaj pove o narodu in družbi.

izguba realnosti, 14.06.2021 ob 10:01

pa eni ste res naivni. Dežalak je zelo dobro plačan za to, kar počne v službenem času. Za beračanje iz tujih žepov. Očitno je to sedaj nacionalni šport, kdo se bo prikazal večjega reveža in kdo bo več naberačil.

Saj je vseeno, da kdor pač hoče. Samo imeti za junake poklicne berače, pa tudi nekaj pove o narodu in družbi.

Vse je narobe danes v družbi. Večno ta narobe svet ne more trajat. Ampak dokler ni drugače, je dobro, da vsaj kdo pomaga kje, magari plačan za to. Še vedno bolje ta v službi, kis tem komu pomaga, kot neka afna v pisarni, ki je tudi pošteno plačana in ima polno rit, pa nikoli nič konkretnega n koristnega ustvarila.

Kako ti ni jasno. Ja nekaj denarja je treba prenakazat na zasebne racune.

Tole vse je malo nepošteno. Ravno sem brala v enem intervuju, da Deželekovi otroci so ne debelem rtiču večino časa z vsemi temi otroci, se pravi od začetka do konca, ko se zvrsti tam vseh 2500 otrok. Ok, za starejši je jasno, ker sta tam vzgojiteljici, ampak mlajši gre pa tja izključno uživati cele počitnice. In kako se otrok, ki je tam lahko samo 1 teden počuti, ko izve, da je pa nekdo lahko tam 2 meseca? Verjetno sin Deželaka tam ni izoliran od ostalih otrok in je jasno, da je tam veliko vec časa.

In mimogrede, Deželak ni junak, junaki smo vsi mi, ki darujemo. Prosim vas no, stvar se tako meče v ospredje kot, da je prekolesaril od Slo do amerike, ne pa par krajev po sloveniji. Moj stric je invalid pa vsako leto prekolesari celo slovenijo brez kakšne ekipe za sabo. Pa je invalid in upokojenec. Se pravi star preko 60 pa še invalid. To so pravi junaki pa se o njih redko govori ali nikoli.

Ti jadan ni neznas o cemu je govora.

Ps: vem kam sem komentiral

Sej ne vem al je zalostno al smesno ker sem to dopisal

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close