Najdi forum

Denar v Indiji

Živjo, zanima me, kake so vaše izkušnje z denarjem v Indiji. Se lahko zanesem na Viso electron? Bankomati – ok? Potovalni čeki – da/ne? Če da – American express? Doma imam tut precej evrov, jih lahko nesem dol, al naj jih raje zamenjam za dolarje (kar mi ne diši zaradi provizij)?
Hvala in lp, Iztok

V Idijo smo šli vedno le z gotovino. V enem mesecu sva porabila dva skupaj manj kot 1000 dolarjev. To pa ni tako velik denar, da bi ga ne bilo možno prenašat naokrog. Se tudi nismo zanesli na plastični denar.

Uzivaj!

Ceki se po mojih izkusnjah dobro odnesejo, marsikje jih vidijo celo raje kot kes

Mirno lahko vzameš s sabo evre. ATMji pa poleg Vise Electron in ostalega prebavijo tudi Maestro. Kartice so lahko problematične samo za plačevanje v trgovinah, kjer uporabljajo slipe, na katere lahko dopišejo kako nulo, trgovci ti pa za plačilo s kartico radi zaračunajo tudi dodatno provizijo.

v Indiji se nacelno da uporabit vse, samo da ti lahko zaracunajo provizijo. jaz sem uporabljal dve kartici(Visa Electron, Maestro) in nekaj gotovine varno spravljene za vsak primer. problemi so se pojavljali na nekaterih bankomatih, kjer preprosto nisem mogel dobiti nic. probas enega, dva, tri, poskusis z drugo kartico in dobis. opozoril bi se na to, da je precej bankomatov omejenih na 5000 ali 7000 rupij, tako da bodi pozoren na to, ce zelis dvigniti vec. nasel sem tudi bankomat, kjer sem lahko dvignil do 50000 rupij z Viso Electron. sicer je pa pomembno, da nimas vsega denarja na racunu in da se dogovori z nekom, ki ima isto banko kot ti, da ti lahko nakazuje primerno vsoto zastonj, da te ne morejo prevec oropat. tam namrec vecinoma vse vlece brez pina.

Jest sem bil v Indiji januarja, pa sem imel zraven gotovino (USD in EUR) ter VISA kartice (klasicno + electron).

Glede menjave… ne vem kako je to mozno, samo med najboljsimi tecaji je bil tisti ob prihodu, na letaliscu v New Delhiju. Ker je bil vcasih kar problem najtii menjalnico in niti ne bankomata, sem kasneje sem dvigoval denar kar z VISA electron, saj je bankomatov kar precej, provizija pa 400SIT na dvig. Aja, popotoval sem pa od Amritsarja na severu do Udaipurja na jugu…

jst sm za gotovino, kartico pa mej zraven samo za rezervo…moj kolega, ki zivi v indiji, pravi, da bolje stoji euro in da ga raje menjavajo…odloci se sam..

Cau!

Jaz se trenutno nahajam v Indiji in vse denarne akcije opravljam prek Western Uniona in potovalnih cekov – American Express.
Mirno lahko neses evre dol al pa tut dolarje, sploh ni pomembno, jaz malo menjam dolarje pa mal evre, odvisno od trenutnega tecaja. S karticami je tako – loh mas sreco pa se vse dobro obnese, lahko pa tut ne. Jaz sem se odlocila da kartic ne bom dol vlacla iin ni mi zal.

Uzivaj v tej konfuzni dezeli 🙂

Jaz sem doslej v Indijo vedno nesla dolarje – nekaj v bankovcih, večino pa v potovalnih čekih. Še vedno je namreč manjša možnost zlorabe, če ti ukradejo potovalne čeke kot pa, če ti ukradejo ali zlorabijo kartico … Pred letom, ko sem bila nazadnje, so bili full veseli dolarjev; bolj kot evrov, pa tudi menjava je bila boljša. Zdaj se stanje očitno spreminja.:) Če že, potem ti predlagam, da imaš kartico s seboj samo za rezervo … In, seveda, da oči od čekov, denarja, kartic, potnega lista in letalske karte ne odmakneš niti za trenutek.:) Srečno!

Ola,
jaz sem letos uporabljala navadno skb bančno kartico cirrus maestro (z vizo sem imela mnogo težav) – upoštevaj, da je vsakokratni dvig 400SIT. Drugače pa EUR ali dolarji grejo fino skozi.
Lepo se imej!

Jaz sem bil v Indiji leta 2006 in sicer sem imel gotovino v Evrih ter kot običajno v Sloveniji tudi obe kartici: navadno BA/Maestro/Cirrus in kreditno Eurocard/Mastercard. Ko mi je zmanjkalo gotovine sem pričel uporabljati kartice a na moje presenečnje si na bankomatih z Eurocard skoraj nisem mogel pomagati, je pa zato navadna BA/Maestro delovala čisto normalno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close