Najdi forum

Kje imate spravljen denar, ko greste na potovanje, koliko ga imate pri sebi. Kakšne so vaše izkušnje s potovalnimi čeki.
S fantom se odpravljava v Neapelj in Rim, kjer baje kar dosti kradejo. Ravno danes sem v Delu prebrala, kako so ukradli slovenska kolesarja.

LP

Pozdravljena!
Midva sva bila pred 2 letoma na poročnem potovanju z avtom po Italiji do Rima (2 tedna). Seveda sva bila tudi midva od začetka popolnoma prestrašena glede denarja in sva ga skrivala na vsa možna mesta (notranji žepki, denarnica za okrog vratu, v čevelj…) To je trajalo približno tri dni, potem pa sva se začela obnašati normalno, kot da greš na izlet v npr. Mozirski gaj ali LJ. Sploh ne pretiravajta, na žeparje lahko naletite povsod po svetu. Najboljše, da se sploh ne obremenjujeta s tem. Ni pa treba ravno, da vama denar gleda iz žepov ;o)))
Aja, potovalnih čekov midva nisva imela.
Uživajta v Italiji (moja najljubša destinacija)!
Jasna

CIAO,

LANI SEM BILA V NEAPLJU IN RIMU, PA NIMAM NOBENE SLABE IZKUŠNJE. NA SPLOŠNO NISEM NIKOLI VIDETI KOT TURIST(SE PRAVI Z FOTOAPARATOM V ENI IN KNJIGO V DRUGI ROKI) TAKO, DA TO NE PRIVLAČI TATIČEV. NORMALNO SEM NOSILA TORBICO, V NJEJ PA DENAR IN DOKUMENTE.
LEPO SE IMEJ, PA POJDI V RIMU POGLEDAT ČE SE JE ŽE ODPRLA KAVARNA
“IL GRECCO CAFFE”, LANI SO JO PRENAVLJALI. MENDA, DA VSAK KI PRIDE V RIM, MORA IT TJA NA KAVICO ALI PA SI PRIVOŠČI BELLINI-JA. NJAM, NJAM…
UŽIVAJ, BRINA

Tudi midva z možem razmišljava o poti tja dol, imela sva v planu september, zdaj pa zaradi službenih zadev morava oditi na dopust že v avgustu. Pa me je malo strah gneče. Kdaj in kako se odpravljata vidva? Ali kdo drug morda ve, se da najti prostor v kampih ali kakšno drugo priložnostno (poceni) prenočišče? Eno slabo izkušnjo izpred nekaj let s konca julija v Italiji že imava, ko ob obali od Livorna precej dol in do Siene ni bilo enega prostega kotička v kampih, potem sva šla do Gardskega jezera, nič bolje, pa sva se en teden prej vrnila z dopusta.
Pa še to – za koga, ki je že bil tam – kak nasvet o kakih lepih in zanimivih kotičkih, ki jih je vredno obiskati?

LP, Miš

midva greva 27.8., kar se pa kampov tiče pa upam, da ne bo več takšne gneče in da se bo dobil prostor. izkušenj glede tega pa nimam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close