Dež na dopustu, Kope
Živjo!
Z možem imava rezervacijo na Kopah in sedaj vidimo, da bo gor zaradi dežja in vlage, precej blata. Snega za smučanje ni, računala sva na lepo in suho vreme, da bi ga preživljala v naravi in tistih energetskih točkah. A je že kdo bil gor in bi znal povedat, če se vseeno splača it ali da raje prekličeva zadnji trenutek?
Kope so čudovita turistična destinacija. Vedno, v vsakem letnem času, si tam najdeš prostor za lepa doživetja.
Tam smo si mnogokrat napolnili baterije. Prijazno osebje, lepa narava, lepo urejena smučiška pozimi.
Kaj pa sedaj. V to našo najbolj priljubljeno destinacijo naj bi v kratkem naselili begunce.
Ne me razumeti narobe, vendar med ljudmi, ki ne poznajo naše kulture, ki se obnašajo precej drugače kot mi, ki ne cenijo naših drobnih lepot, do katerih se je treba obnašati z veliko mero razumevanja in so še kako potrebni terapevtske pomoči …se pač ne počutim v redu.
A kaj res, kaj pa bodo tam z begunci? Saj tam jih res ni treba naseljevati! O_o
Drugače pa je postavljeno vprašanje za krajši čas, bolj iz danes na jutri, kot razumem…
Nisem še bila na Kopah, vem pa da je zelo lepo, ker so mi tako povedali tisti, ki so tam že bili. Je pa res, da je to na višini in kamorkoli se obrneš, bo v deževnem času blato in mraz.
Če v dolini dežuje, verjetno na višini še bolj ali pa je vsaj dobro navlaženo. Za po travi v naravi boste rabili dežne škornje, meni ne bi bilo gušt it in bi probala premestit rezervacijo.[/quote]
Glede na to, da sem doma pod Kopami (okolica SG) , ti lahko povem, da se dogaja, da v dolini dežuje, na Pohorju pa sije sonce ali pa obratno ali pa seveda tudi enako.
Po kamerah sodeč pa imajo ta trenutek zgoraj lepše vreme kot pa v dolini.
Forum je zaprt za komentiranje.