Deodorant za otroke
A je normalno, da 7-letnico mažem z deodorantom?
Moja hči ima vsak dan treninge, pa tudi se malo bolj poti in zato, resnici na ljubo, nekoliko smrdi po znoju. Ne bi želela, da to opazi tudi okolica. Sem jo že namazala z mojim deodorantom pod pazduho, pa mož čudno gleda, da je za take zadeve še premajhna.
Kako gledate na to? Obstaja kak deodorant primeren za otroke pri teh letih? Če vprašam v lekarni, jim ne bo čudno?
Odvisno od človeka! Moja 8 letnica uporablja deo kristal in en Laverin Basis deo rol-on. Vsak večer se stušira, zjutraj pa umije pod pazduho in se namaže. Če tega ne naredi pa smrdi po potu. Ja, ima težave s hormončki, pa tudi jaz sem jih imela v njenih letih, le da mene ni nihče na to opozoril in sem smrdela okolici, posledično so me sošolci začeli zbadati!
Je pa res, da so ene punčke pri 7-8 letih še čisti otročki, druge pa pač ne. Moja ima konfekcijsko 152.
Ne vem no, ampak pred 30, 40 leti smo se umivali pol manj kot danes, pa ne pomnim da bi kdo zares smrdel – govorim za otroke! Logično, da po športni vzgoji, če so nas zgonili ko mačke, nismo dišali po vijolicah, ampak s tem se ni nihče ubadal. Si se pač zvečer (in ne še 5 x čez dan vmes!) umil in basta! Danes se tuširamo za vsak švicek, mažemo s tonami neke kemije, da nam tudi drek diši po vijolicah, še majhnim otrokom dopovedujemo, da je vsaka naravna telesna vonjava fuj in bljak in jo je treba zadušit z ne vem čim vse, zraven pa jokamo o atopičnih dermatitisih, nevrodermitisih, srbeči koži itd. Pa kaj ste povsem ponoreli, ljudje božji???? Ja, itak, 7letnica po športu smrdi po potu. JUPI!!! VSaj ena frajla, ki še nekaj pomiga in ji ni odveč, da se fajn prešvica! Bo pač pol ure do doma “smrdela”, doma se bo stuširala. Če ne bo mama iz tega delala svetovne katastrofe, bo tudi hči s tem odlično shajala!! Malo se zamislite, kaj s to vašo obesednostjo po popolnosti (obrito, napeto, nadišavljeno, namazano…) sporočate otrokom!
kam gremo? verjetno nimaš težav s hormoni, a ne? Moja jih ima, zato sem napisala, da je to odvisno od človeka. Iz tega razloga tudi redno obiskuje endokrinologa. Imam štiri otroke, ona je tretja po vrsti, starejša dva ne uporabljata kristala, pa so vsi štirje aktivni športniki. Ne govori prosim na pamet, če nisi v situaciji…
Se strinjam, moja je 10 let, razvita, postavna, nosi konfekcijo 152 – prava punca – seveda rabi deodorant. Še danes se spomnim sošolke ki smo se je od tretjega razreda dalje vsi izogibali, ker je ves čas smrdela pa švicu…
Res pa so nekatere njene sošolke kot 5 letniki, na videz kot podhranjene, nevem če majo 15 kil, tiste ziher ne rabijo deodoranta.
Tudi naša, 22.08.2023 ob 15:24
A lahko? prosim za ime deodoranta
Sem ravnokar poguglala iz firbca: v DM imajo deodorant za otroke.
Drugače so pa tudi druge for npr. Malo baby pudra, ali pa da se po treningu splakne pod pazduho in noge. Če je vsa preznojena (zato tudi hodi na trening) pa seveda je samo tuš. Velikokrat so športne pred poukom, posledično brisača in sveže nogavice s seboj ni slaba opcija.
Forum je zaprt za komentiranje.